Kadınların tek derdi nafaka almak mı

Özcan Deniz ve Feyza Aktan arasında yaşananlar o kadar çirkinleşti ki artık en magazin takip etmeyenimiz bile o cephede neler olduğuna hayli hâkim. Bir süredir devam eden çekişmeli velayet davasında son perdede Feyza Aktan’ın bir sebepten Özcan Deniz’e saldırdığı görüntüleri izledik. Deniz boş durur mu? Çıktığı bir canlı yayında “Kadınların çoğu para koparmak için boşanıyor’ diyerek skandal bir açıklamaya imza attı. Ben de tanınmış boşanma avukatlarından Ayşegül Mermer’e ‘nafaka ile zenginleşir mi?’ diye sordum. Hem de bizim magazin konseyini ‘acil’ başlığı altında topladım.

Haberin Devamı

KİMSE ‘BOŞANIP, PARA KAZANAYIM’ DEMEZ

ÖZCAN Deniz- Feyza Aktan cephesinde yaşanan gelişmeler aklıma, ünlü isimlerin de avukatlığını yapan Ayşegül Mermer’in yazdığı, ‘Ayrılırken tanışalım!’ kitabını getirdi. Mermer, kitapta meslek hayatında kendisinde iz bırakan boşanma, velayet davalarını anlatıyor; bazı bölümlerde de birbirini iyi tanıdığını iddia eden eşlerin, boşanma sürecinde, nasıl da ‘gerçek’ yüzlerinin ortaya çıktığından bahsediyor. Anlayacağınız, Deniz ve Aktan cephesinde hepimizin şahit olduklarına benzer olaylar. O nedenle kendisini aradım. Deniz’in ‘Kadınların çoğu para koparmak için boşanıyor’ açıklamasını ve Deniz ile Aktan arasındaki hır-güre nasıl bakmak gerektiğini sordum. Avukat Mermer, Özcan Deniz’in son açıklamasını hayli talihsiz bulduğunu belirterek giriyor söze ve şöyle de devam ediyor:

Haberin Devamı

Kadınların tek derdi nafaka almak mı

NAFAKADAN PARA KAZANILMAZ

Hiç kimse ‘boşanacağım’ diye evlenmez ve hiç kimse gözlerine sevgiyle baktığı insanla ayrılırken düşman olacağını da düşünmez. ‘Kadınların çoğu boşansa dahi ömür boyu çalışmadan kafası rahat geçinme yolunu arıyor’ demek kadınlara hakarettir ve kadınlar özelinde genellenemez.”

Peki, Deniz’in iddia ettiği gibi kadınların boşanma üzerinden para kazanması gibi bir durumu söz konusu mu? Avukat Mermer, kadın ve çocuk kadar erkek mağduriyetlerinin de söz konusu olduğu durumlar olduğunu belirterek, şöyle anlatıyor: “Ama bunu da genelleyemeyiz. Çünkü her ilişkinin, dolayısıyla her boşanmanın kendine has bir dinamiği, yapısı var. 2 tür nafaka var. Biri çocuğa verilen iştirak, diğeri eşe verilen yoksulluk-nafakası. Mahkeme şahitleri dinler, araştırmasını yapar, kadına ona göre yoksulluk nafakası bağlar. Kadın çalışıyor mu? Başka yerden para kazanıyor mu? Üzerine kayıtlı mal, mülk var mı? Bunlar belirlenir. Her kadına illa nafaka bağlanacak diye de bir durum yok. Kaldı ki öyle bazı ünlüler nedeniyle kamuoyunun gündemine gelen fahiş miktarda nafaka da kimseye verilmiyor, öyle büyük paralar alınmıyor.”

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET OYUNU

“Gelelim çocuğa verilen iştirak nafakasına. Adı üzerinde verilen para çocuğundur. Ancak bazen öyle olaylar da görüyoruz ki mesela, beyefendi holding sahibi ama az nafaka ödemek için kendini asgari ücretle çalışan biri gibi gösteriyor. Bunlar da hayatın gerçeği! 500-1000 TL arasında çocuğa nafaka bağlanıyor. Bu para ile çocuğun barınma, eğitim, mutfak masrafı nasıl karşılanacak? Kadın bu paranın neresinden ne kadar arttıracak da zenginleşecek? Yok öyle bir dünya...”

