Şebeke suyuyla bahçe sulayanları ASKİ engellemeli

Ankara’da önce barajlar alarm verdi. Sonra da Ankara Büyükşehir Belediyesi bu alarmın kentliler için ne anlama geldiğini açıkladı: “Ankara’nın 110 günlük suyu kaldı.”

Haberin Devamı

Suyun tasarruflu kullanılmasının büyük bir önem taşıdığı bu dönemde, okurumuz Hüseyin Kamalıoğlu, “Yenimahalle’nin Turgut Özal Mahallesi’ndeki birçok büyük site, yeşil alanlarını şebeke(içme) suyu ile suluyor” şikâyetini iletmiş.
Okurumuz, “ASKİ Genel Müdürlüğü bunu engellemeli” talebinde bulunmuş.

SORUM VAR

BAŞKAN MANSUR YAVAŞ’IN ‘ASFALT BEDELİ’ VAADİ NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK?

Okurumuz Kudret Kaatsız, “Ben tamı tamına bin 710 TL asfalt katılım bedeli ödemiştim” demiş ve aylardır yanıt bekleyen o meşhur soruyu sormuş:
“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın seçim öncesi verdiği ‘Ödenmiş olan asfalt katılım parası, vatandaşın bundan sonra ödeyeceği emlak vergisinden düşülecek’ vaadi ne zaman hayata geçecek?”

Şebeke suyuyla bahçe sulayanları ASKİ engellemeli

BAŞKENT EDAŞ KIŞ ÖNCESİ YOLLARI KAZDI

Haberin Devamı

Burası, Çankaya’nın İlkadım Mahallesi Atayolu Sokak.
Yani kentin göbeği.
Fotoğrafları çeken/gönderen okurumuz Can Yeşil, “Bütün yaz çalışmayan Başkent EDAŞ, elektrik kablolarını yer altına almak için kış öncesi yolları kazdı” demiş.
Çalışma boyunca ve sonrasında yaşanan elektrik kesintileri yüzünden kaloriferlerin yanmadığını, buzdolabındaki ürünlerin çözülüp çözülüp tekrar donduğunu aktaran okurumuz, “Evlerinde hastası, yaşlısı, çocuğu olanlar mağduriyet yaşadı. Çocuklar online derslerini doğru düzgün yapamadı” diye de eklemiş.
Okurumuz Can Yeşil, talebini ise şöyle özetlemiş:
“Elektrik kesintisi sonlansın, kazılan sokaklar asfaltlansın.”

Şebeke suyuyla bahçe sulayanları ASKİ engellemeli

ÇOK ACİL MÜDAHALE GEREKİYOR

Okurumuz Dursun Türker, Çankaya’nın Sancak Mahallesi’nden bildiriyor:
“Çankaya Belediyesi’nin 10 yıl önce bir kısmını yıktığı 525/1. ve 525/2. sokaklardaki gecekondu bölgesi, özellikle geceleri sıkıntılı bir yer haline geliyor. Bazı insanların kaldığı ve çöplüğe çevirdiği bu bölgeye çok acil müdahale gerekiyor.”

Şebeke suyuyla bahçe sulayanları ASKİ engellemeli

ŞİKÂYET VAR SONUÇ YOK

Haberin Devamı

Okurumuz Nejla Erdoğan, Çankaya’nın Konutkent Mahallesi’nde 2968. ile 2639. sokakların kesişimindeki çöp konteynerlerinin haline dikkat çekiyor ve “Çankaya Belediyesi’ne iletilmesine rağmen sonuç yok” diyor.

Şebeke suyuyla bahçe sulayanları ASKİ engellemeli

KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARMAK

Okurumuz Derya Baykara, bu fotoğrafı Yeni Batı Mahallesi’nde(2351. ve 2354. caddelerin kesişimi) çekmiş.
Okurumuz, “Sokak hayvanlarını düşünürken, sokak temizliğini de göz ardı etmemek gerekir” notunu eklemiş.

ÖNERİM VAR

Şebeke suyuyla bahçe sulayanları ASKİ engellemeli

DİKİMEVİ-TUZLUÇAYIR OTOBÜS DURAĞI CEBECİ’YE KALDIRILSIN

Okurumuz Eşref Uğur, Mamak’ın Tıp Fakültesi Caddesi’nde sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğuna dikkat çekiyor.
Yoğunluğun nedenini, “Dikimevi-Tuzluçayır otobüs durağı yolu kapatıyor” diye özetleyen okurumuzun önerisi şöyle:
“Eğer EGO Genel Müdürlüğü bu durağı Cebeci durağına kaldırırsa, trafikteki yoğunluk da ortadan kalkmış olur.”

Şebeke suyuyla bahçe sulayanları ASKİ engellemeli

YATAY ASANSÖR YİNE BOZULDU

Haberin Devamı

Okurumuz Selahattin Erdem, Keçiören’in Subayevleri Mahallesi’ndeki yatay asansörün yine bozulduğunu aktarmış.
Okurumuz, “Subayevleri sakinleri olarak asansörün acilen yeniden kullanıma geçirilmesini Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’tan talep ediyoruz” demiş.

KISA... KISA...

* Çankaya’nın Dikmen-Karapınar Mahallesi sakinleri olarak Kızılay-Cevizlidere dolmuşlarının Ceyhan Atuf Kansu Caddesi’nden ring yapmasını talep ediyoruz.”
Cengiz SEYRAN

* “Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ve tüm ilçe belediyeleri ortak bir şekilde artık bu kentin başıboş sokak köpekleri sorununa bir çözüm aramalı, bulmalı.”
Tayfun ÖNEY

* Eryaman’daki 17 Şubat Şehitleri Hatıra Ormanı’nın girişinde yer alan cep otoparkı çok kötü bir halde. Yetkililerden bir an önce zemine asfalt atmalarını istiyoruz.”
Hakan GÜNGÖR

Haberin Devamı

* “Gölbaşı’nın Tulumtaş Mahallesi 2431. Sokak’a asfalt atılmasını bekliyoruz. Belediyenin açtığı bu yol halen toprak olduğu için evimiz toz içinde kalıyor.”
Emre IŞIK

* “Elmadağ’ın Kayadibi Mahallesi her yönüyle çok değerli bir yer fakat gelişmesine izin verilmiyor. Bu mahallenin gelişmesi için artık bir şeyler yapılması lazım.”
İ. YURDUSEVER

Yazarın Tüm Yazıları