Bu insanları ayazdan Koru’yun

Bu fotoğraf, Çayyolu metrosunun Koru istasyonu çıkışından.

Haberin Devamı

O kadar yoğun ki...
İğne atsan, yere düşmüyor.
Fotoğrafı çeken okurumuz Mehmet Gürer, standart bekleme duraklarının yoğunluğu kaldırmadığına dikkat çekmiş.
Ve.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’dan şu taleplerde bulunmuş:
YARI KAPALI DURAKLAR ARTIK YETMİYOR
“Çayyolu metrosu açıldıktan ve ring uygulamasına geçildikten sonra Koru istasyonu çıkışı, kentin en yoğun otobüs duraklarından biri haline geldi. Duraklarda sabahın ayazında bekleyen insanlar, soğuktan tir tir titriyor. En fazla 10 kişinin sığabildiği yarı kapalı duraklar artık yetmiyor. Buraya, üstü tamamen kapalı, uzun ve korunaklı bir durak yapılmalı. Çok da zor olmasa gerek...”

Bu insanları ayazdan Koru’yun

OTOPARK DA BÜYÜK SORUN

Haberin Devamı

Okurumuz Mehmet Gürer, Koru istasyonunun bir diğer sorununun ise ‘otopark yetersizliği’ olduğunu söylüyor ve ekliyor:
“Bir tane araç için bile otopark yok. Araçlarını sağa sola bırakanlar atlıyor metroya, gidiyor. Akşama kadar her cadde, sokak araçlarla dolu. Yolda yürüyemez haldeyiz. Lütfen bu bölgeye otopark yapın.”

SIHHİYE ÇOK KATLI OTOPARKI AÇILMALI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘ruhsatı olmadığı’ gerekçesiyle bin 200 araç kapasiteli Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nı ağustos ayında kapatmıştı.
Okurumuz F.O., kent merkezinde yaşanan otopark sıkıntısını şöyle aktarmış:
“Kocatepe Otoparkı’nın da abonelik yerine günlük 1 TL uygulamasına geçmesiyle kent merkezindeki en önemli bölgede otopark imkânı kısıtlı kaldı. İki önemli otoparkın devre dışı olmasıyla, bölgede muazzam bir yoğunluk ve kaos yaşanmaya başladı. Bu nedenle kış mevsimi başlamadan Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı açılmalı. Her iki otopark da eskiden olduğu gibi abonelik hizmeti ile işletilmeli. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden duyarlılık ve ilgi bekliyoruz.”

PLASTİK HİÇ BU KADAR TEHLİKELİ OLMAMIŞTI

Okurumuz Burak B.’den gelen bu fotoğrafa bakarken, içimden şöyle geçirdim:
“Plastik hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı.”
ÇÜNKÜ: Sarı bantlı iz yollar (kabartmalı yol) paramparça.
ÇÜNKÜ: Sarı bantlı iz yollar kışın buz tutuyor.
ÇÜNKÜ: Sarı bantlı iz yollar görme engellileri de korkutuyor.
*
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın bir kez daha -umarım bu defa son kez olur- dikkatini çekiyorum:
1) Plastik sarı bantlı iz yollar neden hâlâ duruyor?
2) Neden kaldırılmıyor?

Haberin Devamı

Okurumuz Burak B., “Sıhhiye Necatibey Caddesi’den itibaren Ulus’a kadar durum böyle” diyor.

Bu insanları ayazdan Koru’yun

YAYA YOLU ÇİLE DOLU

Bu fotoğraf, Çankaya Mürsel Uluç Mahallesi 931. Cadde’den. Okurumuz Nurettin K. diyor ki:
“İki hafta önce bir araç taşlara çarparak kaza yaptı ve bu kazada taşlar devrildi. Okullara gidiş güzergâhında olan ve haliyle öğrencilerin yoğun kullandığı yaya yolu bu halde. Bu kaldırımı düzeltecek bir Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilisi yok mu?”

Bu insanları ayazdan Koru’yun

DİYOR VE SORUYOR

ARIZALI KİOSK’LAR İÇİN BİLGİLENDİRME YAPILAMAZ MI?

İsmi bende saklı (gizli kalmasını istemiş) bir okurumuz, diyor ki:
“Yaşadığım bir rahatsızlık sebebi ile koltuk değnekleri ile yürümekteyim. 7 Kasım’da hem su hem de gaz yüklemek için Eryaman’daki Dolphin AVM’ye gittim. Her iki kiosk’a da ‘arızalı’ yazmışlar. Oradan çıkıp, Göksu AVM’ye gittim. Nasıl bir tesadüfse orada da iki kiosk yine arızalı. Optimum AVM’de de gaz ve su kiosk’ları olmasına rağmen artık kollarımda derman kalmadığı için gidemedim. Şimdi buradan ASKİ ve Başkentgaz yetkililerine sesleniyorum:
* Bankaların ATM’lerinde olduğu gibi ‘en yakın kiosk ... adresindedir’ şeklinde bir bilgilendirme yapılması tüketici/abone için iyi olmaz mı?
* Bu tip arızalar olduğunda tüketicinin/abonenin cep telefonuna ‘... adresindeki kiosk arızalıdır’ diye bir mesaj gönderseniz kötü mü olur?

Haberin Devamı

SÖZ YETKİLİDE

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDIĞINDA ULAŞIM RAHATLIKLA SAĞLANACAK

Geçen hafta bu köşeden iki okurumuz (Emre Çetiner ve Veysi İşler), Bilkent Şehir Hastanesi için yapılan yeni yollar için “Hatalı ve mantık dışı yapılmış” demişlerdi.
Bu konuyla ilgili, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama geldi.
Şimdi söz, yetkilide:
“Bilkent Şehir Hastanesi etrafındaki yol projesi bütüncül bir tasarım olup, bu doğrultuda imalatlar birçok noktada devam etmektedir. Hastanenin güneyinde yer alan yol ve alt-üst geçitlerin imalatları tamamlandığında, Bilkent istikametinden şehir merkezine gidecek araçların ulaşımları rahatlıkla sağlanacaktır.”

Bu insanları ayazdan Koru’yun
KISA... KISA...

Haberin Devamı

* “Ayaş’ın Sinanlı Mahallesi, Sincan’a bağlanmalı. Bu durum hem Temelli’nin, hem de Ayaş’ın gelişmesine ciddi anlamda katkı sağlayacaktır.”
İbrahim YURDUSEVEN

* “Havaş’ın ekim ayı sonu itibarıyla değiştirilen güzergâhına, Çakırlar yeniden eklenmeli. Çünkü, Yenimahalle’ye en uygun toplama bölgesi burası.”
Kenan ATASOY

Yazarın Tüm Yazıları