Çıkrıkçılar Yokuşu dinlenme tesisi kapısına kilit

Okurumuz A.T.’nin şikâyet adresi, kentin merkezi noktalarından Anafartalar ile Işıklar caddelerinin kesişimi... Burası aynı zamanda meşhur Çıkrıkçılar Yokuşu’nun tam da başı.

Haberin Devamı

Çıkrıkçılar Yokuşu dinlenme tesisi kapısına kilit

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) sorumluluğunda olan “BAY-BAYAN WC ÜCRETSİZDİR” yazısının da yer aldığı tuvaletlerin iki yıldır kapalı olduğunu ve önündeki bankların sebepsizce kaldırıldığını aktaran okurumuzun iletisi -özetiyle- şöyle:

Çıkrıkçılar Yokuşu dinlenme tesisi kapısına kilit

İNSANLAR OTURUR, NEFES ALIRDI

“Burası, Çıkrıkçılar Yokuşu’nu çıkıp inenler için bir dinlenme yeriydi. Özellikle de yaşlılar düşünülerek -yokuşu çıkmak zahmetli olduğu için- buraya banklar konulmuştu. Yorulan insanlar oturur, nefes alırdı. WC’de de ihtiyaçlar giderildi. Gel gelelim yaklaşık iki yıl önce pandemi de bahane edilerek önce oturmak için yapılan bankları söktüler sonra da hiçbir sebep yokken ücretsiz WC’yi kapattılar. İlk başlarda WC girişinde ‘Pandemi dolayısıyla kapalıdır’ yazıyordu şimdi ise ‘Geçici bir süre kapalıdır’ yazıyor. Ve yaklaşık iki yıldır kapalı.”

Çıkrıkçılar Yokuşu dinlenme tesisi kapısına kilit

KEÇİÖREN BELEDİYESİ DUY SESİMİZİ

Haberin Devamı

Keçiören’in Yeşiltepe Mahallesi muhtarı Ferhat Aygün, Ahmet Yesevi Parkı’nın tüm girişlerinin merdivenli olduğuna ve hiçbir yerinde engelli rampası bulunmadığına dikkat çekmiş. Muhtar Ferhat Aygün, şikâyetini ise şöyle aktarmış:
“Bu parkımızın revize edilip engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla girip zaman geçirebilecekleri bir yer haline getirilmesini defalarca istedik fakat maalesef bir türlü talebimiz yerine getirilmedi. Bireysel başvurularımızı duymayan Keçiören Belediyesi’nin, gazeteniz aracılığıyla yapacağımız çağrıyı duymasını ümit ediyor ve bir an önce Ahmet Yesevi Parkı’nın, engelli vatandaşlarımızın faydalanabileceği hale getirmesini rica ediyoruz.”

KURTULUŞ PARKI’NDAKİ TRAFİK EĞİTİM MERKEZİ ARTIK YENİLENMELİ

Okurumuz Leyla Demir, Kurtuluş Parkı içerisindeki Trafik Eğitim Merkezi’nin artık yenilenmesi gerektiğini belirterek, “Trafik eğitimi ciddi bir iştir. 25 yıldır aynı aletler duruyor ve çoğu eski. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan, bu konuyla ilgili yeni projeler için birimlere talimat vermesini istiyorum. Çocuklar geleceğimizdir” demiş.

Çıkrıkçılar Yokuşu dinlenme tesisi kapısına kilit

KAZAYA NEDEN OLACAK

Haberin Devamı

Okurumuz Cafer Tufan Yazıcıoğlu, bu fotoğrafı Bilkent 3 Ufuk Sitesi’nin önünde çekmiş ve “Bir yıldır böyle. Ne gelen var ne giden. Kazaya neden olacak” demiş.

Çıkrıkçılar Yokuşu dinlenme tesisi kapısına kilit

YAYA GEÇİŞİNE ENGELİ

Okurumuz Mehmet Salmanoğlu, bu fotoğrafı Ankara Batı Adalet Sarayı’nın önünde çekmiş ve “Yaya geçişini engellemekten başka işlevi olmayan çamurluk” demiş.

SORUM VAR

AKPINAR’DAKİ HEYELANI HATIRLAYAN BİR YETKİLİ VAR MI?

Okurmuz Mehmet Değirmenci: “Çankaya’nın Akpınar Mahallesi’nde 2011 yılında yaşanan ve tam dokuz apartmanın etkilenmesine rağmen halen hiçbir çözüm üretilmeyen heyelanı hatırlayan bir yetkili var mı?”

