Vur abalıya

Koronavirüs salgını başladı başlayalı, motosikletli kuryelerin hem iş yükü hem de üzerilerindeki baskı katbekat arttı. Ve tabii maalesef “ölümlü motosiklet kazaları” da..!

Haberin Devamı

Tüm Anadolu Motosikletli Kuryeler Federasyonu(TAMKF) Onursal Başkanı Yakup Sağlam, motosikletli kuryelerin son zamanlarda bir de “yük taşımacılığı” yapmak zorunda kaldıklarına dikkat çekerek, “Kaza geliyorum diyor ama buna kimse ses çıkarmıyor” diye uyarmış.

Vur abalıya

*
Bazı firmalar tarafından motosikletli kuryelere kilolarca ağırlıktaki “damacana” hatta “tüp” taşıtıldığını aktaran ve bunların fotoğraflarını gönderen Yakup Sağlam’ın iletisi -özetiyle- şöyle:

Vur abalıya

MOTOSİKLETİN DENGESİNİ BOZUYOR O DA KAZALARA SEBEBİYET VERİYOR

“Son zamanlarda motosikletli kuryelerin yük taşımacılıkta rekor üstüne rekor kırdığını görüyoruz. İki tekere koliler, damacanalar ve hatta tüpler yükleniyor. Halbuki Karayolları Trafik Kanunu’na göre motosikletlerin arka çantalarının kapasitesi haricinde yük taşınması yasak. Arka çantaların yük taşıma kapasitesi ise 10 kilogramı geçemez.

Vur abalıya

Yasak olduğunu bile bile koliler, damacanalar ve tüplerin taşınması motosikletin dengesini bozuyor, o da kazalara sebebiyet veriyor. Motosikletli kuryeler ise işten çıkarılma korkusuyla ekmeğinin hatırına şu kış günü bile seslerini çıkaramıyorlar.”

ÖNERİM VAR

Haberin Devamı

SOLA DÖNÜŞÜN SERBEST OLDUĞU TRAFİK IŞIKLI KAVŞAK TURAN GÜNEŞ BULVARI’NI RAHATLATIR

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Turan Güneş Bulvarı üzerinde TRT önünde “üst geçit köprü” ile Panora AVM giriş kavşağında “alt geçit” inşa edileceğini aralık ayında duyurmuştu.
*
Okurumuz Onur Nazlıaka da bölgede son birkaç yıldır yoğunlaşan ulaşımın genel olarak Galip Erdem Caddesi üzerinden sağlanmasının büyük sorunları beraberinde getirdiğine dikkat çekmiş. Dar bir yol olan Galip Erdem Caddesi’ndeki trafiğin Turan Güneş Bulvarı’nı da etkilediğini aktaran okurumuzun önerisi şöyle:

ARAÇ KUYRUKLARI AZALACAK

“Turan Güneş Bulvarı ile 578. Sokak’ın kesişiminde trafik ışıklı bir yaya geçidi bulunmakta, trafik akışı yayaların geçtiği kısa aralıklarla kesilmektedir. İşte bu nokta sola dönüşün serbest olduğu trafik ışıklı kavşak olarak düzenlenmeli, hem Turan Güneş Bulvarı’ndan 578. Sokak’a hem de 578. Sokak’tan Turan Güneş Bulvarı’na dönüş sağlanmalıdır. Bu sayede Galip Erdem Caddesi ve Turan Güneş Bulvarı’ndaki araç kuyrukları azalacak, daha geniş bir yol olan 578. Sokak üzerinden rahat bir trafik akışı sağlanacak.”
OKURDAN NOT: Sorunun çözülmesi adına çözüm önerimi sunuyor, bölge sakinlerini sevindirecek bu denli bir önerinin gereklerinin bir an önce yapılmasını temenni ediyorum.

Haberin Devamı

YIKILDI UNUTULDU

Okurumuz Kudret Kaatsız, Anıttepe’de yıllar önce yıkılan 100. Yıl Kapalı Yüzme Havuzu’nun yerine yapılması planlanan tesisin akıbetini merak etmiş.
Mezbelelik alana dikkat çeken Kudret Kaatsız’ın iletisi şöyle:
* Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’e komşu bu alan pislik içinde, kaderine terk edilmiş vaziyette.
* Çankaya’ya yakışmayan bu görüntü için Gençlik ve Spor Bakanlığı en kısa sürede harekete geçmeli, buraya modern bir tesis yapmalı.

TIKA BASA KUMBARA

Vur abalıya

* Çankaya’dan okurumuz K.K., Yücetepe Mahallesi 84. Cadde’deki “cam şişe kumbaraları” için, “Ağzına kadar tıka basa dolu” demiş.

Vur abalıya

* Okurumuz, Çankaya Belediyesi’ni eleştirmiş: “Telefon etmeme rağmen neredeyse bir aydır aynı vaziyette. Pislikten geçilmiyor.”

SORUM VAR

Vur abalıya

BİR ASANSÖRÜ ÇALIŞTIRMAK ÇOK MU ZOR?

Haberin Devamı

Okurumuz Selahattin Erdem, “Çalıştığı güne kadar size her hafta yazacağım” diye başladığı iletisinde bir kez daha Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a seslenmiş ve sormuş:
“Ankara’nın en büyük iki ilçesinden biri olan Keçiören’deki yatay asansör senelerdir çalışmıyor. Hayret ediyoruz! Bir asansörü çalıştırmak çok mu zor?!

Vur abalıya

ÇALIŞMAYAN SÜS HAVUZU YERİNE GÜZEL BİR PEYZAJI HAK EDİYOR

Bu fotoğrafı okurumuz Hande Uslu çekmiş/göndermiş.
Ve altına şu notu düşmüş:
“Etimesgut’un Bağlıca Bulvarı ile Tekdal Caddesi’nin kesiştiği kavşakta bulunan süs havuzu kullanılmadığı için görsel kirlilikten öteye geçmiyor. Bu kavşak, çalışmayan süs havuzu yerine çok daha güzel bir peyzajı hak ediyor.”

Haberin Devamı

MAMAK BELEDİYESİ YILLARDIR HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR

“Kızılay’a iki kilometre mesafede ve 50. Yıl Parkı’nın çevresinde olan gecekondu bölgesi harabeye döndü, ama Mamak Belediyesi yıllardır hiçbir şey yapmıyor.”
Serkan GÜRPINAR

BAŞKENTRAY ELMADAĞ’A UZATILSIN

Elmadağ’dan okurlarımız D. Özcan ve İ. Yurduseven, ilçenin Kayadibi Mahallesi için “Gelişmesi yıllardır engelleniyor” demişler. Her iki okurumuzun da ortak talebi şöyle:
* Başkentray, Elmadağ-Kayadibi Mahallesi’ne kadar uzatılsın.

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Vur abalıya

19 OCAK 2021: Okurumuz Kadir Gümüştekin, Mamak’ın Türközü Mahallesi 430. ve 438. caddelerin kesişimindeki bozuk kaldırıma dikkat çekerek, “Yayalara geçit vermiyor” demişti.

Vur abalıya

22 OCAK 2021: Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, gerekli incelemeleri yaparak kaldırımdaki hasarın onarımını ivedi olarak sağlandığını bildirdi.

Yazarın Tüm Yazıları