Palikarya

Yunan, tarihten ders almamışa benziyor. Ders almamış ki hâlâ onun bunun kayığına binerek devletçilik oynamanın derdinde.

Haberin Devamı

Yunanistan kurulduğu günden beri, hiçbir gün kendi olamamış bir devletçik; sürekli birilerinin güdümünde olarak hayatını idame ettirmiştir.

Sürekli vesayet altında olduğundan dolayı da hep birilerinin maşası olarak kullanılmıştır. Kullanışlı hale getirilmesi için de şımartılmıştır.

Birinci Cihan Savaşı’nı biz kaybettik, İngiltere savaşın kazananı idi. İngiltere’nin önderliğinde Osmanlı toprakları, galipler tarafından paylaşıldı.

İngiliz bununla yetinmedi, Cihan Savaşı’nın sona ermesinin akabinde hem Yunanistan’a ve hem de Türkiye’ye karşı yeni bir oyun tezgâhladı.

Yunanları pohpohladı ve İstanbul ve İzmir gibi kadim şehirleri vadederek, onları İzmir’e çıkardı.

Bu, gerçekte, ‘Tavşana kaç, tazıya tut’ oyunundan başka bir şey değildi.

İngiliz’e kanan Yunan, Polatlı önlerine kadar geldi. Hayallerini süsleyen İstanbul ise, İngiliz işgalindeydi. İngiliz, Yunanı İzmir’e çıkardı lakin İzmir’deki işgal komutanlığını kendisi üstlendi.

Haberin Devamı

Savaşın sevk ve idaresini İngiliz kontrollü bir şekilde kendi elinde tuttu; Yunanı başıboş bırakmadı.

Anayurdun dört bir tarafında ‘kurtuluş’ ve ‘yeniden doğuş’ hareketleri baş gösterdi. Tüm bu hareketler Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde nizam ve intizama sokularak ‘Kurtuluş Savaşı’ başlatıldı.

Türkün çelik iradesi karşısında tutunamayan düşman, Anadolu’ya çıktığı yerden (İzmir) denize döküldü.

Yunanistan, neden sonra oyuna getirildiğini anlayacak ve İngiliz’e güvenip Türkiye’ye saldıran sorumlularını muhakeme edip kurşuna dizecekti.

Bu kez Yunanistan’a aynı oyunu ABD ve Batı (özellikle Fransa) oynamaktadır. Yunanistan’a önce, sıfırı tükettirdiler; ülke iflas etti. Her şeyiyle biten Yunanistan, başta ABD olmak üzere Batı’nın kucağına oturtuldu.

ABD ve Batı, Yunanistan’a karşılıksız para verdi ve son model silahları boca etti. Yunanistan aldığı bu silahlarla hukuksuz bir şekilde Ege adalarını donattı.

ABD, durumdan vazife çıkararak, Yunanistan’ın 9 ayrı noktasında askeri üsler kurdu. Tüm bu üslerde konuşlanan silahların namluları Türkiye’ye çevrildi.

Bütün bunlardan cüret alan Yunanistan, Türkiye’ye karşı havlamaya başladı. Yunan Başbakanı Miçotakis gittiği her ülkede Türkiye’yi şikâyet ediyor. O ülkeler de Yunanistan’a hak vererek sırtını sıvazlıyorlar.

Haberin Devamı

Yunanistan’ın Türkiye’ye saldırmasını istiyorlar.

ABD ve Batı, Putin’i kışkırttı ve Ukrayna bataklığına soktu. Aynı ABD ve Batı şimdi de Miçotakis’i kışkırtıp Türkiye’ye saldırtmak istiyorlar.

Yunanistan eskisinden ders almayıp yeni bir oyuna girerse bu kez denize dökülmekle kalmaz; o deniz üzerindeki tüm adalarının yanı sıra, mahut vesayet altındaki bağımsızlığını da kaybeder.

Aynı yanlışı ABD ve Batı yapıp Türkiye’ye saldırırsa bu da 3. Dünya Savaşı’nın fitilini ateşler.

O vakit de, ateşle oynamanın bedelini herkes öder! 

Yazarın Tüm Yazıları