Etimesgut’un tepesine kurşun mu yağıyor?

Okurumuz Ali İhsan Güçlü’nün, Türk Hava Kurumu’na(THK) ait “Cessna” tipi uçakların başkent Ankara semalarında yaptıkları uçuşlarıyla ilgili -bir hayli ilginç- bir iddiası var.

Haberin Devamı

Etimesgut’un tepesine kurşun mu yağıyor

Bu uçakların “AVGAS 100” adlı yüksek kurşunlu yakıt kullandıklarına ve yine bu uçakların Etimesgut’un üzerinde çok alçaktan uçuş yaptıklarına dikkat çeken okurumuzun iletisi/iddiaları -özetiyle- şöyle:
İDDİA-1: ZEHİRLİYOR
“Uçuşlarını, sabahın 08.00’inden akşamın 20.00’sine kadar alçaktan gerçekleştiriyorlar. Sonuç olarak bu uçaklar, geçtikleri alanda yaşayan insanları kurşun ile zehirliyorlar.
İDDİA-2: HASTA EDECEK
Bu kurşunlu benzin boşuna yasaklanmadı! İnsanlarda kalp-damar sertliği problemleri görülmeye başlayacaktır. Ayrıca çocuklarda zekâ geriliği ortaya çıkacaktır. Hepsi de bu kurşunlu benzin yüzünden.”

AYKOME’Dİ

Etimesgut’un tepesine kurşun mu yağıyor

Çok bilmiş Google’da, “Fatih Tekeci AYKOME” aratması yaptığınızda karşınıza şak diye “AYKOME ne iş yapıyor?” başlıklı yazım çıkıyor.
*
Tarih: 2 Kasım 2020
Ve o yazıda aynen şunları yazmışım:
*
“Kazıyor... Kazıyor...
Dün asfaltlanan cillop gibi yol için daha belediyeye “Elinize sağlık” bile diyemeden, bi bakıyorsun ertesi gün biri(leri) gelip kazıyor!
Sapasağlam yollar...
Gıcır gıcır kaldırım taşları..
Maalesef heba oluyor.
Peki...
Abidik gubidik işler gözümüzün önünde cereyan ederken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Altyapı Koordinasyon Merkezi(AYKOME) ne iş yapıyor?
Yatıyor... Yatıyor...”
*

Etimesgut’un tepesine kurşun mu yağıyor

Neredeyse iki yıl geçti.
Ve okurumuz Mustafa Menteş, “Çankaya’da Cihan Sokağı’na salı günü asfalt atıldı, cumartesi sabahı birileri geldi, yolu kazdı” demiş.
Tepkisini ise şu sözlerle dile getirmiş:
“Bunun ne izahı var, ne mantığı var, ne de yazacak bir kelime var.”
*
Velhasıl.
Bazen insan, sinirlenince de güler.
İşte bunun adı AYKOME’di.

Haberin Devamı

KÖY YOLUNDAN HALLİCE BİR YOL

Etimesgut’un tepesine kurşun mu yağıyor

Okurumuz Ali Atılım Keleş, mart ayında oturumun başladığı Etimesgut’un Yeşilova Mahallesi 4048. Cadde’deki Mevaşehir Sitesi’nde ikâmet ediyor.
Site önündeki yolun asfalt beklediğine ve çamur içinde olduğuna dikkat çeken okurumuz, “2022 yılında, ülkenin başkentinde, köy yolundan hallice bir yol! Hem Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden hem de Etimesgut Belediyesi’nden ilgi/alaka bekliyoruz” diyor.

Haberin Devamı

SU ŞİŞELİ UYARI!

Etimesgut’un tepesine kurşun mu yağıyor

Okurumuz Yunis Kuzu, Altındağ’ın Gültepe Mahallesi Mevlana Caddesi ile 744. Sokak kesişimine yakın noktada yer alan ASKİ’ye ait demir kapakla ilgili şu uyarıyı yapmış:

Etimesgut’un tepesine kurşun mu yağıyor

“Demir kapak, ana gövdesi ile birlikte yukarıda kaldığından araç lastikleri ve trafik güvenliği için tehlike arz ediyor.”

BİR SORU BİR TALEP

Etimesgut’un tepesine kurşun mu yağıyor

Okurumuz Kudret K., bu fotoğrafı Anıttepe’nin Yücetepe Mahallesi 87. Cadde’de çekmiş.
Ve şu soruyu sormuş:
“Bu araçların caddenin bir kenarını işgal etmesini kim önleyecek?”
Ve şu talepte bulunmuş:
“Ankara Valiliği denetleme yapsın, park yasağına uymayana ceza yazsın.”

KARGO ŞİRKETİ KALDIRIMI YUTTU

Etimesgut’un tepesine kurşun mu yağıyor

Okurumuz Mustafa Kemal Topsakal, Keçiören’in Kuyuyazısı Caddesi’ndeki bir kargo şirketi için, “Kargo araçları, sabahtan öğlene kadar kaldırımı işgal ediyor” şikâyetinde bulunmuş.

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Haberin Devamı

1)ENGELLİ RAMPASI YAPILACAK

Etimesgut’un tepesine kurşun mu yağıyor

Hürriyet Ankara’nın “kendine ve kentine duyarlı” okurlarından Cevat Yıldırım, Macunköy metro istasyonunun ‘Örnek Sanayi Sitesi Girişi(A)’ önündeki yola dikkat çekerek, “Yolun tel örgülerle kapatılması ve yanlış yerlerden geçiş verilmesi sonucu hem engelliler hem de yaşlılar mağdur edilmiştir” demişti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, gerekli incelemeleri yapmış ve “Otopark alanında gerekli önlemler alınarak, yaya yolu engelli rampası yapım işi çalışma programına alınmıştır” bilgisini vermiş.

2)ÜST GEÇİT ELDEN GEÇECEK

Etimesgut’un tepesine kurşun mu yağıyor

Hürriyet Ankara’nın kendine ve kentine duyarlı okurlarından Şamil Ö.’nün geçen haftalarda Mamak’tan yaptığı, “Şehit İdris Yılmaz Caddesi’ndeki yaya üst geçidi alarm veriyor” çağrısı karşılık buldu.
Okurumuz, “Hemen yanı başında Emine Rasim Özkaya İlkokulu’nun da yer aldığı geçidin acilen yenilenmesi, asansörlü yeni bir geçit yapılması şart” demişti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Kent Estetiği İşleri Dairesi Başkanlığı, söz konusu üst geçitte keşif yapmış ve “Zemin kompozit bek, taban saçları, polikarbon üst kapama, statik güçlendirme ve boya imalatı yapılacaktır” bilgisini vermiş.

SÖZ YETKİLİDE

Haberin Devamı

* Hürriyet Ankara okuru Hakan Öztürk, açılışından bir yıl sonra Çubuk-1 Rekreasyon Alanı’na girişlerde “araç başı 10 TL” alınmasını eleştirmiş ve “Ata’mızın yapıp bizlere bıraktığı bir yerden ücret almak ne derece doğru?” diye sormuştu.

Etimesgut’un tepesine kurşun mu yağıyor

* Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ABB Meclisi’nde alınan “2022 yılı için geçerli rekreasyon alanları giriş ücreti 10 TL’dir” kararını göndermiş. Ayrıca girişlerin ücretli olması, güvenliği de artırmış.

Yazarın Tüm Yazıları