Tren seferleri ne zaman?

Geçen haziran ayı içersinde Doğruca Köyü’nde yapılan toplantıda Bandırma- Bursa arasında çalışacak yüksek hızlı tren hattı ile Bursa-Bandırma 40 dakikaya ineceği bilgisi verildi.

Haberin Devamı

İstasyon 17 Eylül Stadı’nın arka tarafına yapılacakmış… Bursalılara göz aydın diyebiliriz.
Bursaspor –Bandırma maçına gidip gelecekler için büyük kolaylık gibi geldi bana…
*
Uzun bir süredir konuşulan Bandırma –Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demir yolu hattı en nihayet ciddi olarak gündeme geldi.
Bursa’dan Osmaneli’ne kadar olan kısmının 2023’e kadar tamamlanması planlanıyor. Ardından Bandırma’ya uzatılacak olan hat, yolcunun yanı sıra liman bağlantılarıyla yük taşımacılığında da kullanılacak.
Çok güzel bir haber ama …
Konu demiryolu yolculuğu derken ey ahali; 2 yıldır Bandırma-İzmir tren yolculuğunun yapılmadığını biliyor muydunuz?
Ama Balıkesir-İzmir tren seferleri yapılıyor.
Halbuki bu hattın başlangıç istasyonu Bandırma’dır. Bu hatta çok yoğun bir şekilde yük nakli yapılırken yolcu seferlerin Bandırma’yı yok sayarak Balıkesir’den başlaması çok yanlış…
110 yıllık mazisi olan Bandırma demir yolunda istasyon yerinde duruyor, 3 yıl süren önemli yatırımlar sonunda elektrik enerjisiyle çalışmaya başlamıştı. 6 Eylül ve 17 Eylül adıyla günde 2 sefer yapan ekspres tren seferlerimiz vardı.
*
Koronavirüs nedeniyle 27 Mart 2020 tarihinden itibaren tren seferlerinin iptal edilmesinin ardından 1 yılı geçtikten sonra, İDO deniz yolları seferleri ve kara yolu taşımacılığıyla bayram öncesi ulaşım başladı.
Bakıyoruz Balıkesir-İzmir tren seferleri yapılıyor ancak Bandırma-İzmir tren seferleri hala yapılmıyor. Garip bir durum…
Konuyla ilgili görüştüğüm Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli müjdesini veren Milletvekili Yavuz Subaşı yapılmayan Bandırma-İzmir seferleriyle ilgili bir bilgisi olmadığını araştırıp bilgi vereceğini söyledi.
Türkiye’nin ikinci büyük limanına sahip Bandırma; denizyolu, karayolu ve demiryolu taşımacılığı ile çok önemli bir ulaşım ağıyla İstanbul, İzmir ve Bursa hinterlandını oluşturmaktadır.
*
Şimdiden hayırlı olsun; ama unutulduğunu sandığım Bandırma-İzmir tren seferleri bir an önce başlamalı. Demiryolları ki, raylar yeni döşenmiş, yenilenme için milyar lira harcanmıştı.
Bu gidişle pas tutacak…

Yazarın Tüm Yazıları