Kırmızı Balonlu Kız İstanbul'da

Koç, Sabancı ve Eczacıbaşı’nın başı çektiği şirketlerin iş hayatında olduğu kadar sanat alanında da birbirleriyle yarıştığını yazmıştım. Kurdukları müzelerle dünyaca ünlü sanatçılara ev sahipliği yapan iş dünyasının patronları, önceki gün bir kez daha İstanbulluları sanatla buluşturdu.

Haberin Devamı

Mehmet Kutman “Gelecek nesillere değerli bir kültür mirası bırakabilmek üzere hayata geçirilen Global Karaköy’de ulusal ve uluslararası birçok farklı projeyi sanatseverlerle buluşturacak olmanın da heyecanı içindeyiz” dedi.

Kırmızı Balonlu Kız İstanbulda

Gizemli sokak sanatçısı Banksy’nin dünyaca ünlü eserlerini bir araya getiren “The Art of Banksy”nin dünya prömiyeri, İstanbul’da yapıldı. Global Yatırım Holding’in sahibi Mehmet Kutman’ın kültür sanat hayatına kazandırdığı Global Karaköy’de açılan sergi iş, sanat, siyaset ve moda dünyasının ünlü isimlerini bir araya getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla ve Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen “The Art of Banksy”nin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı.

Haberin Devamı

Kırmızı Balonlu Kız İstanbulda
The Art of Banksy’nin küratörü Stevi Lazarides’in eserler hakkında bilgi verdiği Sümeyye Erdoğan, “Banksy’nin halkın sesini sanatla duyurmasının çok değerli olduğunu düşünüyorum” yorumunu yaptı.

İstanbul Entertainment Group ve Piu Entertainment işbirliğiyle gerçekleşen, bugüne kadarki en büyük Banksy koleksiyonu olma özelliği taşıyan The Art of Banksy’de, aralarında Banksy’nin “Kırmızı Balonlu Kız”, “Gül Şimdi”, “Hizmetçi” gibi en bilinen eserlerinin de bulunduğu toplam 85 eser yer alıyor.

Görme, duyma ve dokunma duygularına aynı anda hitap eden The Art of Banksy sergisine, Banksy’nin sözleri ile Rumi’nin şiirlerini bu etkinlik için özel olarak besteleyen Fahir Atakoğlu’nun müzikleri renk kattı.

Altın gece

Şişhane’deki İKSV Binası’nın teras katında hizmete giren Saigon, lezzetli yemekleri ile olduğu kadar eğlencesiyle de adından söz ettiriyor. Bu gece Senem Selimi tarafından organize edilen Golden Night adlı partide, eğlence Avustralyalı sanatçı Madison Lucia’nın canlı performansı ve DJ Peter Thomas’ın müzikleri eşliğinde geç saatlere kadar sürecek.

Haberin Devamı

12 milyon Euro’ya yenilendi


Yasemin Turizm’in bünyesinde yer alan The Plaza Hotel İstanbul yenilendi. Yasemin Turizm’in Danışmanı Erol Turanlıoğlu ve The Plaza Hotel İstanbul Genel Müdürü Barış Özkan, “Bu yenileme işi için şu ana kadar 12 milyon Euro harcandı. The Plaza markası altında yeme, içme ve eğlence sektöründe daha birçok yeni projeye imza atacağız” dedi.

Kırmızı Balonlu Kız İstanbulda

 Yok Olmadan

Karaköy’deki Istanbul Modern, 2016’daki ilk sergisinde doğa ve ekolojiyi konu alan sanatçıları bir araya getirdi.

Eczacıbaşı Topluluğu ve Şekerbank sponsorluğunda, TAV Havalimanları Holding’in katkılarıyla gerçekleşen “Yok Olmadan” adlı sergi geçtiğimiz gün sanatseverlere kapılarını açtı.

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Dr. Erdal Karamercan, Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız’ın ev sahipliği yaptığı sergide, dünyanın farklı köşelerinden 20 sanatçının doğa ve ekolojiyle ilgili resim, çizim, heykel, yerleştirme, fotoğraf ve hareketli görüntülerden oluşan eserleri yer alıyor. Küratörlüğünü Çelenk Bafra ve Paolo Colombo’nun yaptığı sergiyi 5 Haziran’a kadar görebilirsiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları