Bağlıca bağlantısı neden hâlâ bitmedi?

Okurlarımız soruyor: “Etimesgut’un Bağlıca Mahallesi’ni direkt Batı Çevre Yolu’na bağlayacak çalışma neden hâlâ bitmedi?”

Haberin Devamı

İşte bu konuyla ilgili gelen iletiler:
* Engin Demirbaş: “Bağlantı çalışması haziran ayından beri durmuş durumda. En son eylül ayında biteceği söylenmişti ama herhangi bir çalışma yok.”
* Erhan Saydam: “Bölge halkı olarak ciddi derecede mağdur durumdayız. Haziran ayında başlayıp bitireceklerdi ancak inşaat durmuş vaziyette.”
* Aytekin Işıkal: “Her 2-3 ayda bir ‘Açılıyor’ deniliyor. Kasım ayına girdik, halen inşaat halinde bekliyor. Halkın ve kamunun zararı milyonları geçti.”
* Hacer ........: Bu yolun neden söz verildiği gibi yapılmadığını, hiç ilerleme olmadığını öğrenmek istiyorum. Bizler vatandaş olarak sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Bağlıca bağlantısı neden hâlâ bitmedi

KAZDILAR BIRAKTILAR

Haberin Devamı

Okurumuz Emre Göksen, Çankaya’nın Koru Mahallesi 2640. Sokak’ta aydınlatma çalışması için kazılan yolun çok kötü bir halde olduğuna dikkat çekiyor. Okurumuz, “Yola saçılan çakıl taşları araçlara zarar veriyor. Sokakta ayrıca çok tehlikeli bir çukur var” diyor.

DERİN TEHLİKE!

Okurumuz Yusuf Yöndem, İnönü Bulvarı üzerindeki Milli Kütüphane Alt Geçidi’nden geçip Kızılay istikametinde seyrederken, yolda tehlikeli bir yarık olduğunu söylemiş ve şöyle demiş:
“Bu yolda aniden yavaşlama şansınız yok. Hızlı geçtiğinizde ise yarık nedeniyle araçların zarar görme ihtimali yüksek. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir an önce bu noktadaki sorunu çözmesini istiyoruz.”

Bağlıca bağlantısı neden hâlâ bitmedi

KALDIRIM PARAMPARÇA

Okurumuz Ümit Çetin, Çankaya’nın Kavaklıdere Mahallesi Zeytin Dalı Caddesi’ndeki(No: 8 ve 10) bozuk kaldırama dikkat çekmiş ve “Burası yaklaşık bir buçuk aydır bu şekilde. Tamiratının yapılmasını istiyoruz” demiş.

Bağlıca bağlantısı neden hâlâ bitmedi

YAYA ÇİZGİLERİ MAHŞERE KALIRSA OYLARIMIZ DA MAHŞERE KALACAK

Okurumuz Zamir Ahıska, Çayyolu’ndaki(2432. Cadde) 10210 ve 10211 numaralı otobüs durakları arasındaki yolda “yaya çizgileri” olmamasından şikâyet ediyor. Okurumuz, “Sanırım bu iş mahşere kaldı. Bölge sakini kalabalık bir grup konuştuk, bu durumda bizim oylarımız da mahşere kalacak” diyor.

Haberin Devamı

İKİ LEVHA İKİ UYARI

Bağlıca bağlantısı neden hâlâ bitmedi

* Bu fotoğrafı çeken ve gönderen okurumuz Serdar Baş: “Trafik levhalarına ilan vb. şeyleri asmanın çok caydırıcı bir cezası olmalı.”

Bağlıca bağlantısı neden hâlâ bitmedi

* Bu fotoğrafı çeken ve gönderen okurumuz Kudret Kaatsız: “İnönü Bulvarı’ndaki(KGM önü) levha günlerdir yerden kaldırılmayı bekliyor.”

