Ankara’da trafik kızarıyor!

Başkent Ankara ile İstanbul arasındaki kıyas, Messi ile Ronaldo arasındaki kıyas gibidir... İkisinin de aşığı çoktur. Bu tatlı çekişme bir türlü bitmez.

Haberin Devamı

Yıllarca Ankara ile İstanbul arasında yapılan mukayeselerden biri de “trafik” konusu olmuştur.
Ankara, rahatlığıyla...
İstanbul, çilesiyle tanınırdı.
Lakin...
Şimdilerde Ankara da tıpkı İstanbul gibi “trafik çilesi” konuşur hale geldi.
Öyle ki...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı(ABB) Mansur Yavaş, bu ayki Meclis’te yaptığı konuşmasında “trafik yoğunluğunun arttığını” söyledi.
Ve nedenini de şu cümleyle özetledi:
“Hiç kimse toplu taşımaya binmek istemiyor.”
*
Elbette tek neden bu değil.
Misal...
Okurumuz Elif Selçuk’un güzergâhından bakıldığında, trafik çilesinin nedenlerinden biri de ABB’nin tam da okulların açıldığı dönemde Turan Güneş Bulvarı’nda başlattığı yol çalışmaları.
Panora AVM’nin önünden sonra TRT Genel Müdürlüğü’nün önünde de “katlı kavşak” çalışmalarının başlamasıyla oluşan trafik için “Oran’da oturanların işkencesine bir yenisi eklendi, uzayan çalışmalar artık vatandaşı yıldırdı” eleştirisinde bulunan okurumuzun iletisi -özetiyle- şöyle:

YOĞUNLUĞA ŞİMDİ BİR DE KIŞ EKLENDİ

“Trafik yoğunluğunun üzerine şimdi bir de kış mevsimi eklendi. Bu mevsimde sağlıklı yol ya da kaldırım inşaatı yapmak da imkânsız. Yapmış olduğumuz şikâyetlere cevap alamıyoruz. ‘Acaba belediyede çalışanlar, başkanın tekrar seçilmemesini mi garantiye almaya çalışıyor?’ diye düşünür hale geldik.”

KAPLUMBAĞA HIZI İLE İLERLİYORLAR

Bir başka okurumuz Mustafa Tozluyurt ise “Okulların açılışında bu çalışmaya başlamak niye?” sorusunu sorarak, Turan Güneş Bulvarı’ndaki çalışmayla ilgili ayrıca şu eleştirilerde bulunmuş: “Projede bütünlük yok. Kaplumbağa hızı ile ilerliyorlar. İnsanlar trafikte perişan.”

SORUM VAR

Ankara’da trafik kızarıyor

BU ÇAĞDA KONTEYNER TUVALET OLUR MU?

Haberin Devamı

Okurumuz Hüseyin Demir, Kurtuluş Parkı’ndaki “konteyner tuvalet” için, “İçi pislikten geçilmiyor, Ankara’ya yakışmıyor. Bu çağda konteyner tuvalet olur mu?” sorusunu sormuş.
Okurumuz, “Tuvalet insana verilen değerin de ölçüsüdür. Parkın girişinde kapısına asma kilit vurulan ve iki yıldır kapalı duran tuvalet, halkın hizmetine açılmalı” talebinde bulunmuş.

Ankara’da trafik kızarıyor

ASFALT ÇALIŞMASI YARIDA KALDI

Haberin Devamı

Okurumuz Halil İbrahim Keleş, Keçiören ile Pursaklar ilçelerinin sınırında kalan Gümüşdere Caddesi-Didim Sokak arasındaki toprak yolun asfalt sorununa dikkat çekiyor. Okurumuz, “Asfalt çalışması yarıda kaldı. Sebebi Pursaklar sınırının bitip Keçiören sınırının başlaması mıdır bilmiyoruz, ancak yarım bırakılan çalışmanın tamamlanıp mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” diyor.

Ankara’da trafik kızarıyor

‘BİR GÜN BURAYA ARABA DÜŞECEK’ DİYE KORKUYORUZ

Çankaya’nın Kırkkonaklar Mahallesi 270. Cadde’deki tehlikeye dikkat çeken okurumuz Arda Berk Ü., “Bir gün buraya araba düşecek diye korkuyoruz. Kışın kar ve buzlanmayla birlikte daha tehlikeli bir hal alacak. Acilen önlem alınmalı” diye uyarmış.

Ankara’da trafik kızarıyor

GEÇMEK İÇİN CAMBAZLIK GEREK

Haberin Devamı

Okurumuz Ümit Hatipoğlu, Çankaya’nın Maltepe Mahallesi Şehit İsmail Erez Sokağı’nın kaldırımını fotoğraflamış ve “Geçmek için cambazlık gerek. Yolda yürümek zorunda kalan bir yayaya araba çarpsa, bu defa da yaya suçlu. Pes!” demiş.

Ankara’da trafik kızarıyor

KALDIRIMI BOZAN GİDİYOR HESAP SORAN DA YOK

Bu fotoğrafı Çankaya’nın Beytepe Mahallesi 1637. Cadde’de çeken okurumuz Ayhan Turhal, “Kaldırımı bozan gidiyor. Maalesef aylardır bu durumda. ‘Niye böyle bıraktın’ diye hesap soran da yok” diyor.

SÖZ YETKİLİDE-1

Ankara’da trafik kızarıyor

* Okurumuz Kadir Kaan A., Ankara metrosuyla ilgili 1 Kasım 2021’de bu köşeden şu iki soruyu sormuştu:
1) Neden hâlâ internet kullanılamıyor?
2) Neden istasyona geliş süresi yazmıyor?
*
* EGO Genel Müdürlüğü, okurumuzun yönelttiği soruları yanıtlamış:
1) Metroda cep telefonuyla haberleşme ve internet kullanımı konusu defalarca gündeme gelmesine rağmen terör endişesi dolayısı ile bugüne kadar uygulanamamıştır. Bu konuda Ankara Valiliği’ne yazı yazılarak görüş sorulmuş olup, olumlu gelmesi halinde hemen çalışmalara başlanacaktır.
2) Ankara metrolarının Sincan-Batıkent-Çayyolu hatlarının tek bir hat olarak çalıştırılması için sinyalizasyonun değiştirilmesi işi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ihale edilmiş ve işin kabul aşamasına gelinmiştir. Yapılan çalışmalarda süre konusunda sağlıksız bilgiler gelmeye başlayınca artan şikâyetler nedeniyle sistem kapatılmış olup kabul aşamasında bu husus eksik olarak not edilmiştir. Yüklenici firmanın bu konuda çalışması devam etmektedir.

SÖZ YETKİLİDE-2

Ankara’da trafik kızarıyor

25 Ekim 2021

* Okurumuz A.T., meşhur Çıkrıkçılar Yokuşu’nun başında yer alan Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) sorumluluğundaki tuvalet için, “Hiçbir sebep yokken ücretsiz WC’yi kapattılar. İlk başlarda ‘Pandemi dolayısıyla kapalıdır’ yazıyordu şimdi ise ‘Geçici bir süre kapalıdır’ yazıyor. Ve yaklaşık iki yıldır kapalı” demişti.

Haberin Devamı

* Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ANFA İşletmeler Müdürlüğü, okurumuzun iletisine, “Bahse konu yer ticari işletme vasfında olduğundan, kiralama süreci devam etmektedir. Bu süre zarfında işletme kiraya verilene kadar temizliği yapılıp, açık hale getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir” yanıtını verdi.

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR-1

Ankara’da trafik kızarıyor

* Okurumuz Mehmet Salmanoğlu, Ankara Batı Adalet Sarayı’nın önündeki çamura dikkat çekerek, “Yaya geçişini engellemekten başka işlevi olmayan çamurluk” demişti.

Ankara’da trafik kızarıyor

* Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Fen İşleri Daire Başkanlığı, “Ankara Batı Adalet Sarayı önünde bulunan alanda kaldırım onarımı tamamlanmıştır” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR-2

Ankara’da trafik kızarıyor

Mamak’ın Araplar Mahallesi sakinlerinin “toplu taşıma” sorunu çözüm buldu. EGO Genel Müdürlüğü, “Araplar Mahallesi sakinlerinin Kızılay istikametine aktarmasız bir şekilde ulaşımlarını sağlayabilmeleri yönündeki talepleri değerlendirilerek 349 numaralı hattımızın güzergâhı Kızılay ve Sıhhiye semtlerinden geçecek şekilde revize edilmiştir” açıklaması yaptı.

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR-3

Ankara’da trafik kızarıyor
* Okurumuz Mustafa Menteş, Ankara metrosunun “Hastane” istasyonu Vatan Caddesi çıkışındaki yürüyen merdivenin uzun süredir çalışmadığına dikkat çekmişti.

* Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Kent Estetiği Daire Başkanlığı, “2 Kasım 2021 tarihi itibari ile çalışmayan yürüyen merdiven ve asansör bulunmamaktadır” yanıtı verdi.

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR-4

Ankara’da trafik kızarıyor

Gölbaşı’nın Hacılar Mahallesi Başlar Caddesi, okurumuz Halit Demirdağ’ın 27 Eylül 2021’de yine bu köşeden dile getirdiği, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden refüj ve asfalt istiyoruz” talebi sonrası asfaltlandı.

Yazarın Tüm Yazıları