Gökhan Kimsesizcan

Yıldızların stili ona emanet

6 Temmuz 2017
İş dünyasının patronlarını giydiren Ferruh Karakaşlı, artık sinema ve televizyon yıldızlarının da tercihi. Karakaşlı, Kenan İmirzalıoğlu, Barış Falay ve Şükrü Özyıldız gibi çok sayıda ünlü oyuncunun stil danışmanlığını üstlendi.

Kişiye özel tasarımlar yapan ve ünü Türkiye sınırlarını aşan Ferruh Karakaşlı, 1995’te Rahmi Koç’un ortaklık teklifi üzerine Türkiye’de Edwards of Hisar’ın ilk mağazasını açmıştı. İş, sanat, spor ve siyaset dünyasının tanınmış simalarından sonra televizyon yıldızlarını da giydirmeye başlayan Karakaşlı, son olarak Kenan İmirzalıoğlu için smokin dikti.
Barış Falay ile Şükrü Özyıldız’a da stil danışmanlığı yapan Ferruh Karakaşlı, ünlü yıldızların dizi ve film setlerinin yanı sıra özel hayatlarında da kendi tasarımlarını tercih ettikleri için mutluluk duyduğunu söyledi.

Bir ödül de İsviçre’den

Hindistan’da Süper Başarılı Kadın Ödülü’nü (Woman Super Achiever Award) alan, başarılı çalışmalarıyla İngiltere’de de ödüllendirilen Academic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, şimdi de İsviçre’deki Liderler Zirvesi’nde ödül aldı. Luzern kentinde yapılan Liderler Zirvesi’ne konuşmacı ve oturum başkanı olarak katılan Kavak, Academic Hospital adına Avrupa Kalite Ödülü’ne layık görüldü.

Bağımsızlık Günü’nde açıldı

ABD merkezli global gayrimenkul danışmanlık markası ERA Gayrimenkul, Türkiye’deki yeni ofisinin resmi açılışını Amerika’nın Bağımsızlık Günü’nü kutladığı 4 Temmuz’da yaptı. Göztepe’de yer alan Nidakule’deki 450 metrekarelik yeni ofisin açılışında konuşan ERA Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, “Bizim için asıl olan hizmet kalitemizi sürekli yükseltmek ve çıtayı daima daha yükseğe taşımak” dedi.

Yazının Devamını Oku

Bilim Prensesi istanbul’da

5 Temmuz 2017
Modern Irak’ın kurucu lideri olan Kral Faysal Bin El-Şerif Hüseyin’in torunu olan Prenses Dr. Nisreen El-Hashemite, İstanbul’a geldi. İstek Vakfı’nın kurucularından rahmetli Atanur Oğuz’un turizmci kızı Hande Oğuz’un evinde buluştuğum Prenses Nisreen, Bilim Prensesi adlı yeni projesini Türkiye’den dünyaya duyuracağını söyledi.

Kral Faysal Bin El-Şerif Hüseyin’in torunu Prenses Dr. Nisreen El-Hashemite, Birleşmiş Milletler’de düzenlediği Uluslarası Kadın ve Çocuk Günü’nden sonra yeni projesi “Bilim Prensesi” için Türkiye’ye geldi.
Dünyada kadın haklarıyla ilgili gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkat çeken, bilim, sanat ve edebiyat alanlarına yaptığı katkılarla birçok ödül alan Prenses Dr. Nisreen El-Hashemite, babasının kurduğu Kraliyet Akademisi Uluslarası Bilim Vakfı ile “Bilim Prensesi” adlı bir proje hazırladı.
El-Hashemite, yeni projesini ilk kez İstanbul’da tanıtacağını açıkladı.
Projenin Türkiye’deki destekçilerinden HMC Life Style Travel şirketinin sahibi Hande Oğuz, “Bilim Prensesi”nin kasım ayında hayata geçeceğini söyledi. Oğuz projede özellikle kız çocuklarına eğitim verilmesi ve bilimle ilgilenmeleri konusunda çalışmalar yapılacağını belirtti.

Doha–İstanbul arası turizm köprüsü

Hande Oğuz, ortağı olduğu HMC Life Style Travel adlı şirketi ile iş, sanat ve moda dünyasının ünlü isimleri ile konsept seyahatler düzenliyor. Oğuz şimdi de Körfez Ülkeleri ile yaşadığı diplomatik krizle dünya gündeminden düşmeyen Katarlıları yeni yatırımlar için Türkiye’ye getirdi. Türkiye’ye emlak yatırımı yapacak Katarlı 100 şirketi Büyük Kulüp’te buluşturan Oğuz, İstanbul ile Doha arasında inşaat ve turizm ile köprü kurduklarını söyledi.

