İstemezük!

Türkiye’yi hâlâ eski Türkiye zanneden nadanlar, zehirlerini kusmak ve kaos oluşturmak için aportta bekliyorlar.

Haberin Devamı

Her üniversiteye atandığı gibi, Boğaziçi Üniversitesi’ne de rektör atandı. Ki atanan rektör, bundan önce de iki ayrı üniversitede rektörlük görevi üstlenmişti. Atandığı bu yeni üniversitede de yüksek lisans ve doktorasını yapmıştı.

Bir kısım öğrenci, en doğal demokratik haklarını kullanarak rektörü istemediklerini dillendirdiler. Demokratik idarelerde birileri birilerini ister, birilerini istemez; bu durum onların en tabii hakkıdır.

Bu hakkın sözlü ve fiili olarak nasıl kullanılabileceği kanunlarda belirtilmiştir. Boğaziçili öğrenciler de aslında bunu yapmıştır; yapmak istemiştir.

Ama gelin görün ki aportta bekleyen karanlık odaklar, derhal durumdan vazife çıkardılar ve öğrenci kalabalığının içine karışarak, onları kanunsuz eylemlere kışkırttılar.

Haberin Devamı

Düşünün, bunların içinde milletvekilleri(!) de var ve bunlardan biri aynen şu beyanda bulundu: “Kimse ‘Seçimle gidiyorlar’ sayıklamasının peşinden gitmesin artık.”

Ateşe benzinle giden bu kafa, ülkede demokratik mücadele verecek öyle mi?

Toplumsal olayların en tehlikeli yönü budur; bu yön, adeta bir maden gibi işletilerek masum şekilde başlayan olaylar, bir bakarsınız fecaate dönüşmüştür. Taksim-Gezi olaylarında da böyle olmadı mı?

Göstericilerin arasına karışan illegal örgüt mensupları, ülkenin dört bir tarafında ellerine geçirdikleri her şeyi yakıp yıkmadı mı? Ve alay edercesine “Maksat ağaç değil, sen hâlâ anlamadın mı?” demediler mi?

Burada da aynı terane, “Maksat rektör değil, hâlâ anlamadın mı?” diyorlar.

Peki, nedir gerçek maksat?

Sayın Erdoğan ve onun iktidarı!

60’lı yıllarda da üniversite gençliğini kışkırtıp, akla hayale sığmayan yalan ve iftiralarla iş darbeye kadar götürüldü.

Halkın adamı Menderes’i yediler.

Şimdi de milli iradenin temsilcisi Erdoğan’ı yemek istiyorlar.

Her şeyden önce de “Rektör istifa etmelidir” diyorlar. Bunların diyenlerin arasına, muhalefet parti liderleri ve Ankara, İstanbul gibi iktidara muhalif olan belediye başkanları da eklendi.

Söz konusu Erdoğan ve onun atadığı rektör olunca, bizdeki her kademedeki muhalefet, illegal örgütlerin ağzıyla konuşmak için birbiriyle yarışıyor.

Haberin Devamı

Söz gelimi değil 200-300 kişi, beş milyon insan “İstemezük!” derse, bu parti liderleri veya belediye başkanları görevlerinden istifa ederler mi? Nitekim işten çıkarıp mağdur ettikleri, binlercesi dedi, istifa ettiler mi?

Ayrıca böyle bir istifa söz konusu olursa, orada devletten ve düzenden bahsedilebilir mi?

Birileri de çıkar, valiyi, kaymakamı, alay komutanını istemez; ne olacak o zaman?

Bunlar istifa edecek de devleti türediler mi idare edecek?

O rektörü atayan imzanın arkasında bu milletin yüzde 52’sinin desteği var. Biliyorum, bu yüzde 52’lik halk desteği sizin için bir şey ifade etmiyor. Çünkü o 26 milyon oy, göbeğini kaşıyanların oyu. Hiçbir kıymet-i harbiyesi yok.

Haberin Devamı

Sizin bir oyunuz, onların milyonlarca oyundan daha kıymetli. Onlar ne ki seçtikleri ne olsun?

Samimiyetle bir şey söyleyeyim mi size? Çatlasanız da patlasanız da alışacaksınız! Milli irade karşısında hizalanacaksınız!

Masum öğrenciler üzerinden kirli emellerinize ulaşamayacaksınız.

Dün ulaştınız; belli ki bugün de aynı hülyaya kapılmışsınız.

Bence uyanın ve 15 Temmuz 2016 gecesi, tankları durduran çıplak ellerin gücünü ve kararlılığını görün!

Görün ki ülkeye ve kendinize yazık etmeyin!

Yazarın Tüm Yazıları