Bohem resort otel

Deneyimli gezginler otel tercihlerini giderek bulunduÄŸu bölgeye saygılı, zevkli bir yalınlığın sıcaklıkla bir araya geldiÄŸi ortamlardan yana yapıyor.Â

Haberin Devamı

 

Politik iklim, genel haleti ruhiye ne seyirde olursa olsun, her yaz başının konusu yeni mekanlar, yeni tatil keşifleri.

Ben de bu satırları size ilk kez tanıdığım bir beldeden; Özdere’deki Kesre Koyu’ndan yazıyorum.

Mekan, henüz açılan Club Marvy. Kendilerini Türkiye’nin bohem karaktere sahip ilk resort oteli olarak tanımlıyorlar.

Bohem otel denince akla neler gelmeli?

Bohem resort otel


Belli bir çizgide ancak bir butik şehir otelinde olduğu gibi keskin bir şıklığın değil, özgünlüğün ön planda olduğu; stilin ise yaşayan, doğal malzemelerden mobilya ve aksesuarlarla sağlandığı, sofistikeliğin rahatlıkla kol kola geldiği bir mekan.

Şüphesiz Ä°zmir’e 40 dakika uzaklıkta, denizin kıyısındaki bu mekanda ziyaretçilerin gündemi deniz, güneÅŸ... Lakin keÅŸfe açık seyahat tutkunlarını sadece iyi yemek-güzel deniz denklemiyle büyülemenin zamanı geçti.Â

Günümüzün sofistike turistler artık kendilerini iyi hissedecekleri dekorların önünde geçen zamanları seviyor. Oturdukları mobilyadan, duvardaki aynadan odadaki havlunun dokusundan da etkilenmeyi, ilham almayı istiyor.

Bohem resort otel


Mimar Fahrettin Aykut, eski bir tesisi yeniden kazandırdığı bu çalışmada her şeyden önce tabiat ve mekan ilişkisini göz önünde bulundurduğundan bahsediyor.

Renkleriyle, dokularıyla doğayla ahenkli ortamlar yaratmak tasarım anlayışının çıkış noktası olmuş.

Avlularla, bulunduğu Ege bölgesine selam çakan Muğla mermeriyle, gürgen mobilyalarıyla yıl boyu soğuk, yapay malzemelerle dip dibe yaşamaktan elektrik yüklü büyükşehir insanlarının belli ki gönlünü fethetmeyi amaçlıyorlar.

Ege kasabalarına özgü beyaz, yalın ve primitif duvarlar, sıva zeminlerle bir araya gelen sevgili zeytin ağaçlarını nihayet takdir eden kurumlarla bir araya gelebilmekse elbette ruhlara iyi geliyor.

Bohem resort otel

Yazarın Tüm Yazıları