Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor

Yazıyor yazıyor..! Kentimizin, kendimizin gazetesi Hürriyet Ankara’da okurlar, daha güzel ve daha yaşanabilir bir Ankara için şikâyetlerini yazıyor...

Haberin Devamı

Her pazartesi “Burada Okur Yazar” adlı bu köşeyi pürdikkat takip eden Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ise okurların iletileri üzerine harekete geçiyor.
Ve...
“OKURLAR YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR.”
*
Hürriyet Ankara okurlarının şikâyetleriyle ilgili ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın “Medya Takip” biriminden gelen yanıtlar şöyle:

(1) 2 ARALIK 2019

11487 NO’LU DURAĞA YAĞMUR SUYU IZGARASI

11487 numaralı Akköprü otobüs durağını fotoğraflayan Hürriyet Ankara okuru, “Her yağmurda aynı manzara. Yaşlıların, engellilerin, çocuklu kadınların atlama şansı da yok” demişti.

Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor

ABB’den aynı gün müdahale ve şu yanıt geldi:
“11487 no’lu otobüs durağı önüne yağmur suyu ızgara imalatı yapılmış olup, vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmiştir.”

Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor

(2) 25 KASIM 2019

Haberin Devamı

ALTYAPI SONRASI ASFALTLANACAK

Hürriyet Ankara okuru, Yapracık TOKİ ile çevre yolu arasındaki bulvar için “ölüm yolu” benzetmesi yapmış, 4 şerit toprak yola asfalt atılmasını beklediklerini kaydetmişti.
ABB, okurumuzun talebine şu yanıtı vermiş:
“Etimesgut ilçesi Bağlıca ile Yapracık mahallerini bağlayan yol, bölgedeki ihtiyacı karşılamak üzere 1 şerit gidiş-1 şerit geliş olarak asfaltlanmış olup, altyapı kuruluşlarının yatırımlarını tamamlamasına müteakip asfalt çalışmaları tamamlanacaktır. Aydınlatma EnerjiSA sorumluluğundadır.”

Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor

(3) 25 KASIM 2019

VATANDAŞLARIMIZIN AĞAÇLANDIRMA İSTEKLERİ HİÇBİR ŞEKİLDE REDDEDİLMEZ

Hürriyet Ankara okuru, “Etimesgut’un Turkuaz Mahallesi’nde, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait 360 dönüm alan kıraç halde. Ağaç dikilsin istiyoruz, reddediliyor” demişti.
ABB’nin bu iletiye verdiği yanıt şöyle oldu:
“Etimesgut Turkuaz Mahallesi’nde ABB sorumluluğunda ve bakım alanında olan TOKİ Turkuaz Parkı ve TOKİ Turkuaz Yeni Parkı olmak üzere iki park alanı bulunmaktadır. ABB’ye ait, iddia edildiği gibi 360 dönüm alan mevcut değildir. Ayrıca, vatandaşlarımızın kendi çabalarıyla ağaçlandırma istekleri hiçbir şekilde reddedilmez veya engellenmez, aksine bu tarz istekler her zaman desteklenmiştir.”

Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor

(4) 25 KASIM 2019

ABB HİSSELERİNİ DEVREDECEK TAPU SORUNUNU MAMAK ÇÖZECEK

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara okuru, Mamak’ın Güllüce Caddesi ile 50. Yıl Parkı arasında kalan gecekonduların 60 yıldır tapularının verilmediğine dikkat çekmişti.
ABB, bu okurumuzun talebine, “Tapu bekleyen vatandaşlar için Mamak Belediye Başkanlığı ile görüşmeler yapılmaktadır. Bölgede bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi hisseleri, Mamak Belediye Başkanlığı’na devir edilecek, Mamak Belediyesi de bu bölgedeki tapu sorununu nihayete erdirecektir. Konu Ankara Büyükşehir Belediyemizce gündeme alınmış olup, bölgedeki tapu probleminin çözümüne yönelik çalışmalar devam etmektedir” yanıtı verdi.

Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor

(5) 18 KASIM 2019

POLİS YARDIMIYLA TEMİZLİK

Hürriyet Ankara okuru, Çankaya’nın Keklikpınarı Mahallesi 900. Cadde ile 896/1 Sokak’ın kesiştiği bölgeyi, kâğıt ve hurda toplayıcıların “depolama alanı” olarak kullandıklarına dikkat çekmiş ve “Fazla söze gerek yok, manzara ortada. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nden, bu bölgenin temizlenmesi için ortak bir çalışma yapmalarını istiyoruz” demişti.
ABB, -özetle- şu açıklamayı gönderdi:

Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor

GECEKONDULARI KİRALAMIŞLAR

“Gecekondularda genelde plastik, kâğıt ve poşet toplayıcıların kirada oturduğu, Keklikpınarı Muhtarlığı’na kayıt yaptırarak elektrik ve su aboneliği açtırdıkları, ayrıca bazı kâğıt toplayıcılarının da yarı yıkık gecekondularda ve
kendileri tarafından yapılan tahta barakalarda kaldığı tespit edilmiştir.

