Sincan’ın eziyet basamakları

Okurumuz Hüseyin Can, “26 yıldır Sincan’da yaşıyorum” diye başladığı iletisinde... Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) ait siloların yıkılmasının ardından yapılan alt geçitle ilgili şikâyetlerini yazmış.

Haberin Devamı

Sincan’ın eziyet basamakları

Aynen aktarıyorum.
“Silolar yıkılıp, alt geçit yapıldı fakat birçok sorunu da beraberinde getirdi.
* Yayalar için İstasyon ve diğer mahallelere gitmek tam bir eziyet haline dönüştü.
* Alt geçide yayalar için yapılan merdivenler çok dik. Yaşlılar, çocuklular ve engelliler için tam bir işkence.
* Yarım yamalak yapılan yürüyen merdivenler de hiçbir zaman düzgün çalışmadı. (Ve aylardır da çalışmıyor).
* Arıza ihbar için üzerine yazılan telefon numarası da kullanımda gözükmüyor. 

BEKLENTİMİZ:

* Merdivenlerin daha kullanışlı hale getirilmesi, eğimin azaltılması lazım.
* Yürüyen merdivenler de daha kullanışlı/çalışır duruma getirilmeli.”

Haberin Devamı

Sincan’ın eziyet basamakları

Yürüyen merdivenlerde A4 kâğıda yazılı “Bakım onarım çalışmasına başlanmıştır, değişim yapılacaktır” notu yer alıyor. Ancak okurumuz, “Aylardır çalışmıyor” diye isyan ediyor.

BETON MİKSERLERİ ASFALTI MAHVEDİYOR

Sincan’ın eziyet basamakları

Okur Köşesi’ne en çok gelen şikâyetlerden biri de...

Beton mikserleri.
*
Okurumuz Mehmet Gürer, Ümitköy girişinde beton mikserlerinden dökülen harçla perişan olan yolu fotoğraflayıp, altına şu notu düşmüş:

ŞİRKETLER TESPİT EDİLSİN

“Fazla yüklenen beton mikserleri, Ümitköy girişindeki trafik lambasında dur-kalk yaparken yola harç döküyor. Donan harç, yolu mahvediyor. Defalarca dile getirilmesine rağmen bu durum devam etmektedir. Buradan sayın Ankara Valisi Ercan Topaca’ya seslenmek isterim:
* Bu asfalt kamu malıdır ve kamu malına zarar veren araçların hangi şirkete ait olduklarını öğrenmek için sadece emniyete ve Belediyelere bir alo demeniz yeterlidir. Kamu malını korumak en başta siz değerli yetkililerimizindir. Bizler bakan değil görenleriz.”

Haberin Devamı

KARLA MÜCADELEDE 'KUM' TEHDİDİ

Ankara’da, karla mücadele çalışmaları sırasında belediyelerin yollara ‘kum karıştırılmış tuz’ dökmelerini eleştiren okurumuz Osman Armağan, önemli bir konuya/soruna değiniyor:
“Araçların ezdiği kum, çamur haline geliyor. Bu çamur, eriyen kar suları ile mazgallara akarak tıkanmasına sebep oluyor. Tıkanan drenaj sisteminin yoğun yağmurlarda çalışmaması sonucu da, su baskınları yaşanıyor. Ve ceremesini vatandaş çekiyor. Tabi bir de, para harcanarak yollarda oluşturulan bu çamurun, yol temizleme makineleri ile temizlenmesi ile araçları çamurlanan vatandaşların yıkatma parası vermesi gibi durumlar var. Bunlar da su israfı ve ayrı masraflar. Tıkanan drenaj sistemleri yıllar sonra çalışamaz hale gelince de, sistemler yer altında terk edilerek yeni drenaj sistemleri inşa ediliyor. Yani bunun için de para harcanıyor.
Soruyorum: Ekonomi bunun neresinde?”

Haberin Devamı

UĞUR MUMCU CADDESİ AĞLIYOR

Sincan’ın eziyet basamakları

Bu fotoğraflar Polatlı’dan.
Okurumuz Mahir Yavaş, “Uğur Mumcu Caddesi ağlıyor” şeklinde Büyükşehir Belediyesi’nin dikkatini çektiği iletisinde -özetiyle- şöyle diyor:

4 YILDIR ÇÖZÜLEMEDİ

“Polatlı Şehitlik Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi, her yağmur sonrası göle dönüyor. Sonrası keşmekeş. Vatandaş dört yıldır bu caddenin sıkıntısını çekiyor. Yağmur suyu kanalı ve eğiminde sıkıntı olan yolun/asfaltın yeniden yapılması gerekiyor. Asfalt dönemi başladığında Polatlı ilçemize, Uğur Mumcu adına yakışır bir cadde olmasını istiyoruz.”

10 GÜNDE BOZULDU

Sincan’ın eziyet basamakları

Polatlı-Ayaş arasındaki bu yolun bir kısmında, kasım ayı sonunda çalışma yapıldı. Acele bir şekilde mıcır döktüler. Ancak 10 gün sonra bozuldu. Yoldan günde yüzlerce araç geçiyor. Her an kaza tehlikesi var. Yol bozulmak istense bu kadar bozulamazdı.
İnkılap GÖKMEN

Haberin Devamı

 KISA... KISA...

* Kurtuluş Cemal Gürsel Caddesi’nden tren istasyonu ve metroya inen asansör bir aydan uzun süredir çalışmıyor. Altı Nokta Körler Derneği üyeleri başta olmak üzere birçok görme engelli ve yaşlı insanların kullandığı bu asansörün en kısa zamanda yapılmasını istiyoruz.
A. Haluk BALABAN

* Çankaya Balgat’ın Dr. Sadık Ahmet Caddesi’ndeki yeşil alanı, kâğıt toplayıcıları işgal etti. Şimdilerde pislik içindeki bu yeşil alanda bulunan 60-70 yıllık kavak ve meyve ağaçlarını toplayıcılar kesmeye ve yakmaya çalışıyor. Belediye yetkililerinin önlem alması gerekiyor.
Hakan NOYAN

Yazarın Tüm Yazıları