Anıtkabir’e ring seferi

Okurumuz Kudret Kaatsız, kısa ve öz olan iletisinde, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a bir önerim var” demiş. Ve şöyle devam etmiş:

Haberin Devamı

ÖNERİM VAR

* “29 Ekim, 10 Kasım, 23 Nisan ve 19 Mayıs’ta Anıtkabir’e ring seferi konulsun. Belki de bu uygulama daha sonraları sadece milli bayramlarla sınırlı kalmayıp, günlük rutin bir hizmet haline döndürülebilir.
* Araç olarak da EGO’nun kentin dar yollarında ve yolcu sayısının az olduğu bazı metro ring hatlarında kullanılmak üzere Devlet Malzeme Ofisi’nden yeni satın aldığı sekiz metrelik midibüsler kullanılabilir.”

Anıtkabir’e ring seferi

185 NUMARALI EGO YENİ YARGITAY’A KADAR GİTMELİ

Okurumuz Sultan Namazcı, Kızılay’daki Yargıtay binasının Ahlatlıbel’e taşınması sonrasında özellikle de toplu taşımada bazı sorunlar yaşadıklarını belirterek, şunları aktarmış:
“185 numaralı EGO hattının seferi, Oran’dan sonra yeni Yargıtay binasına kadar uzatılmalı. Bu düzenleme Yargıtay çalışanlarının yanı sıra vatandaşlar için de faydalı olacaktır.”

SORUM VAR

Haberin Devamı

ÇANKAYA BELEDİYESİ’NİN ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ NEDEN DURDU?

Okurumuz Kemal Kalender, 30 Kasım 2016’da Çankaya Belediyesi’nin temelini attığı Eskişehir Yolu’ndaki(Mustafa Kemal Mahallesi) Atatürk Kültür Merkezi için, “Yıllardır çivi bile çakılmıyor” eleştirisinde bulunarak şu soruları yöneltmiş:
“Kaba inşaatı bitmiş şekilde öylece bekletilen ve yatırım programlarında bile artık ismi geçmeyen bu yapı/proje neden durdu? Halkın bu proje hakkında bilgilendirilmesi gerekmez mi? Çankaya Belediyesi bir açıklama yapmayı düşünüyor mu?”

Anıtkabir’e ring seferi

HARİKALAR DİYARI’NIN HAVUZU PERİŞAN HALDE

Okurumuz M.Y., Harikalar Diyarı’nın havuzu için “Perişan halde” demiş. Havuz zemininin yosunla kaplandığına dikkat çeken okurumuz, “Harikalar Diyarı adı altındaki dev rekreasyon alanının bu görüntüsü başkente yakışmıyor. Acilen havuz temizlenmeli” diye de eklemiş.

Anıtkabir’e ring seferi

ASIL ÜST GEÇİT BURAYA LAZIM

Okurumuz Umut Özkan, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zekai Tahir Burak Ek Binası’nın Acil girişi ile Cebeci Ortaokulu arasına “üst geçit” yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Her gün yüzlerce öğrenci bu yolu kullanıyor ve caddede çoğu zaman trafik kazası oluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin okul giriş-çıkışlarında yaşanan tehlikeyi görmeleri lazım. 200 metre ilerideki üst geçidin kimseye bir faydası yok” demiş.

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* “Çankaya’da Kurtuluş Parkı’na diktiğimiz ağaçlar ile pavlonya fidanlarımıza çim biçme makinalarıyla zarar verilmiş. 120 civarındaki ağaç ve fidanların birçoğu maalesef kurumuş.”
Halil ŞIK

* “Çankaya’da Dögol Caddesi üzerinde at kestanesi ağaçları maalesef kurumaya yüz tutmuş. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimi bu konuyla acilen ilgilenmeli.”
H. Murat KADIOĞLU