450-500 KİŞİ YAŞIYORMUŞ

Yaklaşık 450-500 kişinin yaşadığı bölge, belediyemizin yürüttüğü Çaldağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bulunmakta olup, zaman zaman polis yardımı marifetiyle tamamen temizlettirildiği, ancak bölgenin kamulaştırması ve projesi bitirilemediğinden dolayı hâlâ aynı sorunların devam ettiği...

HALKA AÇIK SOSYAL TESİS

Ayrıca aynı bölgenin tekrar temizliği için gerekli yazışmaların da başlatılacağı, bölgenin tamamen park ve halka açık sosyal tesisler kurulması için
vatandaşlardan gelen taleplerin değerlendirilmesi için belediye bünyemiz içerisindeki ilgili kurumlarımıza yazılı olarak iletildiği...”

Haberin Devamı

(6) 18 KASIM 2019

HİZMET ARACINI KALDIRIMA PARK EDEN SÜRÜCÜYE SORUŞTURMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait “yaşlılar hizmet aracı”nı Çankaya Kırağı Sokak’ta kaldırıma park etmiş halde fotoğraflayan okurumuz, “Yaşlılar yoldan yürüyor” diye isyan etmişti.
Bakın, o aracın sürücüsüyle ilgili sonra neler olmuş. Yanıtı, ABB’nin açıklamasında:
“Haberiniz üzerine söz konusu araç tespit edilmiş, aracı kullanan personelden savunması istenmiştir. Personelin soruşturması devam etmektedir. Tekrarı olmaması için bütün personele gerekli uyarılar yapılmıştır.”

Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor

(7) 18 KASIM 2019

METROLARDAKİ SICAKLIĞI SENSÖRLER BELİRLİYOR

Hürriyet Ankara okuru, “Metroların klimaları, sanki yaz mevsimindeymiş gibi soğuk üflüyor. Donuyoruz” demişti.
ABB, uzunca bir açıklama göndermiş.
Özeti şöyle:
“Ankara metrosunda bulunan trenlerdeki Isıtma, Havalandırma ve Klima Sistemi (HVAC), dünya standartları göz önüne alınarak dizayn
edilmiştir. Belirli sıcaklık aralıklarında ısıtma, belirli bir
sıcaklıktan sonra havalandırma ve soğutma yapılmaktadır. Dış havadan
ve tren içindeki sensörlerden aldığı bilgileri elektronik bir kart
vasıtasıyla değerlendirerek ısıtma havalandırma veya soğutma işlemini
gerçekleştirmektedir. Klima ayarları dış yüzey sıcaklığına göre ayarlanmaktadır ve trenlerde kişiye özel müdahale yapılması mümkün değildir.”

Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor

(8) 18 KASIM 2019

ORTAKÖY MEZARLIĞI YOLU PIRIL PIRIL OLDU

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara okuru, “Mamak’ın Ortaköy Mezarlığı’na gidin yol ve çevresi berbat vaziyette. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu bölgede neden hiç çalışma yapmıyor?” demişti.
Bu şikâyetten iki gün sonra ABB Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, Ortaköy
Mezarlığı ve çevresinde detaylı temizlik çalışması yaptı.

(9) 11 KASIM 2019

İŞTE YENİ ÜST GEÇİT

Hürriyet Ankara okuru Erdal Demiroğlu, Kızılay’ın İzmir ve Sakarya caddelerini bağlayan üst geçitle ilgili, “Pas ve pislik içindeki bu üst geçide, Ankara Büyükşehir Belediyesi ne zaman el atacak?” diye sormuştu.

Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor
Okurumuz, bu sorusuyla önemli bir haberi de beraberinde getirdi.
Çünkü ABB, söz konusu üst geçidin yerine yapılması planlanan yeni üst geçidin proje fotoğraflarını gönderdi ve “Söz konusu projenin ihale yöntemiyle yapılması planlanmaktadır” açıklaması geldi.

Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor

(10) 11 KASIM 2019

EMNİYETLİ ÇİZGİLER

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara okuru, Çankaya’nın Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi yokuşundaki trafik ışıklarında, “yağışlı havalarda arabaların patinaj çektiğini” söylemiş ve “Asfalt tırtıklı hale getirilmeli” önerisinde bulunmuştu.
Haklı, mantıklı bir öneriydi.
ABB, okurumuzun bu önerisini/talebini yerine getirdi.

Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor


Yazarın Tüm Yazıları