Plastik iz yollar toplanacak

Okurumuz Burak B.’den gelen bu fotoğrafa geçen hafta yer vermiş ve şöyle demiştim:“Plastik hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı.”

Haberin Devamı

Plastik iz yollar toplanacak

Maalesef...
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış malzeme seçimi/tercihi nedeniyle plastik sarı bantlı iz yollar (kabartmalı yol) paramparça oldu.
Kış aylarında buz tutan sarı bantlı iz yollar, görme engellilere kılavuzluk yapmak yerine, kâbus yaşattı. Ve, bu kâbus hâlâ da devam ediyor.
İşte bu yüzden, geçen hafta Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı’na şu iki soruyu yöneltmiştim:
1) Plastik sarı bantlı iz yollar neden hâlâ duruyor?
2) Neden kaldırılmıyor?
*
Kent Estetiği Daire Başkanlığı’ndan yanıt gecikmedi.
Şöyle bir açıklama geldi:
“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kararı gereğince, dış
zeminlerde doğal taş, beton veya seramik gibi solid malzeme ile kullanılması uygun görülmüş olup, Ankara genelindeki iz yolların taş malzeme ile değişimi planlanmaktadır. Ankara genelindeki iz yolu toplama çalışmalarımız yapılacaktır.

Haberin Devamı

BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ SOKAĞI

Plastik iz yollar toplanacak

Fotoğrafa dikkat!
Altındağ Kale Mahallesi’nde bir sokak levhası.
Sokağın adı: Depo Sokağı.
Gel gelelim.
Bu sokağın uzunluğu bi karış.
Başladığı gibi bitiyor.
Fotoğrafı çeken/gönderen okurumuz Ali Avni Yüzbaşıoğlu, durumu bakın şöyle aktarıyor:

GÖREN ŞAŞIRIYOR, AFALLIYOR

“Ankara’nın ünlü Çıkrıkçılar yokuşuna çıkarken sol tarafta kalan ve hiçbir sokak izi bulunmayan yere Büyükşehir Belediyesi tarafından Depo Sokağı levhası konulmuş. Levhayı görenler, doğal olarak şaşırıyor, afallıyor. Yıllardır bu bölgede esnaflık yapanlar da ‘yok böyle bir sokak’ diyor. Hatta sohbet ettiğim bir esnaf, ‘levhayı diken görevlilere söyledik ama onlar ellerindeki haritaya bakarak ‘burada Depo Sokağı diye yol görünüyor’ dediler. Hiçbir yol emaresi bulunmayan yere levhayı dikip gittiler’ sözleriyle durumu anlattı.”

SORUM VAR

Plastik iz yollar toplanacak

Haberin Devamı

METROLARDAKİ X-RAY CİHAZLARI KULLANILMAYACAKSA NEDEN ALINDI?

Okurumuz Metin Altay, metro girişlerine konulan x-ray cihazlarına dikkat çekmiş ve sormuş:
* Süs gibi duran bu x-ray cihazları kullanılmayacaksa, neden alındı?

 

SÖZ YETKİLİDE

-'KAPALI DURAK' TALEBİ YERİNDE İNCELENECEK

Bu insanları ayazdan Koru’yun
Bu fotoğraf, Çayyolu metrosunun Koru istasyonu çıkışından.

Okurumuz Mehmet Gürer de yine geçen hafta Çayyolu metrosunun Koru istasyonu çıkışında ring otobüsü bekleyen Ankaralılara dikkat çekmiş ve “Buraya, üstü tamamen kapalı, uzun ve korunaklı bir durak yapılmalı” talebinde bulunmuştu.
Bu konuda ise EGO Genel Müdürlüğü ekipleri gerekli incelemeleri yaparak, şu cevabı vermiş:
“Koru metro istasyonu önünde, tüm hatlarımıza hitap edecek şekilde konumlandırdığımız 9 adet kapalı durak, 74 araç (64 solo-12 körüklü) ve 627 servis olmak üzere günlük ortalama 45 bin 657 yolcumuza ulaşım hizmeti sunulmaktadır. Bununla birlikte kapalı durak talebiniz tekrar yerinde incelenerek, yapılacak bir işlem varsa gerekli çalışmalar başlatılacaktır.”

Haberin Devamı

Plastik iz yollar toplanacak
Plastik iz yollar toplanacak

-BARİYER SET İLE GEÇİCİ OLARAK ÖNLEM ALINMIŞTIR

Okurumuz Nurettin K. ise Çankaya Mürsel Uluç Mahallesi 931. Cadde’nin bozuk kaldırımlarını fotoğraflayarak, “Bu kaldırımı düzeltecek bir Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilisi yok mu?” diye sormuştu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri kaldırımı hızla onarmış ve şu açıklamayı yapmış:
“Bariyer set ile geçici olarak önlem alınmıştır. Yaya yolu yapımına uygun olmayan kot alanları olduğundan tretuvar çalışması yapılamamaktadır.”
NOT: Okurumuz Nurettin K. da hızlı müdahale ve çalışmalardan dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyor.

-KİOSK ARIZASINDA SMS’Lİ BİLGİLENDİRME

Haberin Devamı

İsmi bende saklı (gizli kalmasını istemiş) bir okurumuz geçen hafta, ASKİ ve Başkentgaz yetkililerine seslenerek, “Arızalar olduğunda tüketicinin/abonenin cep telefonuna ‘... adresindeki kiosk arızalıdır’ diye bir mesaj gönderseniz kötü mü olur?” sorusunu yöneltmişti.
Ankara’da kiosk hizmetini sağlayan Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş., okurumuzun bu talebine -özetiyle- “Bundan sonra SMS ile bilgilendirilmek isteyen aboneler, anlık kesintilerde SMS ile bilgilendirilecektir” yanıtı vermiş.
NOT: Gazmatik ve sumatik uygulamaları, android ve ios marketlerden indirebiliyor. Bir problem olması durumunda bu uygulama, en yakındaki 5 kiosk’a açık adresle birlikte yönlendirme yapıyor.

Yazarın Tüm Yazıları