SÖZ YETKİLİDE

(1) METRO VE ANKARAY YENİDEN 01.00’E KADAR ÇALIŞACAK

* Okurumuz Aydın Güzel, hem ANKARAY’ın hem de metro hatlarının gece saat 00.00 sonrası sefer yapmıyor olmasını 6 Eylül’de yine bu köşeden eleştirmiş ve şöyle demişti: “ANKARAY ve metro hatlarının hiç olmazsa yarım saatte bir sefer yaparak gece 01.00’e kadar çalışması, gece ulaşımını nispeten de olsa rahatlatacaktır.”
* EGO Genel Müdürlüğü, okurumuzun bu iletisine 13 Eylül’de şu yanıtı verdi: “Metro ve ANKARAY’ın yeniden saat 01.00’e kadar çalıştırılması ile ilgili çalışma ve planlama yapılmasına başlanmıştır. Yapılacak çalışmanın otobüslerle de koordineli olması gerektiğinden, tarifemiz Otobüs Dairesi Başkanlığı’na gönderilmiştir. En kısa sürede hayata geçmesi beklenmektedir.”

Haberin Devamı

(2) BAĞLICA-ÇEVRE YOLU BAĞLANTISINDA ÖNGÖRÜLEMEYEN GECİKMELER OLDU

6 Eylül 2021
* Okurumuz Erhan Saydam: “Yıllardır Bağlıca-Çevre Yolu bağlantısı için söz veren ve ‘bitirdik, bitiriyoruz’ deyip her defasında öteleyen Mansur Yavaş, en son 30 Ağustos için de yolu açacaklarını söylemişti. Yolun açılmasını beklerken, daha çok işinin olduğunu öğrendik. Bir türlü açılamayan bu yol yüzünden Bağlıca halkı olarak bezdik.”
8 Eylül 2021
* Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı: “Söz konusu başvuru ile alakalı Etimesgut Bağlıca Bulvarı Otoyol Bağlantı Projesi kapsamında bağlantı yollarındaki altyapı deplase çalışmalarından kaynaklanan öngörülemeyen gecikmeler olmuştur. Çalışmalar tüm hızıyla devam etmekte olup en kısa sürede tamamlanacaktır.”

Haberin Devamı

(3) VATANDAŞLAR İTİRAZ ETTİ PROJEDE REVİZYONA GİDİLDİ

Burada Okur Yazar’ın 6 Eylül’de yine bu köşeden yönelttiği, “Turan Güneş Bulvarı’na yapılacak üst geçit köprü ile Panora Kavşağı’na yapılacak alt geçit için okulların açılması mı beklendi?” sorusuna Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan yanıt geldi.
Ve söz şimdi yetkilide:
“Çankaya Turan Güneş Bulvarı TRT önü ve Panora katlı kavşakları ile ilgili 2020 yılı içerisinde yapım ihalesine çıkılmıştır. Ancak ihale aşamasında bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından kavşak projelerine gelen itirazlar neticesinde projede revizyona gidilmiş ve geçen zaman zarfında katılımcılık anlayışımız gereği bölge halkının görüşleri alınıp talepleri doğrultusunda projeler tekrardan ihaleye gönderilmiştir. Bu sebepten dolayı zamanlama bu şekilde oluşmuştur ve çalışmalarımıza ancak başlanabilmiştir.”

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Anıtkabir’e ring seferi

(1) Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı: “Söz konusu yazılar, Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından temizlenmiştir.”

Haberin Devamı

9 Ağustos 2021
Burada Okur Yazar, Ankara Kalesi’nin tarihi surlarındaki yazılara ve kirliliğe dikkat çekmişti.

Anıtkabir’e ring seferi

(2) Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı: “İstasyonda(Sıhhiye) bulunan yürüyen merdivenlerimizin tamamına ait arızalar giderilmiş olup siz vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.”

16 Ağustos 2021
Burada Okur Yazar, metronun Sıhhiye istasyonundaki bozuk yürüyen merdivene dikkat çekmişti.

Anıtkabir’e ring seferi
(3) Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı: “Söz konusu arıza giderilmiş olup, ilginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.”

23 Ağustos 2021
Burada Okur Yazar, Sıhhiye Kavşağı’nda çöken yağmur suyu mazgalına dikkat çekmişti.

Yazarın Tüm Yazıları