Yazının Devamını Oku

Cenk Eren buluşturdu

3 Temmuz 2017
İş ve cemiyet hayatının ünlü simaları, Cenk Eren’in Bodrum’da verdiği konserde buluştu.

Thor by Alkoçlar Exclusive Otel’de düzenlenen “Alkoçlar Bodrum Geceleri”nde önceki akşam Cenk Eren sahne aldı. Konseri Jolly Tur’un sahibi Mete Vardar ve eşi Neylan Vardar ile Bilfen Okulları’nın sahibi Fatih Öztürk ve eşi Esra Öztürk de izledi. Geceye ev sahipliği yapan Alkoçlar Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar ve eşi Gülşah Alkoçlar, misafirleriyle yakından ilgilendi.


 

Aman çekmeyin

Hande Yener, önceki gece Alaçatı’daki Haci’s’teydi. Ünlü şarkıcıya gecede oğlu Çağın ve nişanlısı Ümit Cem Şenol da eşlik etti. Felekten bir gece çalan ve saatlerce dans eden Yener, muhabirleri görünce “Aman çekmeyin!” diyerek tepki gösterdi. * Deniz BOY

 

Eğitim sezonu başladı

Kiteboard sporunda milli sporcu unvanına sahip olan Bilge Öztürk’ün Muğla-Akyaka’daki okulu KiteMercedes by Bilge Öztürk, sezonu açtı. Mercedes-Benz Türk’ün isim sponsorluğunu üstlendiği okulun 30 Haziran’daki açılış partisine öğrenciler de katıldı. KiteMercedes by Bilge Öztürk, ekim ayı sonuna kadar sürecek sezon boyunca hizmet verecek.

Yazının Devamını Oku

Eğlencede DJ trendi

1 Temmuz 2017
Tüm dünyada milyonlarca insanı dans pistlerinde coşturan DJ’ler, eğlenceli performanslarıyla yeme, içme ve eğlence adreslerinin de vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.

Geçen hafta sonu, dünyaca ünlü Nikki Beach markasının imzası haline gelen “White Party”ye ilk kez ev sahipliği yapan Nikki Beach Bodrum’daydım. Miami, Saint Tropez, Marrakech, Koh Samui, Ibiza, Bali, Monte Carlo ve Dubai’de de hizmet veren Nikki Beach’in buradaki şubesinde gerçekleşen “Circus” (Sirk) temalı parti, Bodrum’da eğlencenin adresi oldu.
Mekanın Genel Müdürü Murat Deniz’in ev sahipliği yaptığı, akrobasi şovları, havai fişekler ve gurme lezzetlerin eşlik ettiği eğlencede Nikki Beach Bodrum’un Resident DJ’i Mert Zeybekci performans sergiledi. Zeybekci, 3 gün 3 gece boyunca eğlenceli performansı ve müzikleriyle partiye damgasını vurdu.

Ozan Doğulu ile Kum’da dans

Nikki Beach’ten sonraki adresim, Cennet Koyu’nda yeni açılan The Sands Beach oldu. Ekler Grup’un ortakları Julien Martin ve Alp Franko, The Sands Beach ile yaz sezonuna hızlı bir giriş yaptı. İstanbul’da Hotel Les Ottomans’ın içinde L’assiette’yi açan ortaklar, Bodrum’da da lezzet ve eğlenceyi buluşturdu. Mekanda DJ Can Hatipoğlu ile başlayan eğlence, Ozan Doğulu’yla devam etti. Doğulu, The Sands Beach’in ardından Kuum Beach’te de yerli ve yabancı müziklerle kumsalda dans ettirdi.

Vacchi hatırası

Instagram’da 9.5 milyon takipçisi bulunan sosyal medya fenomeni İtalyan işadamı Gianluca Vacchi, Miami, Barcelona, Kiev, Madrid, Roma, Bakü ve Paris’ten sonra Türkiye’de de DJ’lik yaptı. Alaçatı’daki Surf Beach Club ile Türkbükü’ndeki Çilek Beach’in DJ kabinine konuk olan Vacchi, müzikseverlerden yoğun ilgi gördü.

