Hem yerde hem gökte

Koç Holding’in merhum Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un hobileri müzelik oldu. Koç’un şampiyonluklar kazandığı otomobilleri ile maket uçakları “Hem Yerde Hem Gökte” adıyla Rahmi Koç Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.

Haberin Devamı

Hem yerde hem gökte

Koç Holding’in Onursal Başkanı Rahmi Koç, ölümüyle Türkiye’yi yasa boğan oğlu Mustafa Koç için müze açtı. Mustafa Koç’un renkli kişiliğini yansıtan “Hem Yerde Hem Gökte” temalı iki özel sergi önceki gün Rahmi Koç Müzesi’nde beğeniye sunuldu.

Hem yerde hem gökte

Rahmi Koç, Caroline Koç ve kızları Esra ile Aylin’in ev sahipliği yaptığı açılış töreninde, müzenin 1994 yılında ilk olarak faaliyete geçtiği bölüm olan Lengerhane Binası’nın ismi de “Lengerhane Mustafa V. Koç Binası” olarak değişti.

Hem yerde hem gökte

EFSANE SÜRÜCÜLER

İlk planlaması ve hazırlık çalışmaları Mustafa Koç’un sağlığında başlayan ve vefatının ardından tamamlanan Retro Rally Sergisi’nde Renç Koçibey’den Cem Hakko’ya, Ali Karacan’dan Volkan Işık’a, bu spora gönül veren 18 efsane pilotun model yılları 1968-2006 arasında değişen 25 farklı otomobili yer alıyor.
Yerden Göğe Sergisi’nde ise Koç’a ait 12 uçak ile 3 planörün yanı sıra 2002-2013 arasında düzenlenmiş çeşitli model uçak yarışmalarında Koç’un kazandığı kupalar ile F3J Türk Milli Takımı’yla kazandığı üç adet madalya gösterilecek. Sergiler, 30 Aralık’a kadar Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaretçilerle buluşacak.

Haberin Devamı

Hem yerde hem gökte

1990 yılında otomobil sporlarına merak saran Mustafa Koç, Cem Hakko ile mücadele ettiği rallikroslarda 4×4 Ford Sierra Cosworth ile birincilik yaşamıştı.

Hem yerde hem gökte
Esra Koç -  Rahmi Koç - Caroline Koç - Aylin Koç

Ertan’dan kadınlara smokin

Moda tasarımcısı Siren Ertan’ın Damat Tween markası için hazırladığı smokin koleksiyonu önceki gün tanıtıldı. Ertan, “Siren Ertan for Damat Ceromony” adlı koleksiyonunda hem erkekler hem de kadınlar için smokin tasarladı.

Haberin Devamı

Hem yerde hem gökte

Ertan’ın özel koleksiyonu Süleyman-Ahu Orakçıoğlu’nun ev sahipliğinde Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’ndeki Damat Tween Mağazası’nda beğeniye sunuldu. Gül Gölge Saygı, Sitare Akdilek ve Ayşe Kucuroğlu’nun da aralarında olduğu ünlü isimler smokinlerle objektiflere poz verip gönüllü modellik yaptı.

 

İstanbul tutkunları buluştu

Hem yerde hem gökte

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) işbirliğiyle İstanbul’u dünyada daha fazla görünür kılmak amacıyla geçen yıl sosyal medyada başlatılan oneistanbul yarışmasının kazananları belli oldu. Kazanan isimler, önceki gün addresistanbul’da düzenlenen törenle ödül aldı. Instgram hesaplarından #oneistanbul hashtag’i ile fotoğraf paylaşan Ceylan Çapa, Ercan Saatçi, Hakan Akkaya ve Gizem Özdilli gibi ünlü isimler de fotoğraf paylaşarak projeye destek oldu.

Haberin Devamı

Hem yerde hem gökte
 

Tanem Sivar, eşi Edhem Dirvana’nın #oneistanbul’da sergilenen fotoğrafını görmek için törene katıldı. Sivar, eşinin kartpostal haline getirilen fotoğraflarıyla poz verdi.

Hem yerde hem gökte

#oneistanbul projesinde fotoğraf paylaşan Feryal Gülman, törene katılanlar arasındaydı. 

Hem yerde hem gökte

 İstanbul’ un tanıtımına destek olan Ajda Pekkan, İstanbul’ un simgelerinden biri olan sokak simitinin fotoğrafını paylaştı.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları