Çankaya ile Başkentgaz fiyatta anlaşamamış

Çankaya’da ikâmet eden okurumuz Baskın Oran’dan önce şöyle bir ileti geldi: “Çankaya Belediyesi ile Başkentgaz arasındaki fiyat ihtilafı yüzünden, Çankaya sınırları içinde aylardır doğalgaz bağlanamıyor.”

Haberin Devamı

“Burası başkent Ankara...
Söz konusu yer Çankaya...
Peki nasıl olur da aylardır doğalgaz bağlanamaz?” diye sorduğumda, okurumuz Baskın Oran, ikinci bir ileti daha gönderdi.
Özetle aktardığı şu:

AYLARDIR UĞRAŞIYORUM

“Çankaya’nın Oran Mahallesi Zekai Apaydın Caddesi’ndeki Onbirevler’in yöneticisiyim. Apartman görevlisi dairemize doğalgaz bağlatmak için aylardır uğraşıyorum, ama bir türlü bağlatamıyorum. Sebebi ise Çankaya Belediyesi ile Başkentgaz arasındaki altyapı masrafları anlaşmazlığı. Yani asfaltı kesip gazı bağlama fiyatı üzerinde anlaşamamışlar. İnanılacak gibi değil, ama durum maalesef durum bu. Böyle giderse Çankaya’da gaz bağlatmak bir sonraki yaza kalacak.”

Çankaya ile Başkentgaz fiyatta anlaşamamış

ALTYAPI AĞLIYOR BİNALAR BOĞULUYOR

Haberin Devamı

Çankaya’nın Çiğdem Mahallesi 1583. Cadde’deki Sedir Sitesi sakinlerinden okurumuz Serkan Berk, “Bölgenin en düşük kotunda bulunan binamızı, her şiddetli sağanak yağışta maalesef yağmur suları basıyor. Kapalı otoparkımızda suyun seviyesi bir metreyi buluyor. Bu durum hem araçlarımız hem de binanın temeli için büyük tehlike oluşturuyor” diyor.
Şiddetli yağmur ve sel nedeniyle bugüne kadar beş aracın sular altında kalarak perte çıktığını da kaydeden okurumuz, taleplerini şöyle sıralıyor:

Çankaya ile Başkentgaz fiyatta anlaşamamış

RÖGARI OLMAYAN CADDE VE SOKAKLAR VAR

“Bölgedeki en büyük sorun, altyapının yeterli olmaması. Bir tane bile rögarı olmayan cadde ve sokaklar var. Mesela, Doğa Koleji’nden aşağıya doğru büyük rögar ve kanallar olmadığı için bütün su olduğu gibi bizim binanın önüne geliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) personeli de ‘buraya rögar sistemi yapılsa bile suyu taşıyacak boruların yeterli olmadığını, mevcut boruların ancak kanalizasyonu taşıyacağını, sistemin tümden yenilenmesi gerektiğini’ söylüyor. Sedir Sitesi’ndeki 40 daire olarak, altyapının acilen rehabilite edilmesini ve suyun akış yönünün değiştirilmesini talep ediyoruz.”

Çankaya ile Başkentgaz fiyatta anlaşamamış

KAZDILAR, BIRAKTILAR NE GELEN VAR NE GİDEN

Haberin Devamı

Okurumuz Şamil Ö., bu fotoğrafı Mamak’ın Abidinpaşa Mahallesi Tıp Fakültesi Caddesi’nde çekmiş ve şu notu iletmiş: “Yolu kazdılar, böyle bıraktılar. Bir ayı geçti, düzeltmek için ne gelen var ne giden.”

KURTULUŞ PARKI İÇİN İKİ TALEP

Okurumuz Leyla Demir, Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ile TED Üniversitesi’nin “Kurtuluş Parkı’nı yeniden işlevsel hale getirmek” amacıyla yaptıkları protokole ilişkin şu iki talepte bulunmuş:
1) Kurtuluş Parkı’nın sembolü olan korkuluk heykeli tamir edilsin, görünür hale getirilsin.
2) Kurtuluş Parkı’ndaki trafik eğitim pisti için de çalışmalara bir an önce başlansın.

Çankaya ile Başkentgaz fiyatta anlaşamamış

DİLENCİLER YÜZÜNDEN HUZUR KALMADI

Okurumuz Aydın Güzel, “Kurtuluş Parkı’nı istila eden dilenciler yüzünden parkta huzur kalmadı” demiş. İletisi şöyle:
“Dinlenmek için 10 dakika otursanız hemen yanınıza en az iki-üç dilenci geliyor ve ısrarla bir şeyler istiyorlar. Maalesef parktaki güvenlik bu konuda bir girişimde bulunmuyor. Bu soruna çözüm bulunmalı.”

Çankaya ile Başkentgaz fiyatta anlaşamamış

YOL KENARLARI EKMEK TARLASINA DÖNMÜŞ DURUMDA

Haberin Devamı

Bu fotoğrafı Demetevler Vatan Caddesi’nde çeken okurumuz Mehmet Mercimekçi, “Yol kenarları ekmek tarlasına dönmüş durumda. Güya kuşları besliyorlar, ama iş çığırından çıktı. Artık her gelen çuvalla ekmek döküyor. Çöpçüler de baş edemiyor” diyor.

BEŞİKKAYA MAHALLESİ BAŞKENTRAY’A RİNG İSTİYOR

Altındağ’ın Beşikkaya Mahallesi’nde ikâmet eden okurumuz Emre Bulut’un şikâyeti, “toplu taşıma” konusunda. “Bölge halkı sadece üç hatla(312, 321 ve 322) merkezi bölgelere ulaştırılmakta” diyen okurumuzun talebi şöyle:
“Bu bölgeye ring araçları tahsis edilerek en yakın Başkentray istasyonundan aktarma yapılsa, vatandaşlar merkezi yerlere en kolay şekilde ulaştırılabilir.”

SORUM VAR-1

Haberin Devamı

SIHHİYE ÇOK KATLI OTOPARKI NEDEN KAPALI?

Okurumuz Mustafa Çavuşoğlu, şu soruyu soruyor: “Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı neden kapalı? Vatandaş da esnaf da park yeri bulamıyor.”

SORUM VAR-2

KAYADİBİ REFERANDUMDAN ÇIKAN SONUÇ NEDEN YILLARDIR UYGULANMADI?

Okurumuz İ. Yurdusever, Elmadağ’ın Kayadibi Mahallesi için 2013’te referanduma gidildiğini, 387 seçmenden 207’sinin “Kırıkkale’ye bağlanması” yönünde oy kullandığını hatırlatmış. Referandumun üzerinden sekiz yıl geçtiğini aktaran okurumuz şu soruları sormuş:
* İnsanları sandığa götürüp neden referandum yapıldı?
* Referandumdan çıkan sonuç neden yıllardır uygulanmadı?

Yazarın Tüm Yazıları