‘Para yutma makinesi’

Sıhhiye metro istasyonunda bulunan Ankarakart bankosundan kartıma 20 TL yükledim, işlem sorunsuz halloldu.

Haberin Devamı

‘Para yutma makinesi’

Ardından kızımın kartına 20 TL yüklemek için işlem yaptım. Ancak yükleme gerçekleşmedi. Makina 20 TL’mi yuttu. Güvenlik görevlisine durumu izah ettim, Kızılay’daki EGO Müdürlüğü’ne yönlendirdi. Acaba benim gibi kaç kişi var, bu sorun neden kaynaklanıyor diye Kızılay’a gittim bu defa 153 Mavi Masa’ya yönlendirdiler. Gittim, şikayet kaydım oluşturuldu.

E bu kadar işte. Maalesef ülkemizde ‘sorunuzla ilgileniyoruz’ diyebilmek için sadece şikayet kaydı alınıyor. Sonuç olarak bana ait olan ve karşılığında hiçbir hizmet alamadığım 20 TL için saatlerce dolaşıp, yine en başa yani bankonun paramı yuttuğu ana geri dönmek durumunda kaldım.

Haberin Devamı

Hak mücadelemin galibi, Büyükşehir’in para yükleme görünümlü, para yutma makinesi oldu.

M.K.

SANCI DİNMEDİ

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin bu yıl uygulamaya koyduğu Ankarakart’ın ulaşımdaki sancısı sürüyor.

Kızılay metro istasyonu bu yüzden ana baba günü gibi. Bir yanda kart almak için merdivenlere, yerlere oturarak sıra bekleyen insanlar, diğer yanda eski biletlerini yeni karta yükletmek için 5-6 yerde kuyruk oluşturanlar. En azından eski kartların geçerliliğini yıl sonuna kadar uzatamazlar mıydı?

Demir O.

DURAK İSTİYORUZ

MİLLİ Kütüphane, Çayyolu ve Balgat istikametine gidecek yolcular için Beşevler-Emek hattı otobüslerine bir de Milli Kütüphane 4. Cadde girişine durak konulmasını önemle rica ediyoruz.

Necip BELEN

ÖNERİM VAR

Yolun yapısı ihlale zorluyor

‘Para yutma makinesi’

Haberin Devamı

Yapracık’ın 10 ve 8. bölgesinde (Neşe Erberk kreşinin önü) orta refüjle bölünmüş gidiş-geliş yol var.

Yoldaki sıkıntı şöyle:

* Yoğun yerleşimin olduğu 10 ve 8. bölge sakinleri, Ankara yönüne gitmek isterken karşılarına ‘sola dönüş yasak’ levhası çıkıyor.

* Ancak vatandaşlar, yasaklı yönden çok az araç geldiğini bildikleri için kural ihlali yaparak ter yönde ilerliyor.

* Bu durum, zaman zaman sürücüler arasında tartışmaya neden oluyor. Aslında çözümü çok basit:

* İşlevsiz şekilde duran levhaları ve orta refüjü kaldırıp, kontrollü bir şekilde araçların karşıya geçişi sağlanabilir.

* Bu şekilde mevcut haliyle çok az kullanılan yol da daha kullanışlı hale gelmiş olur.

Haberin Devamı

* Maliyetsiz ve basit bir uygulama ile hayli zaman ve yakıt tasarrufu sağlanmış olur.

Soner ŞİŞMAN

GÜVENLİK ŞART

Yenimahalle’ye bağlı Yunus Emre Mahallesi, Yunus Emre Parkı’nın çocuk bölümünde -burası ilköğretim okulu bahçesine komşu- yaklaşık 1,5 yıldır gençler uyuşturucu kullanıyor. Daha önce defalarca BİMAR, 155, Yenimahalle Polis Merkezi ve Yenimahalle Belediyesi’ne ihbarda bulundum. Ancak çözüm olmadı.

Ayrıca, parkın bu yazın başında yıkılan gecekondunun enkazına uyuşturucu saklayıp, satıyorlar. Bizler, evleri parka bakan mahalle sakinleri olarak bu durumdan aşırı derece rahatsız olmaya başladık. Cama, balkona çıkamaz durumdayız En azından kamera konulsa ya da çocuk parkı bölümüne güvenlik kulübesi konulsa belki korkup gelmeyecekler.

Haberin Devamı

E.K.

ARADIK BORÇLU ÇIKTIK

Büyükşehir Belediyesi, posta kutumuza bir tebligat bırakmış. Bilgi almak için aradığımızda, 526 ve 548 TL’lik iki ayrı asfalt borcumuz olduğu söylendi. Evler asfalt atılan caddeye bakmadığı halde nedir ücret? Biz vatandaş olarak asfalt parasının tamamını ödeyeceksek belediye neden var?

G.G.

Yazarın Tüm Yazıları