SÖZ YETKİLİDE-1

Çıkrıkçılar Yokuşu dinlenme tesisi kapısına kilit

VAGONLARDA MÜZİK YASAK

Okurumuz A.T., geçen hafta yer verdiğim iletisinde, “Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), metro vagonları içinde müzik yapılmasını ve para toplanmasını yasaklamalı. Eskiden olduğu gibi metro içinde anonslar yapılmalı. İnsanlar ‘hayır’ diyemiyor ama çoğu kişi bu konuda dertli” demişti.
EGO Genel Müdürlüğü, bu konuda kapsamlı bir açıklama göndermiş.
Ve söz şimdi yetkilide:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Raylı ve Halatlı Sistem Yolcu Taşıma Yönergesi madde 6/8 gereğince ‘İstasyonlarda idarece izin verilen yerler haricinde tren ve teleferik kabinlerinde müzik yapmak ve karşılığında para toplamak yasaktır. Aksi halde 50 tam biniş tutarı ceza uygulanır.’ Bu maddeye istinaden trenlerimizde müzik aleti çalınmasına müsaade edilmemektedir ve bu kişiler tespit edildiğinde trenden alınarak cezai işlem uygulanmaktadır. Belirli aralıklarla trenlerde müzik aleti çalmanın yasak olduğuna dair anonslar yapılmaktadır. Ayrıca söz konusu kişiler herhangi bir yolcu gibi bilet basarak trene binmektedirler. Bu şahıslar ile ilgili şikâyeti geldiği ve tespit edildiği takdirde trenden alınarak zabıta vasıtasıyla gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. Bu durumla karşılaşan yolcularımız güvenlik personeline ya da araç içerisindeki acil durum butonlarına basarak, gelen güvenlik personeline durumu bildirerek şikâyetçi olmaları halinde gerekli işlemler yapılmaktadır. Bilginize sunarız.”

SÖZ YETKİLİDE-2

Çıkrıkçılar Yokuşu dinlenme tesisi kapısına kilit

ARTERLERDE REFÜJ DİPLERİ HAFTADA İKİ-ÜÇ KEZ SÜPÜRÜLÜYOR

Haberin Devamı

Okurumuz Emre Çetiner, “Kentin arterleri yeterince temizlenmiyor” başlıklı iletisinde geçen hafta bu köşeden, “Refüj kenarları çöple doluyor. Neredeyse bir hafta boyunca aynı noktada aynı çöpü görüyoruz. Ankara’ya bu görüntüler yakışmıyor” demişti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Kent Estetiği Daire Başkanlığı, bu konuda bir açıklama gönderdi.
Özeti şöyle:
“Kent Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü, kentimizin meydan, bulvar ve cadde yollarını 7/24(saat) esasıyla yol süpürme araçlarıyla süpürmektedir. Atatürk Bulvarı, Hacı Bayram Veli Bulvarı, Çankaya Caddesi ve Çankırı Caddesi’nde refüj dipleri her gün, diğer arterlerde ise refüj dipleri kirliliğe bağlı olarak haftada iki-üç kez süpürülecek şekilde programlanmaktadır.”

Haberin Devamı

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR-1

Çıkrıkçılar Yokuşu dinlenme tesisi kapısına kilit

4 Ekim 2021
* Okurumuz D.G., “Yolda aydınlatma da yok. Bu ilkel önlem, hava karardığında sürücüler için tam bir tuzak” uyarısında bulunmuştu.

Çıkrıkçılar Yokuşu dinlenme tesisi kapısına kilit

20 Ekim 2021
* Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Fen İşleri Daire Başkanlığı, “Sorun çözülmüş olup, görseli ekte gönderilmiştir” bilgisini paylaştı.

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR-2

Çıkrıkçılar Yokuşu dinlenme tesisi kapısına kilit

18 Ekim 2021
* Okurumuz S. Recepoğlu, Tunus Caddesi’ndeki bir binada yapılan dış cephe çalışması sırasında alınan önlemlerin yetersiz kaldığına dikkat çekerek, “İskelenin önü örtü ile kapatılmadığı gibi altındaki kaldırım da yayalara açık. Yeterli denetim de yok. Kaza olunca da kader, kısmet, takdir, alın yazı gibi kavramlarla konu geçiştirilmeye çalışılıyor” demişti.

20 Ekim 2021
* Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, “İskeleli dış cephe tadilatı yapıldığı görülmüş olup, yetkililerine eksikliklerinden dolayı 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ilgili maddesi gereğince idari para cezası uygulanmıştır. Yetkililerine yapılan uyarı sonucu çalışma yapılan kısımlara file ile güvenlik önlemi alınmış ve kaldırıma uyarı levhası konulmuştur” bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR-3

Çıkrıkçılar Yokuşu dinlenme tesisi kapısına kilit

18 Ekim 2021
* Okurumuz Dursun Türker, Yenimahalle’nin Emniyet Mahallesi Bandırma Caddesi’ndeki tehlikeye, “Bir yanda kaldırıma park etmiş araçlar, diğer yanda her an devrilecekmiş gibi duran koca koca şantiye panoları... Yayaların ortadan geçtiği alan ise sırat köprüsü... Aman dikkat!” diyerek dikkat çekmişti.
20 Ekim 2021
Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Zabıta Daire Başkanlığı, 18 Ekim’de bir denetim yapmış ve devam eden inşaatın gerekli güvenlik önlemlerini almadığını, bazı eksiklikleri olduğunu tespit etmiş. Ayrıca yüklenici firma yetkilisine tespit edilen aksaklıklar bildirilmiş, giderilmesi için 24 saat süre verilmiş.

Yazarın Tüm Yazıları