Ulus nasıl kurtulur?

Okurlar diyor ki: “Ulus’u yazın.”

Haberin Devamı

Ulus nasıl kurtulur

“Sorununuz, şikâyetiniz nedir?” diye soruyorum.
Tek bir konu öne çıkıyor:
“Güpegündüz sokak ortasında yapılan fuhuş pazarlığı.”

Vatandaşı, esnafı...
Yani Ulus’taki herkes, bu durumdan dertli.
*
Tarih: 5 Mayıs 2017.
Bu köşede aynen şu başlık vardı:
“Ulus’a bir dokun bin ah işit!”
Özetle...
“Ankara’nın kalbi Ulus’un damar yolu tıkalı, anjiyo şart” demiştim.
*
Bugünlerde okurlardan gelen iletilere, fotoğraflara bakıyorum.
Durum hâlâ kritik.
*
Peki, Ulus nasıl kurtulur?
Ulus’u kurtaracak operasyonu gerçekleştirecek olanlar Ankara Valiliği, Ankara Emniyeti ve Ankara Büyükşehir Belediyesi.
Ankara Valisi Ercan Topaca’nın öncülüğü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın desteği, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın operasyonlarıyla kentin kalbi Ulus, sağlıklı/sıhhatli taburcu olur.
Ankara’nın, Ankaralının beklentisi işte budur.
*
Okurumuz Ali Avni Yüzbaşıoğlu, bu fotoğrafı Ulus’ta çekmiş.
“Her köşe başında fuhuş pazarlığı yapan kadınlar var” diyen okurumuzun iletisi şöyle:

Haberin Devamı

YALNIZ BİR KADIN YÜRÜYEMİYOR

“Burası Ankara’nın Ulus semti. Bilhassa Sanayi Caddesi’nde -öğle ve akşam saatlerinde- hayat kadınlarının çokluğu dikkat çekiyor. Bölge esnafı bu durumdan rahatsız. Çünkü, güpegündüz sokak ortasında fuhuş pazarlığı yapan hayat kadınları yüzünden müşteri gelmiyor. Yalnız bir kadın, Ulus’ta gönül rahatlığıyla yürüyemiyor, alışverişini yapamıyor. Bu çirkinliğin artık son bulması gerekiyor.”

SEYYAR İŞGALİ

Okurumuz Süleyman Altuner ise, Ulus’taki bir başka soruna dikkat çekmiş.
Ulus Hali civarında bazı yasa dışı iş yerleri olduğunu kaydeden Süleyman Altuner, iletisinde -özetiyle- şunları aktarmış:
“Ulus Hali’nin çevresi seyyar köfteci, kokoreççi ve balıkçıların işgali altında. Söz konusu yerlerde gıda ile iştigal eden mekânlarda aranan hijyen şartları bulunmadığı gibi yapılan ticaret sırasında da fiş/fatura verilmiyor. Bu nedenle devlet de önemli vergi kaybına uğruyor. Bütün bunların yetkililerin gözleri önünde meydana gelmesi çok düşündürücü. Çünkü bu durum insanın aklına ‘ortada bir rant paylaşımı olabileceği’ düşüncesini getiriyor.”

Haberin Devamı

TRAVESTİLER ARABADA ALENEN FUHUŞ YAPIYOR

KAPIMIZIN ÖNÜNDE HUZUR İSTİYORUZ

Büyükesat Mahallesi’nden okurumuz A. Hayati Tunakanlı, “Kapımızın önünde huzur istiyoruz” diyor.
Ve şikâyetini şöyle anlatıyor:
“Maalesef son iki yılda semtimiz, travestilerin sokaklarda araba içinde alenen fuhuş yaptıkları bir yer haline geldi. Bu durum 155’e defalarca bildirildi. Polisler olay mahalline gelmelerine rağmen bir sonuç alınamadı. Daha sonra şikâyetimizi Ankara Valiliği’ne ilettik. Ankara Valiliği kanalıyla, Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü konuyu inceleyerek özetle ‘Ekiplerimiz tarafından tespit edilebilen bazı şahıslara Kabahatler Kanunu’na göre 109’ar lira para cezası kesildi’ paylaşımında bulundu. Ancak yapılan bu işlem, kapılarımızın önündeki ahlak dışı rezil faaliyetleri engellemedi. Biz vatandaş olarak, kapımızın önünde huzur istiyoruz.”
OKURDAN NOT: Bağcılar Mahallesi, Seyranbağları Mahallesi, Bağlar Caddesi, Gezegen Sokak, Koza Sokak ve daha birçok yer travestiler tarafından istila edilmiş durumda.

Haberin Devamı

SURİYELİ DİLENCİLERDEN ARTIK BIKTIK

Okurumuz Ahmet Şanlı, Suriyeli dilencilerle ilgili bir ileti göndermiş.
Özeti şu:
“Çukurambar’daki her trafik lambasında Suriyeliler var. Zorla araç camlarını silmeye kalkıp para istiyorlar. Bazıları camları yumrukluyor. Suriyeli dilencilerden artık bıktık. Bunlarla baş edemiyoruz. Tüm Suriyeliler sınırdaki çadırlarda kalmalı, burada onlara yiyecek/içecek yardımı yapılmalı. Lütfen, yetkililerden rica ediyoruz.”

Ulus nasıl kurtulur

SORUM VAR

LALEGÜL KAVŞAĞI’NDAKİ DEMİR YIĞINI NE OLACAK?

Demetevler Lalegül Kavşağı’nın tam ortasında bir demir yığını var. Kimine göre saat kulesi, kimine göre de anıt... Ama kimse ne olduğunu tam bilmiyor. İnşaatına başlayan, ancak aylardır kavşaktaki bu çalışmayı bitiremeyen Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne soruyorum:
* Lalegül Kavşağı’ndaki demir yığını ne olacak?
A.A.Y.

Haberin Devamı

Ulus nasıl kurtulur

BU ÇÖP YIĞINLARI ARASINDA SPOR YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Okurumuz Bektaş Şahin, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 25 yıllığına Çınar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne verdiği Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı’ndaki spor sahasını fotoğraflamış.
“Ben dahil onlarca insan, bu çöp yığınları arasında spor yapmaya çalışıyor” diyerek, alandaki temizlik sorununa dikkat çeken Bektaş Şahin, şöyle devam ediyor:
“Çınar Spor kulübü adına çalışan görevliler mevcut. Ancak, temizlik işini tam yapmıyorlar. Bu çöp manzarası sürekli yaşanıyor. Çünkü kontrolde aksamalar var. Başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, yetkililerin bu tesis üzerinde önemle durmasını bekliyoruz.”

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* Çankaya Yukarı Dikmen Mahallesi Şehit Aytekin Yavuz Caddesi’nin asfaltı perişan halde. İki yıldır asfalt atılması için uğraşıyorum, ‘Plan dahilinde yapılacaktır’ yanıtını alıyorum. Yazın tozdan, kışın çamurdan yürüyemiyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama bekliyoruz.
Ahmet GÖÇERİ

* Çankaya Kavaklıdere’nin Beykoz ve Yalım sokaklarında bir aydır -bilhassa geceleri- sık aralıklarla elektrik kesintileri oluyor. Kesintiler bazen üç saati geçiyor. Bu arızalar soğuk gecelerde ısınma problemine de neden oluyor. Başkent EDAŞ’tan bölgemizin elektrik santraline bakmasını, onarım yapmasını istiyoruz.
Osman Altan İLTER

Yazarın Tüm Yazıları