Mandacı zihniyet hortladı!

Dost ve müttefik gibi gözüken ABD, Türkiye’mizi hiçbir zaman tam bağımsız olarak görmek istemez. ABD’ye göre biz, onların sayesinde yaşayabilen, onların korumasında güvenliğimizi sağlayabilen, uyduları olan bir ülkeyiz.

Haberin Devamı

Bu yüzden; onların emir ve komutaları altında, onların yörüngeleri etrafında bulunmamızı isterler. Bu durumun aksine davranışlardan son derece rahatsız olurlar ve bedelini ödetirler.

1960 yılında Menderes’e, 1971 yılında Demirel’e, 1974 yılında Ecevit’e, 1980’de tüm siyasi partilere, 1997 yılında Erbakan’a, 2008’de, 2013-2014’de ve 2016’da Erdoğan’a bedel ödettiler ve halen daha ödettirmeye devam ediyorlar.

Tüm bu liderlerin kabahatleri vardı ve o işledikleri o suçlardan dolayı, ABD tarafından cezalandırılmışlardı. Sadece onlar değil, onlarla beraber ülkemiz de cezalandırılmıştı.

Bugün de o cezalandırma devam etmektedir.

Bu liderlerin suçları, ABD’ye danışmadan Türkiye lehine karar almalarıdır. Bu yüzden Türkiye’ye ambargo uygulandı, iktidardaki partiler alaşağı edildi; Yunanistan’ı NATO’ya dahil ettirmek için tüm siyasilere yasaklar getirildi ve ‘Bizim çocuklar’ denilen zevata mahut karar aldırıldı.

Haberin Devamı

Ve yine bu yüzden, içimize Truva atı misali yerleştirdikleri FETÖ’yü üzerimize saldılar.

Tek başına iktidardaki AK Parti hükümetine ‘e-muhtıra’ verdiler ve halktan yüzde 47.2 oy alan AK Parti’yi kapatmaya kalktılar.

Yetmedi, AK Parti hükümetlerine karşı üst üste yargı darbesi yaptılar (17-25 Aralık 2013).

Bunlar da tutmayınca, 2016’da kardeşi kardeşe kırdırmak ve ülkede içsavaş çıkarmak için, darbelerin en alçağına yeltendiler.

Bugün Türkiye’mizde, özellikle milli savunma alanında yapılan yerli ve milli teknolojik hamleler, başta ABD olmak üzere tüm batılı müttefiklerimizi (!) çıldırtıyor.

Bundan dolayıdır ki Türkiye’deki Erdoğan iktidarını düşürmek için her yolu deniyorlar.

Bütün bu kepazelikleri anlamak, bir dereceye kadar mümkün lakin aynı kepazeliklere eşlik eden ve hatta daha da ileri giden içimizdekileri anlamak mümkün değildir.

Şu kafaya bakar mısınız? Eski bir CHP milletvekili çıkmış, Erdoğan’ı alaşağı edebilmek için, NATO’nun (ABD) Türkiye’ye müdahale etmesini istiyor.

Ülkesi işgal edilsin, yeter ki Erdoğan iktidardan uzaklaşsın!

Kalpleri gâvurdan yana olan bu zevatı çok iyi tanıyoruz. Zira bunlar, Kurtuluş Savaşı öncesinde İngiliz ya da Amerikan mandalığı peşindeydi. Artık İngiliz veya Amerikalı bunlara ne ettiyse bugün de onların düdüğünü çalıyorlar.

Haberin Devamı

Daha önceki gün de Sultan Abdülhamit Han’ı tahtından indirebilmek için, aynı yolu seçmişlerdi.

Sultanı alaşağı etmenin sevinciyle de Londra’dan gelen İngiliz sefirini, Sirkeci Gar’ında alkışlarla karşıladılar. Arabasının atlarını sökerek, onların yerine kendileri koşuldular ve ta Taksim’deki İngiliz sefaretine kadar taşıdılar.

İçimizdeki bu zehirli damar; ‘Edirne’yi Enver alacağına Bulgar alsın!’ diyen zihniyettir.

‘ABD Başkanı Biden, Erdoğan’ı indirsin’ bu zihniyet, aynı nümayişi ona yapar ve arabasına koşulurlar.

Şu zavallı ve sefil idrake bakar mısınız? Neymiş efendim ABD, demokrasi konusunda samimi ise Türkiye’ye müdahale ederdi.

Be hey gafil! Ne vakitten beri demokrasi, Amerika’nın derdi oldu?

Haberin Devamı

Öyle bir derdi olsaydı kendi arka bahçesi olan Güney Amerika ülkelerine, Suudi Arabistan’a Mısır’a vb. demokrasi önermez miydi?

Aklından bile geçirmiyor zira onun tek derdi var, o da sömürmektir.

O, yediği tavuğun etine bakar; güzellik ya da çirkinliğine değil!

Hâlâ anlamadınız mı?

Yazarın Tüm Yazıları