Hürriyet’te hürriyet var

Burada Okur Yazar’da geçen hafta, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) gözle görülür çalışması yok” başlıklı bir eleştiri vardı.

Haberin Devamı

Okurumuz Halil Şimşek, şöyle bir kıyas yapmıştı:
* Melih Gökçek: Ankara Kalesi’nin etrafındaki gecekonduları yıkıyor, Ulus’ta meydan çalışması yapıyordu.
* Mansur Yavaş: Ulus’taki meydan çalışmasını devam ettirmiyor, Ankara Kalesi çevresinde hiçbir çalışma yapmıyor.

Hürriyet’te hürriyet var

*
İşte bu iletiden bir gün sonra, yani 4 Mayıs Salı günü...
ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Basın Yayın Şube Müdürlüğü uzunca bir yanıt/açıklama gönderdi.
“ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı ekipleri gerekli incelemeleri yaparak verdiği cevap aşağıda belirtilmiştir” diye başlayan yanıt/açıklama aynen şöyle:

ANKARA KALESİ-ULUS MEYDANI ÇALIŞMALARI

Ankara ili Altındağ ilçesi Kentsel Sit Alanı içerisinde yer alan bölgelerde yıkım işlemleri Altındağ Belediyesi’nce yürütülmektedir. Yenileme alanı sınırları içerisinde başkanlığımızca tespit edilen metruk yapılar Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na iletilip, yıkım iş ve işlemleri yapılmaktadır. Ankara Ulus Meydanı Anafartalar Çarşısı, 100. Yıl Çarşısı ve Ulus İş Hanı’nın mevcut durumunun tadilatına yönelik işlemler Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca yürütülmektedir. Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi Kentsel Sit Alanı içerisinde yer alan Roma Tiyatrosu’nun 20.08.2020 tarihinde ihalesi yapılmıştır ve 29.09.2020 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlanmıştır. Ankara Kalesi İç Kale 1. Etap bölgesinde sokak sağlıklaştırma projeleri 27.03.2018 tarih ve 3147 sayılı karar ile Koruma Bölge Kurulu’nca onaylanmıştır. Bu kapsamda 37 tanesi tescilli olmak üzere 58 parseldeki 91 yapının restore edilmesi planlanmıştır. Belediyemizce sokak sağlıklaştırma kapsamında yapılan restorasyon çalışmaları ile yapılarda çatı aktarımı, kapı ve pencere doğrama imalatları yenilenmesi, dış cephe sıva ve boya imalatı ve avlu düzenleme imalatı işlemleri yapılmaktadır. Ankara Kalesi İç Kale 1. Etap kapsamında Ankara Kalesi İç kale, Kurt, İstek, Alakuş, Alitaşı, İç Hisar, Irmak, Başkale Sokaklarında 37 adet tescilli 50 adet tescilsiz yapı olmak suretiyle toplamda 87 binanın sokak sağlıklaştırma ile restorasyonu yapılması planlanmıştır. Dört adet yapının esaslı onarım ile gerektiği tespit edilmiştir. Proje kapsamında yapılarda cephe iyileştirme, çatı aktarma, kapı pencere doğramaları, sıva ve boya imalatları planlanmıştır. 77 adet yapıya fiziki müdahalede bulunulmuştur. Müdahalede bulunan 77 adet yapının tamamının çatı imalatları tamamlanmıştır. 58 adet binanın dış cephe sıva altı imalatları, sıva ve boya imalatları tamamlanmıştır. 58 adet binanın 40 tanesinin ahşap doğrama imalatları yapılmıştır. 18 adet yapının ahşap imalatları montaja hazırlanmıştır. Sözleşme kapsamındaki işin yüzde 70’i tamamlanmıştır. Ankara Kalesi İç Kale 2. Etap bölgesinde sokak sağlıklaştırma kapsamında ele alınarak(34 adet parsel) 29 tescilli, 44 tescilsiz toplam 73 yapı restore edilmek üzere çalışmalar yürütülmektedir. Sokak sağlıklaştırma projeleri, Koruma Bölge Kurulu’nca onaylanmıştır. İhale süreci devam etmektedir. Ankara Kalesi İç Kale 3. Etap bölgesinde sokak sağlıklaştırma kapsamında ele alınarak(27 adet parsel) dört tescilli, 50 tescilsiz toplam 54 yapı restore edilmek üzere çalışmalar yürütülmektedir. Sokak sağlıklaştırma hizmet alım süreci hazırlıkları devam etmektedir.”
*
Bitti mi?
Hayır.
ABB, okurumuz Halil Şimşek’e kibarca ayrı bir parantez daha açmış.
O kısım ise yine aynen şöyle:
“Sevgili okur bu haberin yayınladığı 03.05.2021 tarihli Hürriyet Gazetesi’ni okursa orada da yapılan çalışmaların bir kısmını görecektir. ‘Gözle görünür bir çalışma’ olarak kastedildiği anlaşılamamıştır. Kapılar, dinozor heykelleri, kol saati heykelleri ve beton belediyeciliği ise bizim böyle çalışmalarımız olmayacaktır. Bizim dönemimizde ‘gözle görünür bir çalışma’ görmek isteyenler esnaf, öğrenci, çiftçi ve garip gurebaya yapılan desteklere bakabilirler. Çalışmalarımız böyle de devam edecektir. Gazetenizin duyarlılığı için teşekkür ederiz.”
*

