Merkür retrosu başladı... Artık uyanma vakti!

Adını mitolojide Roma’nın haberci tanrısı Hermes, nam-ı diğer Merkür’den alan, aklı, iletişimi, ifade ve düşünce gücünü simgeleyen gezegen geri gittiğinde ‘Bakalım başımıza bu kez ne gelecek?’ diye endişelenmeyen artık neredeyse yok gibi. 2021’in ilk Merkür retrosu başladı. 3 hafta sürecek. Astrologlar uyarıyor. Her şeyi iki kere kontrol edin, özellikle dijital iletişim konusunda dikkatli davranın. Bir de eski sevgiliniz, eşiniz ya da partnerinizin barışma teklifine öyle hemen kucak açmayın.

Haberin Devamı

BİR İLLÜZYONA ESİR OLMAYIN

2020
’de astrologların birçok öngörüsünün gerçekleşmesi, sosyal medyanın hayatımızda daha etkin rol oynamasıyla astrolojiye olan ilgi de hayli arttı. Öyle ki geçenlerde annemi bile ‘Merkür mü ne varmış, geri gidecekmiş, aksilikler ondanmış!’ derken yakalayınca astrolog Aygül Aydın’ı aradım. Yılın ilk Merkür retrosunda ‘Bizi ne gibi sürprizler bekliyor?’ diye sordum. Anlattı ama önce ilk sorudan başlayalım. Dillere pelesenk olan bu gezegen gerçekten de geri mi gidiyor? “Hayır tabii ki. Sadece yavaşlıyor. Hiçbir gezegen geri hareket etmez” diyen Aydın örnekle açıklıyor:

Merkür retrosu başladı... Artık uyanma vakti

GERİ GİTMİYOR YAVAŞLIYOR

“Eminim trafikte başınıza gelmiştir. Siz trafik ışığında tam durduğunuz anda yandaki araba hareket eder ve bu sizde araba sanki geri kaymış gibi bir his uyandırır. Bu da işte öyle bir illüzyon. Dünyadan baktığımızda Merkür’ün hızı düştüğü için biz ‘geri gidiyor’ zannederiz. Aslında sadece yavaşlıyor. Bu dönemler önemlidir. Hangi burçta geri gidiyorsa o burcun temsil ettiği özellikleri de işin içine katmak ve etkilerini buna göre düşünmek gerekir. Dün 18.33 itibarıyla Kova burcunda geri hareketine başladı. 22 Şubat’a kadar da devam edecek.”

Haberin Devamı

İLETİŞİMDE AKSAKLIKLAR

Zekâ, iletişim, ifade gücü, ulaştırma, mantık, akıl, anlayış gibi konular Merkür’ün etkisi altındadır. Merkür yavaşladığı zaman bu alanlarda aksilikler, olumsuzluklar, durmalar yaşanır. Eliniz, ayağınız birbirine karışır. Başladığınız işler yarım kalır. Bilgisayarınız, telefonunuz, elektrikli aletleriniz bozulur, e-postalarınız açılmaz, belgeleriniz kaybolur, aracınız bozulur, kargonuz yerine varmaz. Tüm bunlar manyetik alanda bir yaklaşım sergiler. İnsanlar daha öfkeli, tahammülsüz olur. Acele ettikleri için isteklerine ulaşamaz. Bu, her zaman kötü anlama gelmiyor tabii. Yaşadığımız tüm bu aksilikler belki de bir şeyleri görmemiz içindir. Bir şeyi fark etme anıdır, uyanma zamanıdır.

ESKİ DEFTERLERİ KURCALAMAYIN

Haberin Devamı

Kimse size ne yapacağınızı söyleyemez, sizin hayatınızı sizden iyi bilemez. Biz, uyandırma servisiyiz. Bu dönemde elinizdeki tüm verileri, resimleri, konuşmaları, bilgileri yedeklemenizi ayrıca önemli fikirlerinizi uluorta söylememenizi tavsiye ederim. Eski bir ilişkiniz mi var? Bu konuları ön plana getirmek, eski defterleri kurcalamak için hiç de iyi bir zaman değil. Zira, Merkür’ün yavaşlaması bir illüzyon yaratır. Kişi iradesini kontrol edemez. Eski sevgiliniz, eşiniz ‘çat’ diye arayıp ‘pat’ diye barışmayı teklif edebilir. Ama ne zaman gezegenler yeniden ileri hareketine başlar, ‘Ben ne yaptım ya’ demesi olasıdır. Kimsenin size ‘Barışın’ ya da ‘Ayrılın’ demesi haddine değil ama lütfen içinde bulunduğunuz durumun gerçek mi yoksa illüzyon mu olduğunu bir sorgulayın!”

