Dilenciler sarmış dört bir yanımızı!

Bu fotoğraflar... Çayyolu Metrosu’nun Koru istasyonu çıkışı ile Konutkent kavşağından.

Haberin Devamı

Dilenciler sarmış dört bir yanımızı

Okurumuz Mehmet Gürer, kentteki ‘dilenci’ manzarasını
kare kare fotoğraflamış.
*
Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya seslenerek, “El atın bu işe. Sahip çıkın bu çocuklara, yaşlılara...” diyen Mehmet Gürer’in iletisi şöyle:
NEREDELER?
“Çayyolu’nun her trafik lambasında birden fazla dilenci var. Artık neredeyse arabaların altına atlayacaklar. 3 aylık bebeklerle vicdan sömürüsü yaparak bozuk para isteyen onlarca dilenciye rağmen bölgede bir tane zabıta, emniyet görevlisi yok.
Peki...
Nerede Bakan,
Nerede Vali,
Nerede Emniyet,
Nerede Çayyolu polisi,
Nerede Büyükşehir Belediyesi,
Nerede Çankaya Belediyesi,
Nerede Çayyolu Platformu,
Nerede STK’lar?
Dilenmek suçtur. Çocukları dilendirmek ise ağır suçtur.
Çünkü çocuk istismarına girer.
Bu ufacık çocuklar geleceğin suç makinaları olmadan gerekli yasal tedbirlerin alınması lazım.”
Okur Mehmet Gürer, dilendirilen çocuklarla ilgili, “Anneleri, babaları veya vasileri oturmuşlar yemek yiyorlar, çocukları da dilencilik oyunu oynuyorlar” diyor.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARI PROTOKOL DEĞİL İCRAAT KURTARIR

NE acıdır ki!
Ankara’nın bazı kavşaklarında doğup, büyüyen çocuklar var.
Dileniyor, dilendiriliyorlar.
*
Geçenlerde Ankara Valiliği öncülüğünde, ‘Sokakta Çalıştırılan ve Dilendirilen Çocuklar İl Eylem Planı İşbirliği Protokolü’ imzalandı.
Vali Ercan Topaca, protokolün sokaklarda çalıştırılan, dilendirilen ve istismar edilen çocuklara yönelik olduğunu söyledi ve “Çocuklarına sahip çıkamayan bir devlet geleceğine de sahip çıkamayan devlet demektir” dedi.
*
Aradan 1 hafta geçti.
İcraat, yok.
Unutulmasın.
Bu çocukları imzalanan protokoller değil, hayata geçirilen icraatlar kurtarır.

Dilenciler sarmış dört bir yanımızı

KOKUTAN RÖGAR

BİR CİSİM SIZIYOR

İleti ve fotoğraflar, isminin gizli kalmasını isteyen bir okurumuzdan geldi.
Yer: Çankaya Akdeniz Caddesi’ndeki Akdeniz Lojmanları.
Durum: Okurumuzun ifadesiyle, “Bir lojman klasiği” manzarası.
Sorun: Pis su sızdıran rögar.
*
Okurumuzun iletisi şöyle:
“Anıtkabir’in yanı başındaki lojmanın(No: 51 bölgesi) duvar dibinden çıkan pis kokulu su, çevreye yayıldı. Durumu ASKİ’ye bildirdik, inceleme yapıp gittiler. İncelemenin üzerinden tam 4 ay geçti. Bu defa cadde üzerindeki bir rögardan, pis su taşmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve BİMER’e durumu/şikâyetimizi bildirdik.
Ama nafile.
Havaların ısınmasıyla kötü koku daha da çekilmez hale geldi. Mübarek ramazan ayında pencere açamaz durumdayız. Lojman sakinlerinden biri çıkıp yakında ‘B... basmayın’ yazılı ikaz levhası asarsa, kimse şaşırmasın.”

Haberin Devamı

BİR TRAFİK ‘BESTE’Sİ

Okurumuz Mehmet Ak, bilinen adıyla Bestekar Sokak, resmi adıyla Bestekar Caddesi’nde yaşanan trafik çilesini aktarıyor:
* Haftanın her günü ve her saatinde -ama özellikle de mesai başlangıç ve bitiş saatlerine doğru- sırasıyla üstünde ve altında bulunan Büklüm Sokak ve Tunus Caddesi’nde trafik tıkandığında uyanık sürücüler tarafından tamamen keyfi bir biçimde çift yönlü hale getirilmekte.
* Son derece tehlikeli ve aşırı bir hızla yapılan bu kural tanımazlık, herkesin ama özellikle de sokağımızda oturanların çoğunu oluşturan ve tek günahları karşıdan karşıya geçmeye çalışmak olan yaşlı sakinlerimizin can güvenliğini büyük bir tehlikeye atmakta.
* Sokak sakinleri olarak ne yazık ki bu saygısızlığın cezalandırılması doğrultusunda herhangi bir ceza yaptırımına bugüne kadar tanık olmadık. Yetkililerden ricam, herhangi üzücü bir felaketle karşı karşıya gelinmeden, bu keyfiliğe bir son verecek caydırıcılıkta cezai işlem uygulamaları.
* Bestekar Caddesi: Çankaya Kavaklıdere Mahallesi’nde bulunan ve Tunalı Hilmi’den Akay’a doğru -tek yönde- akan bir caddedir.

Haberin Devamı

DEMETEVLER'DEN 2 ŞİKÂYET

Dilenciler sarmış dört bir yanımızı Dilenciler sarmış dört bir yanımızı

Okurumuz Can Hayat Özyurt’un, Demetevler bölgesinden 2 şikâyeti var:
1) Demetevler 406. Cadde’nin(eski 3. Cadde) oldukça işlek bir trafiği var. Cadde üzerinde müdahale edilmesi gereken bir çukur var. Aylardır yapılmadı.
2) Demetevler Parkı kötü durumda. Çiçeklendirme adına hiçbir şey yok. Ayrıca park oldukça bakımsız. Düzenlenmesini istiyoruz.

KISA... KISA...

* Kızılay Kızılırmak Caddesi’nin uzun zaman asfalt bekleyen yollarının bu sorunu tam çözüldü derken, bir gün sonra EnerjiSA kazı yapıp canım asfaltı mahvetti. Nedeni tamamen kurumlar arasındaki iletişimsizlik.
Gürkan YILDIRIM

* Keçiören Pınarbaşı Mahallesi Nuri Pamir Caddesi’nde 3-4 aydır sürekli olarak günde 2-3 kez elektrikler kesiliyor. Mahalle sakinleri olarak hem kesintilerden bıktık, hem de evdeki beyaz eşyaların zarar görmesinden korkuyoruz.
Nevzat-Keçiören sakini

Yazarın Tüm Yazıları