Ödemedik, bekledik ama borç hâlâ duruyor

Okurumuz Cengiz Kaya, önce Google’da “asfalt katılım bedeli” araştırması yapmış, sonra da 27 Ocak 2020 tarihli Burada Okur Yazar’ın “Asfalt katılım bedeli borcu olanlar ödemesinler, beklesinler” başlığı ile karşılaşmış.

Haberin Devamı

Ödemedik, bekledik ama borç hâlâ duruyor

Ve bu başlığı tık’layan okurumuz şu soruyu ve cevabı almış:
* BURADA OKUR YAZAR: Asfalt katılım bedeli borcu olan, bir yandan da faiz işlediğini gören vatandaş ödeme yapsın mı, yapmasın mı?
* ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ: Ödemesinler, beklesinler.
*
Evet, zaman zaman birçok Ankaralı bu konuda “Ne yapmalıyım? diye soruyor. Okurumuz Cengiz Kaya da onlardan biri. Görünen borcu için yapılandırmaya gitmiş, ancak hâlâ ödeme yapmadığını belirterek şöyle demiş:

BİR AÇIKLAMA YA DA TWEET

“Ödemedik, bekledik, ama borç hâlâ duruyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu konuda vatandaşa kesin/net bir açıklama yapsa ya da Sayın Mansur Yavaş bir tweet’le ‘ödeyin/ödemeyin’ dese biz de artık kurtulsak.”

SORU(YORUM)

Haberin Devamı

YÜZDE 35’LİK ‘ZAM FARKI’ NEYİN NESİDİR?

Okurumuz Süleyman Altuner, ön ödemeli(kartlı) doğalgaz sayacına 24 Kasım 2020’de 1000(bin) TL yükleme yapmış. Başkentgaz’ın aradan geçen 100 günde toplam 356 TL “zam farkı” yansıttığını/aldığını belirten okurumuz haklı olarak şu soruyu sormuş:
* “Gaz alımı yaptığım söz konusu tarihten bugüne kadar doğalgaza yüzde 1 zam geldiği halde bu yüzde 35’lik ‘zam farkı’ neyin nesidir?”

KARŞIYAKA MEZARLIĞI’NIN EKSİK KAMERALARI BİR AN ÖNCE TAKILMALI

Okurumuz Sevtap Çetin, Karşıyaka Mezarlığı’nda kamera olmayan kısımların bulunduğuna dikkat çekerek, “Geçen sene nisan ayında vefat eden ve T-12 kısmına defnedilen babamın mezar taşı çalındı. Yetkililer ilgilendi, ama kamera olmadığı için hiçbir şey yapılamadı. Mezarlık kameralarının bir an önce takılmasını istiyoruz” demiş.

SORU(N) YİNE SOKAK KÖPEKLERİ

Çankaya’nın Oran Mahallesi’nden okurumuz Zeynep Baltacıoğlu, sokak köpeklerinin cadde ve sokaklarda sürüler halinde(10-20 köpek) dolaşmalarından dolayı yaşadıkları korkuları, “Sokakta rahat yürüyemiyoruz, çocuklar dışarıda oynayamıyor” diye aktarmış. Okurumuz, bir de soru yöneltmiş:
* “Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi bu konuda ne düşünüyor?”

Ödemedik, bekledik ama borç hâlâ duruyor

‘PEK YAKINDA’ GİBİ GÖZÜKMÜYOR

Haberin Devamı

Okurumuz Ümit Hatipoğlu, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in 2019 seçimleri öncesinde yaptığı, “Maltepe’deki AVM’yi gençlik merkezine dönüştüreceğiz” açıklamasının üzerinden iki yıl geçtiğini kaydetmiş. Kaldırımı daraltan ve üzerinde, “Çankaya Gençlik Merkezi Pek Yakında Hizmetinizde” yazan dev panoların ardında gözle görülür hiçbir çalışma olmadığını aktaran okurumuz, “Ne başlangıcı belli, ne bitişi, ne de müteahhidi. İnşaatla ilgili tek bir tabela yok. İçerisi ise harabe gibi” diyor.