2021 RETRO TARİHLERİ

Merkür Retro

Haberin Devamı

30 Mayıs-22 Haziran (İkizler)

27 Eylül-18 Ekim (Terazi)

Venüs Retro

19 Aralık 2021-30 Ocak 2022

Satürn Retro

23 Mayıs-11 Ekim
(Zaman içerisinde öğrenemediğimiz, ders almadığımız konular yine karşımıza çıkacak.)

Jüpiter Retro

20 Haziran-28 Temmuz (Amaçlarımızın ne yönde olacağına karar vereceğiz.)


GERİ GİDERKEN İLERLEME REHBERİ

Astrolog Kristin Demirci tam da retro zamanlarında ‘Biz şimdi ne yapacağız?’ diyenler için ‘Merkür geri giderken ilerleme rehberi’ çıkarmış. İşte size 15 maddesi:

Merkür retrosu başladı... Artık uyanma vakti

1. Acelesi yok. Yavaşlayın. Kaçırdıklarınızı görmek, duymazdan geldiklerinize kulak vermek ve başkalarını içtenlikle dinlemek, yaşadığınız anı özümsemek, şükran duymak ve dilenmesi gereken özürleri hatırlamak için...

Haberin Devamı

2. Israrlı değil, sabırlı olun. Bir adım geride durup gözlemleyin. Aksiliklerin sonsuza kadar sürmeyeceğini hatırlayın.

3. Karşınızdakini yanlış anlamış olabilirsiniz, şans verin. Kararlarınızı kafanızdaki bulanıklık bittiğinde, her şeyi daha net görmeye başladığınızda almaya çalışın.

4. Yüz yüze, göz göze iletişimi tercih edin. Duyduklarınıza değil hissettiklerinize güvenin.

5. Bazı şeyler kaybolur ve zamanı geldiğinde kayıp olan bazıları bulunur. Eşyaların değil yaşanmışlıklarınızın değerini bilin.

6. Herkes hata yapar. Bunu kendi ruhsal gelişiminiz için bir avantaja dönüştürün.

7. Kalp kırıyor ya da kalbiniz kırılıyorsa, zorlamayın. Doğru şeyleri söylemek için doğru zamanı kollayın.

Haberin Devamı

8. Bir türlü sürekli hale gelmiyor ya da bir türlü başlamıyorsa, sonlandırın. Var olan koşulları inkâr etmek yerine, gerçeklerle yüzleşin.

9. Yarım kalan şeyleri tamamlamaya odaklanın. Maddi-manevi borçlarınızı kapatmayı deneyin.

10. Eşyaları atmak ve insanları tek kalemde silmek yerine, bakıma ve onarıma zaman harcayın. Ancak artık tamir edemediğiniz ve tedavülden kalkmış ilişkilere veda edin.

11. Yarım kalan okumaları, eğitimleri ve yazıları tamamlayın.

12. Planlarınızı bozabilecek herhangi bir aksaklığı, yanlışlarınızı düzeltmenizi ve eksiklerinizi gidermenizi sağlayacak hayırlı bir gelişme olarak görün.

13. Aceleye getirildiğinizi, aldatıldığınızı düşündüğünüz konu ve projelerde katılımcı olmadan, onay vermeden ya da imza atmadan evvel bir kez daha düşünün. Fevri kararlar almayın.

14. Aşırı hava koşullarına, arızalara, kesintilere ve veri kaybına karşın önlemlerinizi alın. Yedekleyin ve şifrelerinizi değiştirin.

15. Sağlık kontrollerinizi yaptırın.

Yazarın Tüm Yazıları