Ersin Aydın

Botulinum Toksin Nedir?

13 Mart 2019
Hepimiz aynaya baktığımızda kendimizi genç ve güzel hissetmek isteriz. Zamanla yüzümüzde ortaya çıkan kırışıklıklar kendimizi yaşlı olarak hissetmemizde büyük rol oynamaktadır.

Bu kırışıklıkların oluşmasındaki en önemli pay günlük hayatımızda sıkça kullandığımız mimik kaslarına aittir. Botulinum Toksin’de bu kasların neden olduğu kırışıklıkların azaltılmasında ve engellemesinde sıklıkla kullanılan etkili bir estetik yöntemdir.

Botulinum Toksin Nedir?

Clostridium Botulinum bilinenin aksine “yılan zehiri” değildir. Labaratuvar şartlarında Clostridium botulinum adlı bir bakteriden elde edilen bir toksindir. Çeşitli tıp alanlarında kullanılan toksinin kırışıklıklar üzerine olan etkisi, migren tedavisi amacıyla uygulanan hastalarda ortaya çıkan sonuçlar sayesinde keşfedilmiştir. Hastalar uygulamadan sonra aynı zamanda alın bölgelerindeki kırışıklıklarının da azaldığını ifade etmişlerdir. Bu etkinin keşfi sonrasında Botulinum Toksini estetik dünyasında yüzdeki kırışıklıkları azaltmak/ortadan kaldırmak amacıyla yoğun bir şekilde kullanılmaya başlamıştır.
Dünya istatistiklerine göre antiaging amaçla uygulanan en popüler kozmetik tedavi yöntemidir. Aynı zamanda hasta memnuniyetinin en yüksek olduğu, sonuçların en kısa sürede ortaya çıktığı ameliyatsız estetik uygulamaların başında gelmektedir.

Uygulama Nasıl Yapılır?

Kırışıklıkları oluşturan hareketlerden sorumlu yüz kaslarına çok az miktarda, ince uçlu özel enjektörler yardımıyla Botulinum Toksin uygulanır.

Uygulama İşlemi Ne Kadar Sürer?

Ortalama 10 dakikadır.

Yazının Devamını Oku