Haberin Devamı

ABB’nin verdiği yanıt/açıklama işte aynen böyle.
Son olarak kibar ve küçük bir parantez de ben açayım.
Öncelikle ABB’nin, “Sevgili okur bu haberin yayınladığı 03.05.2021 tarihli Hürriyet Gazetesi’ni okursa orada da yapılan çalışmaların bir kısmını görecektir” ifadesi, Hürriyet Gazetesi’nin çizgisini gösteriyor.
Yani ABB, bir okurdan gelen eleştiriye yine aynı günün Hürriyet Ankara Gazetesi’ni örnek göstererek yanıt verebiliyor.
Ve bunun adı şu:
HÜRRİYET’TE HÜRRİYET VAR.
İYİ Kİ HÜRRİYET VAR.

Hürriyet’te hürriyet var

NEREDEYSE İKİ AY OLDU YOLU BİTİREMEDİLER

Haberin Devamı

Bu fotoğraf, Çankaya-Dikmen’den geldi.
Fotoğrafı çeken/gönderen okurumuz Nuran Kalkavan Bereket, Malazgirt Mahallesi 931. Cadde’deki çalışma için “Dikmen Caddesi’nde yürürken bir bakıyorum yol yapılmış, sonra bir gün yine bir bakıyorum yol bozuk... Neredeyse iki ay oldu, yolu bitiremediler” demiş.
OKURDAN NOT: Fotoğrafı 8 Mayıs’ta çektim.

Hürriyet’te hürriyet var

ÇÖP KONTEYNERLERİNİN ARKASI ÇÖPLÜK OLMUŞ

Bu fotoğraf ise Yenimahalle-Şentepe’den geldi.
Fotoğrafı çeken/gönderen okurumuz Dursun Türker, Çiğdemtepe Mahallesi Selim Caddesi 103. Sokak’taki çöp manzarasına dikkat çekerek, “Çöp konteynerlerinin arkası çöplük olmuş. Çok kötü bir görüntü” demiş.

MEZAR BAKICILARI DİĞER MEZARLARDAN ÇİÇEK ÇALIYOR!

Haberin Devamı

Okurumuz Kamil Ufuk Bilgin, Karşıyaka Mezarlığı’nda yaşanan hırsızlıklardan dert yanmış. Okurumuz, “Bazı mezar bakıcıları, diğer mezarlardan insafsızca söküp çaldıkları çiçeklerle bakım ücretini aldıkları mezarları düzenliyor” demiş. Okurumuz, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önlem almasını istemiş.

DİYOR Kİ

YÜKSEK SU HARCAMASI YAPAN ABONELERE YÜKSEK FATURA GELSİN

Okurumuz Sevinç Yücel, diyor ki: “Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü bir düzenleme yapsın. Ankara’da artık yüksek su harcaması yapan abonelere yüksek fatura gelsin. Bu uygulama sayesinde kentte artık su tasarrufu dönemi de başlamış olur.”

KISA... KISA...

* “Ümitköy sanki üvey evlat gibi. Çankaya Belediyesi’nden daha fazla ilgi ve alaka bekliyoruz.”
Ayşe Nilgün ÇAYIRLIOĞLU

Haberin Devamı

* “Kurtuluş Parkı’ndaki ‘ANNE SEVGİNİN ÖĞRETMENİDİR’ yazılı heykelin bakıma ihtiyacı var.”
Umut ÖZKAN

Yazarın Tüm Yazıları