Yine aylardan kasım

Yıl 2018... Aylardan kasım... Okurumuz Mehmet Gürer, metronun Koru istasyonu çıkışında otobüs bekleyen vatandaşlara dikkat çekerek, dönemin Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mustafa Tuna’ya -özetiyle- şöyle seslenmişti:

Haberin Devamı

Yine aylardan kasım

“Duraklarda sabahın ayazında bekleyen insanlar, soğuktan tir tir titriyor. En fazla 10 kişinin sığabildiği yarı kapalı duraklar artık yetmiyor. Buraya, üstü tamamen kapalı, uzun ve korunaklı bir durak yapılmalı. Çok da zor olmasa gerek...”
*
Aradan üç yıl geçti.
Bu arada Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı da değişti.
Yıl 2021...
Yine aylardan kasım...
Okurumuz Mehmet Gürer, metronun Koru istasyonu çıkışında otobüs bekleyen vatandaşlar için bu defa Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a sesleniyor:
“Kış gelmeden önce üstü tamamen kapalı, uzun ve korunaklı bir durak gelsin istiyoruz.”

Yine aylardan kasım

NECATİBEY’İN DALGIÇLARI

Okurumuz Hüseyin Özsoy, Çankaya’nın Necatibey Caddesi’ndeki 21 numaralı Kerem Han’dan bildiriyor.
Necatibey Caddesi’nde uzun yıllardır “kanalizasyon hattı” sorunu olduğunu ve bu nedenle de birçok apartmanda sürekli “dalgıç pompa” çalıştırıldığını aktaran okurumuzun iletisi -özetiyle- şöyle:

KÖTÜ KOKUDAN DURULAMIYOR

“Necatibey Caddesi’ndeki apartmanların bodrumlarını atık/pis su basıyor ve bizim iş yerimiz de dahil olmak üzere birçok iş yerinde kötü kokudan durulamıyor. ASKİ’ye yapmış olduğumuz müracaatlarımızda vidanjörler geliyor, ama yaptıkları çalışmalar ancak birkaç gün için çözüm olabiliyor. Asıl çözüm, mevcut hattın çok daha büyük kapasiteli bir hat ile değiştirilmesidir. Kalıcı çözüm için ASKİ’de bir muhatap da bulamıyoruz ve maalesef Ankara’nın ortasında durum bu. Artık son çaremiz Hürriyet Ankara...”

Yine aylardan kasım

KARA KIŞ GELMEDEN ASFALT ATILSIN

Haberin Devamı

Ankara’da artık, “Kış gelmeden asfalt gelse” iç çekmelerinin son günleri.
Misal.
Gölbaşı’nda ikâmet eden ismi bende saklı(gizli kalmasını istemiş) bir okurumuz, Karşıyaka Mahallesi 776. Sokak’taki durumu şöyle aktarıyor:
“ASKİ’nin yaptığı altyapı çalışması sonrası yolumuz üç aydır bozuk. Bu yolun güzergâhında okul var. Maalesef okula giden aileler rezillik çekiyor. Kara kış gelmeden önce bu yolun onarımının yapılıp, asfaltının atılmasını istiyoruz.”

Yine aylardan kasım

SİS DEĞİL DUMAN ALTI

Haberin Devamı

Bu fotoğrafı Çankaya’nın Kızılırmak Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde çeken okurumuz Mehmet Gürkan, “Lüks restoranların kaçak ilave yapıları ve alt kata bağladıkları bacalar nedeniyle dört yıldır duman altındayız. Pencereleri açamıyoruz, balkonlara çıkamıyoruz. Hiç susmayan havalandırma gürültüleri de cabası. Üstüne üstlük çocukların spor sahası da duman altı” demiş.

Yine aylardan kasım

MUTLUKENT’İN MUTSUZLUĞU

Bu fotoğrafı Çankaya’nın Mutlukent Mahallesi’ndeki Beysukent’te çeken okurumuz Meltem Çetin ise, “Çöp konteyneri bazen haftalarca böyle bekliyor” diyerek, Çankaya Belediyesi’ni eleştirmiş.