Yazının Devamını Oku

Alplerin zirvesinden Uzakdoğu’ya

30 Haziran 2017
Ürünleri İsviçre’de at kılından yapılan ve “Kralların Yatağı” olarak anılan Schloss Atelier markasının sahibi Ferit Avcı, Avrupa’dan sonra lüksü Uzakdoğu’ya taşıdı. Avcı, “Gangnam Style” şarkısına da ilham veren Seul’ün Gangnam semtinde mağaza açtı.

Geçen yıl Avrupa jet-setinin kayak merkezlerinden İsviçre Alpleri’ndeki St. Moritz’de donmuş bir gölün üzerinde gerçekleştirilen White Turf Yarışları kapsamında ilk kez Türkiye Jokey Kulübü adına bir koşu düzenlenmişti.
Yarış öncesi Badrutt’s Palace Hotel’de dünyaca ünlü yardım kuruluşu İsviçre Kızılhaç’ın (Swiss Red Cross) 150. Yıl Galası gerçekleşmiş, yarı İsviçreli Türk işadamı Ferit Avcı’yla da orada tanışmıştım.

KRAL YATAĞININ TÜRK SAHİBİ

Avcı, Avrupa jet-setinin bağış yarışına girdiği, “Sağlıklı bir yaşam için temiz su” temalı 150. Yıl Galası’nın ana sponsorları arasındaydı. İşadamı, sahibi olduğu Schloss Atelier markasının bir yatağını bağışlamış ve at kılıyla yapılan o yatak açık artırmayla 70 bin euro’ya satılmıştı.

Yazının Devamını Oku

Bodrum’da Hint düğünü

29 Haziran 2017
Aashni Bhansali ve Aagam Rakyan’ın düğünü, Hindistan’ın renkli atmosferini Bodrum’a taşıdı. T

The Bodrum by Paramount Hotels & Resorts’te tamamen Hint geleneklerine uygun olarak düzenlenen törene 400 kişi katıldı.

Düğün, damadın gelinin evine geldiği “Baraat” seremonisi ile başladı. Bu eğlenceli etkinliği Varmala (kız verme) ve Mandap (dini evlilik töreni) ile düğün yemeği izledi.



İki gün boyunca eğlencenin ritminin hiç düşmediği düğünde DJ’lerin yanı sıra dansöz ve salsa dansçıları hareketli performanslar sergiledi.


Yazının Devamını Oku

Beyaz gece

28 Haziran 2017
Nikki Beach Bodrum’un ilk kez ev sahipliği yaptığı “White Party”, “Circus Circus” temasıyla misafirlerine unutulmaz bir eğlence yaşattı. Tüm misafirlerin beyaz giysilerle katıldığı parti, sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.


Yonca Evcimik

Miami, Saint Tropez, Marakeş, Koh Samui, Ibiza, Bali, Monte Carlo ve Dubai’de de hizmet veren yeme, içme ve eğlence markası Nikki Beach, Türkiye’deki ilk şubesini geçen yaz Bodrum’da açmıştı.


Aydın-Sema Doğan

Bodrum-Torba’da hizmet veren Nikki Beach, dünyaca ünlü “Nikki Beach White Party”ye ilk kez bu yaz ev sahipliği yaptı. “Circus Circus” temasıyla önceki gün yapılan eğlencelere akrobasi şovları, havai fişekler ve gurme lezzetler eşlik etti.


Yazının Devamını Oku

Hipodromda çifte bayram

27 Haziran 2017
91. Gazi Koşusu, Ramazan Bayramı’nın ilk günü Veliefendi Hipodromu’nda koşuldu. Avrupa’nın önde gelen at yarışlarından Prix De Diane Longines de aynı gün yapıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 91 yıldır düzenlenen Gazi Koşusu, önceki gün İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda koşuldu. 2 bin 400 metre mesafeli koşuyu Ahmet Çelik’in bindiği Piano Sonata adlı safkan 2.27.74’lük derece ile kazandı. Halis Karataş’ın jokeyliğindeki Pershing ikinci, Özcan Yıldırım’ın bindiği Finesse de üçüncü oldu.




2.6 MİLYON KAZANDI

Yarışı kazanan safkanın sahibi Oğuz Yalçın, 2 milyon 608 bin TL para ödülünün sahibi oldu. Her yıl yoğun ilgi gören Gazi Koşusu’nu bu yıl daha da anlamlı kılan ise, ilk kez düzenlediği 1927 yılında olduğu gibi Ramazan Bayramı’nın ilk gününe denk gelmesiydi. Sayit DURMAZ

Dünya jet-setiyle Paris’te  buluştular

Yazının Devamını Oku