Ödemedik, bekledik ama borç hâlâ duruyor

ŞAHİNTEPE ÇUKURLARI ASFALT BEKLİYOR

Mamak’ın Şahintepe Mahallesi’nden okurumuz Hasan Akpınar, 662. Sokak’ın bozuk yolundan şikâyet etmiş. Okurumuz, “Çukurlardan araçlarımız zarar görüyor” demiş.

Haberin Devamı

BENİ ONAR

Kenti cadde cadde, sokak sokak gezen okurumuz Dursun Türker, karşısına çıkan kent sorunlarını Burada Okur Yazar’a göndermeye devam ediyor.
Okurumuz, bu hafta Çankaya’nın Bahçelievler Mahallesi’ndeki bazı bozuk kaldırımları fotoğraflamış, birer de not düşmüş:

Ödemedik, bekledik ama borç hâlâ duruyor

* 57. Sokak’ın(Eski 8. Sokak) kaldırımı tadilat bekliyor.

Ödemedik, bekledik ama borç hâlâ duruyor

* 58. Sokak’ın(Eski 7. Sokak) kaldırımı tadilat bekliyor.

Ödemedik, bekledik ama borç hâlâ duruyor

KARANLIKTA YAYA İÇİN TEHLİKE!

Okurumuz Alpaslan Berk, Çankaya’nın Hoşdere Caddesi ile Yaylagül Sokak kesişimindeki bu çukurun düzeltilmesini istemiş ve eklemiş: “Karanlıkta yayalar için büyük tehlike arz ediyor. İnşallah yetkililer sesimizi duyar.”

NE MASRAFLI KONTEYNERMİŞ

Ödemedik, bekledik ama borç hâlâ duruyor

* BİR HAFTA ÖNCE: Çankaya Belediyesi, Yücetepe Mahallesi 86. Cadde’deki çöp konteyneri için bir yer belirlemiş, araçların park etmemesi için de delinatörler monte etmiş.
* BİR HAFTA SONRA: Çankaya Belediyesi, Yücetepe Mahallesi 86. Cadde’deki çöp konteynerini iki yol ağzına çekip, bir hafta önce monte ettiği delinatörleri bu defa sökmüş.

Ödemedik, bekledik ama borç hâlâ duruyor

* VE ŞİMDİ OKURUMUZ: Tüm bu bilgileri aktaran Kudret Kaatsız, mevcut halinde çöp konteynerinin araç dönüşlerini engellediğine ve tehlike yarattığına dikkat çekmiş.

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* “Çankaya’nın İlkbahar Mahallesi’ndeki Sinpaş Altınoran’dan Doğukent Caddesi’ne çıkan yoldaki köprünün asfaltı yapılmamış. Yolun ek demirleri araç lastiklerini kesiyor.”
Ömer Lütfi AKIN

* “Çankaya’daki Gökkuşağı Kamu Pazarı’nın yanında bulunan tuvaletlerin her tarafı dökülüyor. Ekmek satışının yapıldığı bir yere böyle kenar mahalle tuvaleti hiç yakışmıyor.”
Zeki AYDINLIK

* “Çankaya’nın Karapınar ile Akpınar mahalleleri arasındaki Ahmet Yesevi Caddesi’nin iki tarafında kalan vadiye, Dikmen veya Öveçler gibi bir vadinin yapılmasını istiyoruz.”
Cengiz SEYRAN

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR-1

Ödemedik, bekledik ama borç hâlâ duruyor

22 ŞUBAT: Çankaya’nın Yücetepe Mahallesi 84. Cadde’deki açık rögar kapağına dikkat çeken okurumuz, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na hiç yakıştıramadım” demişti.

Ödemedik, bekledik ama borç hâlâ duruyor

3 MART: Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede, şikâyet üzerine Yücetepe Mahallesi 84. Cadde’nin asfalt bakım ve onarımının tamamlandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR-2

22 ŞUBAT: Çankaya’nın Mutlukent Mahallesi’ndeki Girişim Sitesi’ni her yağmurda su bastığını aktaran okurumuz, ASKİ Genel Müdürlüğü’nden yardım istemişti.

Ödemedik, bekledik ama borç hâlâ duruyor

1 MART: ASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Mutlukent Mahallesi 1970. Sokak Girişim Sitesi önünde kombine aracı ile hat temizliği yapıldığı kaydedildi.

Yazarın Tüm Yazıları