OLAY PARA DEĞİL, HIRS VE ÖFKE

ÖZCAN Deniz’i de Feyza Aktan’ı da tanımadığını ancak bunca yıllık deneyimlerine dayanarak aralarında yaşanan olayın para yani nafaka ile alakalı olduğuna inanmadığını belirten Avukat Ayşegül Mermer, “Maalesef bu büyük tartışma ve çekişmelere kişiler arasındaki hırs, öfke ve ego sebebiyet veriyor. Zaten Deniz ve Aktan arasında devam eden dava da nafaka değil, velayet davası! Diyelim ki Özcan Deniz dünyanın en kötü eşi... Bu onu kötü bir baba yapar mı? Yapmaz. Çocuk niye ortada? Hırs, öfke bu noktada devreye giriyor işte. Kadın, öfkesi ve hırsından babasına çocuğu göstermiyor. Çocuğu gösterirsin ama hukuk savaşın devam eder. Maalesef kadınların sadece dediklerini yaptırmak için ilk kullandıkları koz çoğu zaman çocuklar oluyor ve yine olan çocuklara oluyor. Ayrılırken dost kalmak çok iyi niyetli bir düşünce olabilir ama biraz medeniyetten de kimseye zarar gelmez” diyor.

Haberin Devamı

Kadınların tek derdi nafaka almak mı

MAGAZİN KONSEYİ ‘ACİL’ TOPLANDI
BU KAVGANIN KAYBEDENİ ÇOCUK

TÜRKİYE’NİN en çok okunan Magazin yazarları Ömür Gedik, Onur Baştürk, Savaş Özbey ve Orkun Ün, haftanın gündemini her pazar magazin konseyinde değerlendiriyor ama benim için bir istisna yaptılar ve konseyi tek başlıkla ‘acil’ topladılar. İşte yorumlar:

Savaş Özbey: Bir ayrılık daha ne kadar çirkinleşebilir derken iki taraf da yaratıcılıkta sınır tanımıyor. Eve çökme-gizli kamera iddiaları, tehdit, hakaret ne ararsan mevcut. Daha Feyza Aktan’ın geçen hafta Özcan Deniz’e uyguladığı şiddetin görüntülerini sindiremeden, şimdi de Özcan Deniz’in kadınların para için boşanmak istediklerine dair ipe sapa gelmez açıklamaları... Ayıptır, bu ülkede neredeyse her gün boşanmak istediği için katledilen bir kadının haberini duyuyoruz.

Haberin Devamı

Ömür Gedik: Bu kavganın kazananı olmaz, çocuk kaybeder ve çocuk kaybedince anne baba da kaybeder. Dava kazanmak yerine iki eski eş olarak masaya oturup konuşsunlar. Şu anda ikisinin tek ortak noktası çocuklarını sevmek olmalı. Özcan’ı tanır ve severim, Feyza’yı bir kez gördüm ama hemcinsim olarak yanında hissediyorum kendimi. Çocuklarının sevgisi bu öfkeli eski eşleri iyileştirebilir, kavgayı bırakıp denemeliler.

Orkun Ün: Ne Özcan Deniz’i umursuyorum ne de Feyza Aktan’ı. Ben oğulları Kuzey’i düşünüyorum. Kavgayı, küfürleri, psikolojik, fiziksel her türlü şiddet olayını çocuğun gözü önünde yaşıyorlar. Yazık çok yazık. Özcan Deniz de çıkmış, “Annelik yapsın, servetimi alsın. Kadınlar para koparmak için boşanıyor” diyor. Çocuğunu annesine düşman edeyim derken kendinden de soğutuyor farkında değil.

Haberin Devamı

Onur Baştürk: Özcan Deniz, ünlüler ve cemiyet hayatında sıkça rastlanabilen bir durumu genelleştirme yoluna gitmiş, orada film kopmuş aslında. Bir de bunu eski eşine dair söylüyorsa daha net bir söylemde bulunabilir, genellemeden kaçınabilirdi.

Yazarın Tüm Yazıları