Yine aylardan kasım

‘ÜCRETSİZ’ YAZIYOR AMA TUVALET KULLANILAMIYOR

“Başkent Ankara’nın Zafer Çarşısı’nda bulunan tuvaletin kapısına bir bank konulmuş ve tuvalet kullanıma kapatılmış. ‘Ücretsiz’ yazıyor ama tuvalet kullanılamıyor. Temizlik de yok! En kısa sürede burası vatandaşın hizmetine açılmalı.”
Meral DEMİR

Haberin Devamı

TURAN GÜNEŞ’TE AFRİKA USULÜ KATLI KÖPRÜLÜ KAVŞAK

“Turan Güneş Bulvarı’nda tam anlamıyla ‘Afrika usulü katlı köprülü kavşak’ çalışması yapılıyor. Projeyi kimin yaptığı, kaça yaptığı belli değil. Yolda sürücüleri yönlendirecek ışıklı yönlendirme yok, trafik polisi bile yok.”
Yaman EREN

Yine aylardan kasım

BAKIMSIZ AĞAÇLAR BUDANSIN

“Çankaya’nın Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ile Akdeniz Caddesi’nin kesişimindeki yolda bazı ağaçların dalları, bakımsızlıktan dolayı kaldırıma kadar sarkmış. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB), buradaki ağaçları budaması gerekiyor.”
K.K.

Yine aylardan kasım

EYLÜL AYINDAN BERİ ONARIM BEKLİYOR

“Çankaya’nın Yukarıbahçelievler Mahallesi’ne bağlı Şehit Temel Kuğuoğlu Sokak ile 76. Sokak’ın kesişimindeki kaldırım, eylül ayından beri bu durumda ve onarılmıyor.”
Füsun ACARTÜRK

SÖZ YETKİLİDE-1

Yine aylardan kasım

15 Kasım 2021
* Okurumuz Arda Berk Ü., Çankaya’nın Kırkkonaklar Mahallesi 270. Cadde’deki tehlikeye dikkat çekerek, “Bir gün buraya araba düşecek diye korkuyoruz. Acilen önlem alınmalı” diye uyarmıştı.

17 Kasım 2021
* Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Fen İşleri Daire Başkanlığı, “Kasım ayı içerisinde ivedilikle gerekli dolgu çalışmaları yapılarak tehlike arz eden durum ortadan kaldırılacaktır” yanıtını vermiş.

SÖZ YETKİLİDE-2

Yine aylardan kasım

18 Ekim 2021
* Okurumuz Murat Taş, TBMM’nin yanı başındaki Milli Egemenlik Parkı’nda sürü halinde yaşayan köpekler için, “İnsanlara saldırıyorlar. Isırılan, hastanelik olanlar da var. Bir çözüm bulunmalı” demişti.

Haberin Devamı

17 Kasım 2021
* Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, -özetle- “Yapılan kontrollerde, köpeklerin agresif davranışlar göstermediği ve küpeli oldukları tespit edilmiştir” yanıtını vermiş.

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR-1

Yine aylardan kasım
15 Kasım 2021

ŞİKÂYETİMİZ BİR GÜNDE HALLOLDU

Okurumuz Ayhan Turhal, Çankaya’nın Beytepe Mahallesi 1637. Cadde’deki kaldırım için, “Bozan gidiyor. Maalesef aylardır bu durumda” demişti.
*

Yine aylardan kasım

Bir gün sonra yani salı günü okurumuz Ayhan Turhal’dan, kaldırımın onarılmış halini gösteren bir fotoğrafla birlikte yeni bir ileti daha geldi:
*
“Bu kadarını beklemiyordum doğrusu. Şikâyetimiz bir günde halloldu. Vatandaş olarak eksik gedik şeyleri bildirmemiz lazım ki onarılsın.”

Haberin Devamı

Yine aylardan kasım
Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Fen İşleri Daire Başkanlığı, okur şikâyeti sonrası bozuk kaldırımı onardı.

Yazarın Tüm Yazıları