2016’da Anadolu yollarındayız

2002 yılında başlayan Garanti Anadolu Sohbetleri’nin bilançosu muhteşem.

Haberin Devamı

13 yılda 68 ilde tam 100 toplantı düzenlenmiş.

 

Çoğuna gazetecilerin de katıldığı Garanti Anadolu Sohbetleri yolculuklarında tam 155 bin kilometre yol kat edilmiş, 30 bini aşkın KOBİ’yle fırsat analizleri, piyasa analizleri gibi konularda görüş alış verişi yapılmış.

 

Toplantılara aralarında yabancı uzmanların da olduğu 400’ün üzerinde konuşmacı davet edilmiş.

 

Türkiye’de Garanti Bankası gibi bu kadar istikrarlı bir şekilde tüm Anadolu’da toplantı düzenleyen başka bir kurum olduğunu sanmıyorum.

 

Garanti Anadolu Sohbetleri biz gazeteciler için “orada bir köy var uzakta, görmesek de o köy bizim köyümüzdür” şiirini tersine çevirmek gibi bir şey.

 

Haberin Devamı

Ülkede hiç tanımadığımız, geleneklerini bilmediğimiz en uzak noktalara gittik.

 

O uzaktakilerle buluştuk, konuştuk, dertlerini öğrendik.

 

 2016’da Anadolu yollarındayız

 

Dertlere çare arayan uzmanları kulak verdik.Yeni yıla birkaç gün kala, Garanti Sohbetleri’nin vaz geçilmez simaları Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, gazeteci Osman Arolat, ekonomist Asaf Savaş Akat ile buluştuk.

 

Toplantılar öncesi Anadolu Sohbetlerini ağırlayan her şehrin ekonomik, toplumsal röntgenini çeken ekonomist Kenan Mortan aramızda yoktu.

 

İstikrar elbet önemli ancak Anadolu Sohbetleri’nin şehirlerin vizyonlarını geliştirmelerine katkısı o denli büyük ki.

 

Sohbetimizde Nafiz Karadere hatırlatıyor:“Siirt’in ünlü Zivzik narının organik olarak tescillenmesi, Bingöl’de ceviz üretiminin canlandırılması, Mersin Limanı’nın lojistik master planı, Gaziantep’ın markalaşması, Antalya’nın 2016 yılında Botanik Expo’yu ağırlaması gibi çalışmaların tohumları bizim toplantılarda atıldı”.

 

Haberin Devamı

Şakayla karışık “13 yılda yollarda yaşlandık, hastalandık ve hatta hastanelik olduk” diye ekliyor.

 

Anadolu Sohbetleri’nin ilki Gaziantep’te yapılmış.Talep üzerine Anadolu Sohbetleri’nin ikinci, hatta üçüncü kez yapıldığı iller var.

 

Şehirdeki farklı enerjileri bir araya getiren, kamu, esnaf, çiftçi, akademisyenleri buluşturan toplantılara yabancı uzmanların da davet edildiğini söylemiştim.

 

Örneğin İzmir’e Barselona’yı bugünkü Barselona yapan şehrin eski baş mimarı (bizde öyle bir görev yok ne yazık ki) Josep Acebillo davet edilmiş.

 

Umarım Acebillo’nun İzmir’e yararı olmuştur.Karadere, Anadolu Sohbetleri’nin 81 ili tamamlayacağını belirtirken “2016 yılında Ağrı, Artvin, Ardahan, Bayburt, Bartın, Osmaniye, Manisa’ya gidiyoruz.

 

Haberin Devamı

Manisa hariç diğer illere ilk kez gidilecek” diyor.Anlayacağınız 2016 yılında biz yine Anadolu yollarındayız.

 

 

 

‘Sanata Bi Yer’ veren mekânlar

 

 

DOĞUŞ Grubu aralık ayında “sanata bi yer” projesiyle tüm Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine yönelik gönüllü bir sanat hareketi başlatmıştı.

 

Proje kapsamında öğrenciler Doğuş Grubu’nun mekânlarında işlerini sergileme imkânına kavuşuyor.

 

Danışma Kurulu tarafından seçilen eserleri Bebek Kitchenette, Da Mario Kalamış, D-Gym, Doğuş Oto Porsche, Doğuş Oto VW, Erenköy Kitchenette, Florya Kitchenett, La Petite Maison’da görmek mümkün.

 

Sanata bi yer, geleceğin sanatçıları için güzel bir fırsat.

 

İşlerinin sergilenmesini isteyen öğrenciler sanata bi yer projesinin web sayfasını inceleyebilir.

Yazarın Tüm Yazıları