Tehlike ‘koni’verdi

Ankara öyle bir kent haline geldi ki, sokakta karşımıza çıkan hiçbir şey artık bizi şaşırtamıyor.

Haberin Devamı

Tehlike ‘koni’verdi

Adım başı önümüze çıkan tehlikelerin sayısı her geçen gün artarken, belediyelerin ayıplarını vatandaş kendi yöntemleriyle örtmek zorunda kalıyor. İşte onlardan biri...
Emek Mahallesi Bişkek Caddesi (8. Cadde) ile 8. Sokak’ın kesiştiği ana yol, daha geçen yıl asfaltlandı.
Ancak yolda büyüklü, küçüklü bazı çukarlar oluştu. Sürücülerin son anda fark ettikleri ve kaçmak isterken yaptıkları manevra nedeniyle kazaya sebebiyet verdikleri çukur konusunda 3 haftalık bekleyişin ardından vatandaş devreye girdi. Çukurun üstü trafik konisiyle kapatıldı. Vatandaş olarak asfalta yama yapmak elimizden gelse, onu da yapar hale geleceğiz.
Tehlikelerin büyük, küçük diye adlandırıldığı bir kent yerine, tehlikelerin kısa sürede çözüme kavuştuğu bir başkentte yaşamak umuduyla.
Sedat C.

ŞİKAYETİM VAR

Haberin Devamı

Mülkiyeliler’de ‘M.S.’li hesap

Kızılay Konur Sokak’taki Mülkiyeliler Lokali’ne bir arkadaşımla yemek yemeye gittik. Yemek sonunda hesabı istediğimizde sadece adisyonda görünen, menüde var olmayan ve garsonlar tarafından kesinlikle belirtilmeyen hesaba ekstra 3 TL’lik ‘M.S. payı’ adı altında bir ödeme getirdiler. Ne olduğunu sorduğumda Mülkiyeliler Spor adına kesildiğini söylediler. Sormadan böyle bir haklarının olmadığını, bunun resmen tokatçılık ve adam kandırma olduğunu söylediğimde ise geri adım atıp, istersek ödemeyeceğimizi söylediler.
Belki 3 TL hakikaten çok para değil ama insanların haberi ve rızası olmadan bu paranın sadece adisyonla farkettirmeden çarpmaları zoruma gitti. (Akşama kadar gelen yüzlerce kişiden farkettirmeden aynı parayı alıyorlar) Özellikle de aptal yerine konulmak...
Başak KANMAZ

GÜNÜN SORUSU

Yürüyerek toplu ulaşım sorunu çözülür mü?

Mamak Tuzluçayır Mahallesi’nde ikamet ediyoruz. Son bir aydır semtimize gelen toplu taşıma araçları Asım Gündüz Caddesi’nden dönerek, Tuzluçayır’a uğramadan gidiyor. Buradan Sayın Melih Gökçek’e seslenmek istiyoruz:
Bir an önce mahallemizin ulaşım sorunu çözülsün. Yoksa ileri demokrasi çağında insanların ulaşımlarını zorunlu olarak yürüyerek yapmalarını kime anlatabiliriz?
Umut ÖZKAN-Fırat KASAP

Haberin Devamı

OKUR YAZAR SORUN ÇÖZER

Mayınlar temizlendi

Tehlike ‘koni’verdi

‘Kaldırım Mayınları’ başlığıyla okurlarımızın dikkat çektiği Eryaman ve 1071 Malazgirt Bulvarı’ndaki kaldırımlarda yer alan kırık-dökük haldeki kutular, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince onarıldı. Çöp kutusu gibi kullanılan kutular sökülerek, yerine yenileri takıldı.

KISA KISA

* Ankarakart’a resmi internet sitesi olan www.ankarakart.com.tr adresinden para yüklemek istediğimizde, yüklemek istediğimiz tutarın yüzde 5’i kadar hizmet bedeli alınıyor. Günümüzde internetten yapılan işlemler daha uygun olmasına rağmen Ankarakart için bu durum tam tersi.
Gürkan ERIŞIK

* Toplu taşımaya zam geldi. 2 lira olan halk otobüsü ücretleri 2 lira 40 kuruşa çıktı. Gerekçe, enflasyon ve akaryakıttaki fiyat artışları. Ancak hizmet aynı hizmet: Bakımsız ve pis araçlar, havasız, klimazıs ortamlar.
Metin ALTAY

Haberin Devamı

* Şehir içi ulaşımdaki son zamdan, 442 no’lu AŞTİ-Havalimanı hattı otobüsleri de nasibini aldı. 5.25 TL olan otobüs fiyatı, 8 TL’ye çıktı. Yani yapılan zam, yüzde 52 civarında. Sözde bu hizmeti ihaleyle BelkoAir aldı ancak zammı UKOME belirledi. E reva mı şimdi bu?
A. Emre ÇETİNER

* Kızılay İzmir Caddesi’nde akşam saatlerinde çok sayıda tinerci var. Bunlar güvenlik zaafiyetinden kaynaklanıyor. Yetkilililere duyurulur.
Mehmet ERYÜREKLİ

Yazarın Tüm Yazıları