Sincanlıların metro sınavı

Başkent Ankara’da adı “Sincan metrosu” olarak bilinen metro, Sincan’ın ilçe merkezine gitmiyor. Sincan’a en yakın metro istasyonu olan Fatih’i ise Sincanlılar kullanamıyor. Çünkü “ring hattı” yok. İşte bu yüzden Sincanlılar, “Sincan-Fatih arasına ring hattı istiyoruz” diyor. Ve haklılar.

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü’nün “Sincan-Ümitköy metro istasyonu ring hattı” koymasına rağmen yıllardır “Sincan-Fatih metro istasyonu ring hattı” koymamasını eleştiren Sincanlıların, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan talepleri şöyle:

BİNLERCE KİŞİ VAR

“Hafta içi her gün metronun Fatih istasyonunu kullanarak Sincan’a gidip gelen binlerce kişi var. İnsanlar Sincan’a gitmek veya Sincan’dan metroya ulaşmak için EGO’nun 509 numaralı Sincan-Fatih otobüs hattına biniyor. Lise öğrencilerinin de yoğun olarak kullandıkları bu hat çok uzun ve otobüsler sabah-akşam çok kalabalık. Bazen insanlar otobüse binemiyor. Biz bu hattı kullanan yolcular olarak Sincan-Fatih arasında ring seferi yapan otobüs istiyoruz. Kısa hatlı ve sık gidip gelen bir hat bize büyük kolaylık sağlayacaktır.”
OKURDAN NOT: “EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri hafta içi bir gün akşam saatlerinde Fatih metrosunun yakınında yer alan 50389 numaralı otobüs durağına geldiklerinde, uzayan kuyruğu ve yaşanan sıkıntıyı görebilirler.”

Haberin Devamı

ARIZA BİLDİRİMİ!

“Çayyolu metrosunun Gordion AVM çıkışındaki yürüyen merdiven ve asansör arızalı.”
Atilla TURGUT

BİR YOLCUNUN OTOBÜS NOTLARI

Okurumuz Gökhan Bal, kentte her gün işe gidip gelmek için toplu taşıma kullandığını belirterek, dikkatini çeken bazı hususları şöyle aktarmış:
* Otobüslerin sık ve zamanında gelmemesi insanları yıldırıyor.
* Başkent 153’e ulaşımla ilgili yapılan şikâyetler sonuçsuz kalıyor.
* Otobüslerin alt geçitlere girmemesi büyük zaman kaybı yaşatıyor.
* Dolu gelen otobüsler, insanları toplu taşımadan uzaklaştırıyor.

MANSUR YAVAŞ SÖZ VERMİŞTİ

Okurumuz Deniz Özcan, seçim öncesinde Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın, “İlk yapacağımız işlerden birisi hafif raylı sistemin bir ucunun Yenikent’e, diğer ucunun Elmadağ’a kadar getirilmesi olacaktır” sözünü verdiğini hatırlatmış. Okurumuz, “Başkan Mansur Yavaş’tan verdiği sözü tutmasını bekliyoruz” demiş.

OKUR RADARI

KALDIRIMLARA DİKKAT!

Ankara’yı cadde cadde, sokak sokak gezen okurumuz Dursun Türker, nerede bozuk bir yol ya da kaldırım görse “kent radarı” ile durumu bildirir.
İşte bu hafta okurumuzun radarına giren iki nokta:

Sincanlıların metro sınavı

1) Çankaya’nın Bahçelievler Mahallesi 61. Cadde’de devrilen aydınlatma direğinden geriye kalanlar, yayalar için tehlike arz ediyor.

Sincanlıların metro sınavı

2) Altındağ’ın Hacettepe Mahallesi Ulucanlar Caddesi Armağan Sokak’ın bozuk kaldırımı kente yakışmadığı gibi yayalara zorluk çıkarıyor.

Haberin Devamı

KISA... KISA...

Sincanlıların metro sınavı

* “Çankaya’nın Koru Mahallesi’ndeki Emin Sarıkaya Parkı’nın yürüyüş yolu çamur içinde. Bazı noktalarında tehlikeli çukurların da olduğu yürüyüş yolunun kaplaması değiştirilmeli.”
İlhan BİLGİÇ

Sincanlıların metro sınavı

* “Çankaya’nın Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2896/1 Sokak’taki çöp konteynerlerinin hali perişan. Çankaya Belediyesi’ne durumu iletmemize rağmen hiçbir temizlik yapılmıyor.”
Kemal İsmet BALİBEYOĞLU

SÖZ YETKİLİDE

15 Kasım 2021
* Okurumuz Halil İbrahim Keleş, Keçiören ile Pursaklar ilçelerinin sınırında kalan toprak yol için, “Asfalt çalışması yarıda kaldı. Çalışmanın tamamlanıp mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” demişti.

Sincanlıların metro sınavı

25 Kasım 2021
* Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Fen İşleri Daire Başkanlığı, Keçiören Gümüşdere Caddesi ile Pursaklar Didim Sokak arasında imar yolu bulunmadığından asfalt çalışması yapılamamaktadır” yanıtı verdi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR-1

Sincanlıların metro sınavı
Gölbaşı’nın Karşıyaka Mahallesi 776. Sokak’ta yaşayan vatandaşların, “Kara kış gelmeden asfalt atılsın” talepleri aynı gün karşılık buldu.
*
Sincanlıların metro sınavı
Bir okurumuz, “ASKİ’nin yaptığı altyapı çalışması sonrası üç aydır bozuk olan yolumuzu bir gecede asfaltladılar” diyerek yeni bir fotoğraf gönderdi.
*
Sincanlıların metro sınavı
ASKİ Genel Müdürlüğü de çalışma sonrası bir fotoğrafla birlikte, “Ekiplerimiz tarafından yapılan çalışma en kısa sürede tamamlandı” bilgisini paylaştı.

Yazarın Tüm Yazıları