Menüde dünya var

Çevrenizde muhakkak, sadece fizyolojik bir ihtiyaç olduğu için sofra başına oturanlar vardır. Fakat çoğunluğun, yemeğin bir keyif aktivitesi olduğu görüşünde buluştuğunu inkar edemeyiz.

Haberin Devamı

Methini duyduğu yemeklerin tadına bakabilmek amacıyla kilometrelerce yol tepenler, ortalama 45 dakikalık bir aktivite için saatlerini mutfakta geçirenler, kahvaltı sofrasında akşam yemeğinin hayalini kuranlar ve yaz lezzetlerini kışa taşıyabilmek için derin dondurucuya stok üstüne stok yapanlar... Eğer bu ve benzer davranışlara sahipseniz, siz de yemeğe ‘ihtiyaç ötesi’ şeklinde yaklaşanlardansınız. Lezzet, keyifli bir yemeğin ‘olmazsa olmaz’larının başında geliyor. Fakat aynı masayı paylaştığınız kişiler ve o masanın bulunduğu ortamı da göz ardı etmemek gerekiyor. Çatkapı, bu hafta yemeğe ve yemek yediği ortama karşı hassas yaklaşan bünyelerin denemekten hoşlanabileceği bir mekanı ziyaret etti. Yaklaşık 1,5 ay önce hizmet vermeye başlayan Carmelo’s’un, mutfak, servis ve atmosferi ile Ankara’da, mekan konusundaki çıtayı yükselttiğini düşünüyorum. 

Menüde dünya var

Haberin Devamı

‘MEKSİKA’NIN MEZESİ’ 

Söğütözü Via Flat’te bulunan Carmelo’s, ‘dünya mutfağı’nın farklı lezzetlerini bir araya getiren geniş bir menüye sahip. Mekanda yemek, küçük bir kasede ikram edilen zeytinyağı üzerindeki ‘İtalyan loru’ ricotta ile başlıyor. Hafif başlangıç, yemek öncesi keyifli bir ‘altlık’ oluyor. İlk siparişte ‘sulu’ tercih yapmak isteyenlere önerim, közlenmiş patlıcan çorbası olacak. Ortasında bir kaşık yoğurt ve üzerinde mürdüm eriği kurusu parçaları bulunan çorba, ekşi mayalı ekmek ile tüketilebilir. Başlangıcın ‘katı’ halini sevenler için menüde soğuk ve sıcak olmak üzere iki ayrı kategori bulunuyor. Soğuk seçenekler arasında okyanus ötesine uzanabilmek mümkün. ‘Meksika mezesi’ şeklinde tanımlayabileceğimiz ‘chunky guacamole dip&mısır cipsi’ini deneyebilirsiniz. Ahşap platform üzerinde sırlanan mısır cipslerine kırmızı acı biberler eşlik ediyor. Cipsleri çeşnilendireceğiniz ‘guacamole’ sos ise bir havanın içinde geliyor. Olgun avokadolar, domates, biber ve soğan karışımı ile hazırlanan sos ferahlatan, yedikçe yemem isteği uyandıran bir lezzete sahip. Başlangıcın sıcak yüzünü görmek isteyenler, okyanusun beri tarafına geri dönebilir. Çünkü tarhana kırıntılı mini Ege köftleri onları bekliyor. Küçük köfte topları yumurtaya bulandıktan sonra üzeri kuru tarhana ile kaplanıyor. Yağda kızartılan köfteleri mideye indirirken çatalınızı kenara bırakmanızı öneriyorum. Elinizle ikiye böldüğünüz top köfteyi, sunum arkadaşı pesto sosuna batırarak anın tadını çıkarabilirsiniz. 

Haberin Devamı

TEK HAMURDA ÜÇ PİZZA 

Ana yemek faslında iki hamurlu, iki de etli yemek tavsiyem olacak. İtalyan mutfağından hoşlananlar için ilk seçenek patlıcan dolgulu tortellini olacak. Köz patlıcan ve mozarella peyniri, elde açılan taze hamurun içine yerleştiriliyor. Haşlanan dolgulu hamurların üzerine küçük cheddar ve rendelenmiş mozarella peynirleri ve krema ekleniyor. Servis sırasında üzerine karabiber çektirebilirsiniz. Pizza severleri önerim üç farklı çeşidi aynı hamur üzerinde buluşturan ‘fru fru’ olacak. Mekanın pizzaları ince, ortası sulanan ve kenarı kabarık bir hamur formu ile masanıza ulaşıyor. Fru fru’da hamurun üzerine serilen mozarella, Kaliforniya biber-mantar, salam-sucuk ve sade olmak üzere üç farklı alana sahip. Paylaşıma girmesi gerektiğinde üç farklı zevke hitap edebiliyor. Sunumda pizzanın orta kısmına taze roka yaprakları ve labne peyniri ekleniyor. 

Haberin Devamı

SEBZELİ SUNUM ARKADAŞLARI 

Hamurdan uzak durmak isteyenlere, iki farklı et seçeneği önerebilirim. Köz patlıcanlı tavuk bunlardan ilki olacak. Köz biber ve palıcan ile oluşturulan beğendi ve siyah pirinç ile birlikte servis edilen yemeğin, mekanın favorisi olduğunu öğrendim. Bu arada yemekte tavuğun göğsü yerine, daha lezzetli olan kalça kısmı kullanılıyor. Biberiyeli bir marinasyondan geçen kalça etleri, ince dilimler halinde beğendi ve siyah pirinç üzerindeki yerini alıyor. Kırmızı et düşkünleri baharatlı bifteğin tadına bakabilir. Bezelye püresi üzerinde, ince şeritler halinde sunulan biftek parçalarının üzerine, kemik suyu va sebzelerle oluşturulduğunu öğrendiğim lezzetli bir sos dökülüyor. Mekanda, et yemeklerine, patates kızartması yerine patlıcan beğendi ve bezelye püresi gibi daha sağlıklı seçeneklerin yer alması hoş bir ayrıntı. 

Haberin Devamı

BELÇİKA ÇİKOLATASI ‘ÇORBA’YA DÖNÜŞTÜ 

Carmelo’s’ta salata denemek isteyenlere önerim, dil ve damağınızdaki tüm duyu noktalarına yönelebilen bir karışımı içeren çilekli rokfor salatası olacak. Rokforun yoğunluğunun çilek ile dengelendiği salata, ekşi sevenleri mutlu edecek zengin bir sos karışımına sahip. Tatlı kapanışa yeri kalanlara, beyaz çikolata çorbasını tavsiye ediyorum. derin bir kaseye serilen Belçika çikolatası karışımlı, pudingten yoğun kıvama sahip karışımın üzerine frambuaz ve böğürtlen sorbesi ekleniyor. Biscotti kırıntıları ile tamamlanan sunum lezzetli bir tatlı kapanış seçeneği olarak masanıza ulaşıyor.

MENÜDE NE VAR 

- Köz patlıcan çorba  12 TL

- Guacamole dip 29 TL

- Ege köfteleri 21 TL

- Tortellini 23 TL

- Fru fru pizza 25 TL

- Köz patlıcanlı tavuk  23 TL

- Baharatlı biftek 35 TL

Yazarın Tüm Yazıları