Bu yangınlar söner lakin...

Yalnızca Türkiye’yi değil, tüm dünyayı kasıp kavuran küresel ölçekteki yangınlarla karşı karşıyayız.

Haberin Devamı

Sosyal medyadaki felaket çığırtkanlarına bakmayın; onların hemen hepsi belli merkezlerden idare edilen, bizi birbirimize düşürmek ve ülkemizi çökertmek için yapılan manipülatif hareketler.

Malum tipler için, dün de (Gezi olayları) mesele ağaç meselesi değildi; bugün de maksatları asla orman değildir. Öyle olmasaydı, koro halinde yangına körükle gitmezlerdi.

Her cepheden kuşatılmak istenen Türkiye, şimdi de orman yangınlarıyla da silkelenip hizaya sokulmak isteniyor.

Artık yeni savaş konsepti terör ve terörün bin bir çeşididir. Yangın da bunların en önemlilerinden biridir. İşte gördük; on iki, on altı yaşındaki çocuklara azmettirilerek koskoca ormanlar kül haline gelebiliyor.

Meslektaşımız Bercan Tutar Bey’in işaret ettiği gibi: ‘Ülkemizde de ormanlar ve diğer doğal varlıklar en stratejik milli savunma konsepti içerisine dahil edilerek terörizme karşı savaş anlayışıyla muhafaza edilmelidir. Bu çerçevede orman yangınları artık bir doğal afet sayılmamalı. Yangınlar birer ekonomik, sosyal, siyasi ve askeri saldırı silahına dönüşmüş halde...’

Haberin Devamı

Her daim pusuda bekleyen şer odakları, yangınlarla birlikte batarya ile ateşe başladılar. Sekiz milyona yakın sosyal medya hesabı açılarak (bunların çoğu sahte hesap) hükümete veryansın ediyor.

Felaket üzerinden bin bir çeşit yalan ve iftiralarla algı oluşturmaya çalışıyorlar.

Ülkemizin muhtelif yerlerindeki yangınlara karşı canhıraş bir mücadele yapılmasına ve eldeki tüm imkânlar seferber edilmesine rağmen her daim olduğu şekliyle, öküzün altında buzağı arayan birileri de, THK’yı dillerine dolayarak tüm çirkefliklerini sergiliyorlar.

Mahut kurum kendi yöneticilerinin envaıçeşit yolsuzluklarıyla bitme noktasına getirilmiş, kurumun elindeki uçaklar miadını çoktan doldurup ıskartaya çıkmışken birileri, viraneye dönmüş bu değirmenin gürültüsünü aramak için ortalığı velveleye veriyor.

Bununla da yetinseler iyi; pert olmuş bu uçaklar kullanılmıyor (zaten kullanılamaz) diye, yangınlara müdahale eden onlarca uçak görmezden geliniyor ve ‘Yangınlara havadan müdahale edilmiyor!’ diye iftira üzerine iftira atılıyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu THK’ya giderek durumu yerinde inceledi ve duran saatin günde iki kez doğruyu göstermesi misali; gazetecinin ‘Hangarda çalışabilir durumda hiçbir uçak yok mu?’ sorusuna, ‘Hayır şu anda yok!’ yanıtını verdi.

THK’nın ayağa kaldırılması ayrı bir konu; THK’nun elindeki uçakların, şu andaki yangınlarda kullanılamayacağı ayrı bir konudur.

Kılıçdaroğlu, yerinde bu tespiti yaptığı gün bile, kendi partisinin Grup Başkan Vekili ve bir grup milletvekili koro halinde, hükümet, THK’nın uçaklarını kullanmıyor diye iftiralarına devam ettiler.

Orman yangınları şu veya bu şekilde söner veya söndürülür. Bundan da vahimi, asıl tehlikeli olanı ise içimizde beslediğimiz ve bir türü söndüremediğimiz yangınlarımızdır.

Haberin Devamı

Küçücük yüreklerimizde taşıdığımız bu devasa yangınları, böylesine felaket günlerinde bile söndüremiyor ve bir ve beraber olamıyorsak vay halimize!

Ölmüşüz de ağlayanımız yok!

Yazarın Tüm Yazıları