Hayvanseverleri reklam için mi üzüyor

Servetinin hatırı sayılır bölümünü gerçek kürklere harcayan Türk sanat müziğinin güçlü sesi Bülent Ersoy, 55 tilki kürkünün kullanıldığı özel tasarım paltosuyla yine eleştiri oklarının hedefinde. Siparişin zamanlaması ise manidar! Bu da akıllara kürkleri Ersoy’un hayvanseverleri kızdırıp gündemde kalmak için alıp almadığı sorularını getiriyor.

Haberin Devamı

55 TİLKİNİN BEDELİ 450 BİN LİRA

Daha
önce de defalarca kürkleri sebebiyle tepki çeken Bülent Ersoy, alışkanlığından vazgeçmiyor. Ersoy bu kez de 55 tilkinin kürkü kullanılan, özel üretim palto için 450 bin lira ödedi. 2. Sayfa hesabındaki habere göre Ersoy ‘rönar arjante’ cinsi gümüş tilki kürkü, 4 ay önce sipariş etti. Hemen hemen aynı tarihlerde üzerinde tilki kafaları bulunan, tanesi 60 bin liraya iki kürk aldığı için günlerce eleştirilmişti Ersoy. Tepkiler üzerine de kürklerini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağışlayacağını duyurmuştu.

Hayvanseverleri reklam için mi üzüyor

DERNEK BAĞIŞI KABUL ETMEDİ

Dernek ise “ÇYDD, tüzüğü gereği doğa, çevre ve canlı haklarına saygılı olmayı ilke edinmiştir, efsane genel başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan’ın ‘Hayvanlar ve Çocuklar’ adlı kitabı ile can dostları olan köpeği ve kedilerine duyduğu sevgi derneğimizin hayvan haklarına verdiği önemin önemli sembollerindendir” açıklaması yaparak bağışı kabul etmediğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

HAYVANLARIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLUYORSUN

Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği Başkanı ve Hürriyet yazarı Ömür Gedik, Bülent Ersoy’u kürk hayranlığı konusunda en çok eleştiren, kavga eden kişilerin başında geldiğini hatırlatarak, “İnanın, artık diyecek söz bulamıyorum bu tavır karşısında. Yani bu hareketiyle gündemde kalmak gibi bir derdi varsa söyleyeyim bu öyle hiç de güzel bir gündem değil. Hayvanseverleri kızdırması hiç önemli değil, önemli olan o canlar... O kadar hayvanın ölümüne neden oluyorsunuz, önemli olan bu. Biz kızıyoruz, üzülüyoruz ama sonuç değişmiyor maalesef” diyor.

Hayvanseverleri reklam için mi üzüyor

YASA BİR AN ÖNCE ÇIKSIN

Gedik’e ‘Sonucun değişmesi için ne yapılmalı?’ diye soruyorum. Yılan hikâyesine dönen ve hâlâ Meclis’te beklemede olan hayvan hakları yasasını işaret ederek, şöyle devam ediyor: “Yasa bizim istediğimiz koşul ve şartlarda çıktığı an ‘oh’ diyeceğiz. Yasa ile kürk ticareti, alım-satımı yasaklandığı an ne kadar para harcarsanız harcayın, alamayacaksınız! Ayrıca kürk hayvanlarında biliyorsunuz koronavirüse rastlandı. Dünyanın ikinci en büyük vizon kürkü üreticisi Danimarka’da, hayvanlarda görülen vakalar nedeniyle toplam 2.5 milyon vizon öldürüldü. Yeni kürk alanların hepsi koronavirüs tehdidi altında. Hem virüsten korkuyorlar hem kürk alıyorlar. Gerçekten inanılmaz.”

Haberin Devamı

KÜRK CİNAYET KÜRK GİYMEK GÖRGÜSÜZLÜKTÜR

Hayvanseverleri reklam için mi üzüyor


İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı avukat Deniz Kalafatoğlu ‘Kürk cinayettir’ diyor ve şöyle devam ediyor: “Kürk giymenin ise görgüsüzlük olduğu inancını taşıyoruz. Bu hayvanların eziyetler çekerek öldükleri bir gerçek. Göz önünde olan, olmayan herkesin hayata karşı sorumlulukları var. Bunun bilinci ile hareket edenlere ne mutlu! Böyle bir sorumluluk hissetmeyenler içinse üzgünüm. 22 Ekim 2019 tarihli, hayvan hakları araştırma komisyonu raporunda da kürk hayvanları üretim çiftlikleri ve hayvan ithalatının yasaklanması öngörülüyordu. Bir kez daha gördük ki bu yasağın acil olarak hayata geçmesi ve yasanın kabul edilmesi gerekiyor. 10-15 Mart tarihleri arasında yeniden bazı STK’ların görüşüne başvurulacak ve ay bitmeden bir yasamız olacak diye düşünüyorum. Böylelikle hayvan hakları meselesini de bir üst eşiğe taşımış olacağız.”

 

Yazarın Tüm Yazıları