Söz uçar, yazı kalır

Gazetecilikte bir haberin sonrasını izlemek -yani fikri takip- önemlidir. Sonuçta, “Söz uçar, yazı kalır.” E, tabii “Burada Okur Yazar” ise unutmaz, hatırlatır.

Haberin Devamı

İşte, Hürriyet Ankara okurlarının bir yandan hatırlatma yaparken bir yandan da akıbetini merak ettiği soruları:

1) ESENBOĞA METROSU

* Okurumuz Ünal Taşdelen, dönem dönem gündeme gelen ve Ankaralıları heyecanlandıran Esenboğa Havalimanı Metro Projesi’nin yolunu gözlediklerini belirtmiş ve bir de soru eklemiş:
* Türkiye’nin başkenti Ankara, Esenboğa Havalimanı’na metroyla ulaşabilmek için daha kaç yıl bekleyecek?”

2) YENİ STAT PROJESİ

* Okurumuz Metin Eryılmaz, Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nun yerine yapılması planlanan yeni stat projesinin akıbetini merak etmiş.
VE SORMUŞ:
* Her seçim dönemi vaat edilen yeni stadyum neden hâlâ ortada yok?
* Başkent Ankara modern bir stadyumdan neden mahrum bırakılıyor?

3) ULUS GENÇLİK PARKI

* Okurumuz Umut Özkan’ın merak ettiği/hatırlatma yaptığı konu ise Ulus’taki Gençlik Parkı’nın akıbeti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a, “Ankaralılara söz vermiştiniz, prestij bölgesi olacaktı, bir çivi çakılmadı” eleştirisi yapan okurumuzun soruları şöyle:
* Gençlik Parkı hani Ankaralıların nefes alacağı yer olacaktı?
* Gençlik Parkı neden hâlâ daha güzel bir konuma getirilmiyor?

4) ASFALT KATILIM BEDELİ

Haberin Devamı

* Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçimin hemen ardından söylediği, “Ödenmiş olan asfalt katılım parası, vatandaşın bundan sonra ödeyeceği emlak vergisinden düşülecek” açıklamasını hatırlatan okurumuz Kudret Başçoban, “Hani ne oldu, yoksa unutuldu mu?” diye sormuş.

Söz uçar, yazı kalır

ABB KAZDI BIRAKTI

Okurumuz Ömer Yükseltürk, Etimesgut’un İstasyon Mahallesi 2304. Sokak’tan bildiriyor:

Söz uçar, yazı kalır

ARAÇLARIMIZ ARTIK OTOPARKA GİREMİYOR

“Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ‘köprülü kavşak’ çalışması sırasında açılan bu kanal, yeniden asfaltlanmadığı için çöktü. Araçlarımız artık otoparka giremiyor. Başvurumuza, ‘Altyapı çalışmaları tamamlanınca yapılacak’ yanıtı verildi. Şimdi ise ortada ne bir çalışma var, ne de çalışan bir ekip. Sesimizin acilen duyulmasını istiyoruz.”

BAHÇELİEVLER DEĞİL BAH’ÇİLE’EVLER

Haberin Devamı

Bu iki fotoğraf, Çankaya’nın Bahçelievler Mahallesi 69. Sokak’ta çekilmiş.

Söz uçar, yazı kalır

Fotoğrafları çeken/gönderen okurumuz Kemal Balgün, şikâyetini ise şöyle aktarmış:

Söz uçar, yazı kalır

KAZDILAR, BIRAKTILAR

* Kaldırımı bir ay kadar önce nedenini bilmediğimiz bir amaçla kazdılar ve öylece bıraktılar.
* Bu berbat haliyle hem insanlar kaldırımı kullanamıyor, hem de sokak toz toprak içinde kalıyor.
* Çankaya Belediyesi’nden ilgi ve alaka bekliyor, bir an önce kaldırımımızı geri istiyoruz.

DİKKAT!

Söz uçar, yazı kalır

MERMER DÜŞEBİLİR

Okurumuz Prof. Dr. Sadık Erik, kentin merkezi Kızılay’ın İzmir Caddesi’nde kaldırımdan yürüyen yayaları “Başınıza dikkat edin” diyerek uyarıyor.
Okurumuz, sebebini ise şöyle aktarıyor:
“Fotoğraftaki bu apartmanın balkonlarından her an bir mermer parçası düşebilir. Vatandaşın can güvenliği için apartman yönetimi gereğini yapmalı. Çankaya Belediyesi de iş işten geçmeden uyarıda bulunmalı.”

Söz uçar, yazı kalır

BİR SAĞLIK OCAĞINA BU GÖRÜNTÜ YAKIŞMIYOR

Haberin Devamı

Yenimahalle’deki Şentepe 2 Nolu Sağlık Ocağı’nın bahçesindeki atıklara dikkat çeken okurumuz İsmail Kocamaz, “Bir sağlık ocağına bu görüntü yakışmıyor” demiş.

Söz uçar, yazı kalır

NÜFUS VE RAKIM ARANIYOR...

Eskişehir Yolu’ndan kente girişte “nüfus ve rakım” bilgisinin yer aldığı tabelada yalnızca “Ankara” yazdığına dikkat çeken okurumuz Kaan Acar, “Bu düzeltmeyi Karayolları Genel Müdürlüğü mü, yoksa Ankara Büyükşehir Belediyesi mi yapıyorsa, bir el atmalı” diyor.

KISA... KISA...

* “Çankaya’nın Balgat Mahallesi’ndeki Yücel Özbilgin Parkı çok bakımsız. Ağaçlarda dikenler bitmiş, telefon kulübesinin ahizesi yok. Çankaya Belediyesi ilgilenmeli.”
Zeki TEKİN

* “Eskişehir Yolu’nda(Arp Kule karşısı, Kozz Site yanı) bir camimiz var ancak üç yıldır bir türlü tamamlanmadı. En yakın cami ise dört kilometre uzağımızda.”
Behiye ESLEK

Haberin Devamı

* “Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, hasta polikliniklerine girişlerinde ateş ölçümü yapılmıyor. Nedenini sorduk, ‘Personel yetersiz’ yanıtını aldık.”
M.S.D

Yazarın Tüm Yazıları