SORUM VAR

DIŞ CEPHE MANTOLAMA DEPREMDE RİSK TEŞKİL EDER Mİ?

Okurumuz Muhsin Tuğan sormuş:
“Özellikle de eski binalarda yapılan dış cephe mantolama uygulaması binaya ekstra yük getirir mi, açılan delikler herhangi bir depremde risk teşkil eder mi?”

SEYYAR SATICILAR MAMAK’I BIKTIRDI

OKURUMUZ Burak B., koronavirüs salgını sonrasında Mamak’ta “seyyar satıcı” sayısının ciddi oranda arttığını, denetimlerin ise yetersiz kaldığını söylüyor.
Okurumuz, iletisinde durumu -özetiyle- şöyle aktarıyor:

BİRİ GİDİYOR, DİĞERİ GELİYOR

“Pandemiyle birlikte Mamak sokaklarında seyyar satıcılık işi deyim yerindeyse patladı. İnsanları evlerinde ciddi anlamda rahatsız eden gürültü kirliliği ortaya çıktı. Sokaklarda yüzlerce seyyar satıcı var. Haftanın 7 günü sabah saat 09.00’dan akşam 20.00’ye kadar seyyar satıcılar, sattıkları ürünlerin anonsunu yapıyor. Yani sokak sokak bağırıyor. Biri gidiyor, diğeri geliyor. Maalesef yeterli bir denetim de yok. Mamak Belediyesi zabıtası ile görüştüğümüzde, ‘ekiplerinin yetersiz olduğunu’ söylüyorlar. Bizler seyyar satıcıların satış yapmasından değil, ortaya çıkan gürültü kirliliğinden şikâyetçiyiz. Mamak Belediyesi Başkanı Sayın Murat Köse’den bu duruma artık bir düzen getirmesini ve gürültü kirliliğine ilişkin şikâyetlere çözüm bulmasını bekliyoruz.”

SÖZ YETKİLİDE

Bağlıca bağlantısı neden hâlâ bitmedi
ABB’DEN AYKOME YANITI

Haberin Devamı

Geçen hafta, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Altyapı Koordinasyon Merkezi(AYKOME) ne iş yapıyor?” diye sormuştuk.
Bu sorunun çıkış noktası, okurumuz Mete Darcan’dan gelen bir iletiydi.
Çankaya Belediyesi’nin daha yeni asfalt atıp yol çizgilerini çizdiği Yıldızevler Mahallesi’ne bağlı 739/1 Cadde’nin bu defa aydınlatma çalışması için yeniden kazılmasına isyan eden Mete Darcan, “Vatandaşın cebinden çıkan para maalesef çarçur ediliyor. Bu ne koordinasyon bozukluğudur, bu ne plansızlıktır, bu kente karşı hainlik değil de nedir?” demişti.
*
AYKOME’nin bağlı olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, bu konuda bir açıklama gönderdi.
Söz şimdi yetkilide, açıklama aynen şöyle:

İLETİŞİMSİZLİKTEN KAYNAKLANMAKTA

“Şube müdürlüğümüzün kullanmış olduğu ruhsat programını ilçe belediyeler ve diğer kurumlar kullanabilmektedirler. Tarafımızdan oluşturulan kullanıcı adı ve şifrelerle sisteme giriş yapabilir, gerekli tüm verilere ulaşabilirler. Yaşanılan olumsuz durum EnerjiSA ile iletişimsizlikten kaynaklanmakta olup, Büyükşehir Belediyesi ile bir ilgisi bulunmamaktadır.”
*
ABB’nin açıklamasındaki kilit nokta, iletişimsizlik.
Yani, yola yeni asfalt atan Çankaya Belediyesi ile o yeni asfaltı kazan EnerjiSA arasında bir kopukluk var.
Tabii bu durum sadece Çankaya’da değil, birçok ilçede yaşanıyor.
Umarım kurumlar artık daha dikkatli olur.

Yazarın Tüm Yazıları