Otobüs durağı

Büyük tepki çeken Bandırma’da Cumhuriyet Caddesi’nin araç trafiğine kapatılması teklifinden sonra…

Haberin Devamı

 

Şimdi de İnönü Caddesi Sunullah otobüs durağı ile Tekel durağının kaldırılmak istenmesi büyük tepkilere neden oldu.
Artık bu parlak fikir! kimden kaynaklandıysa…
Gerekçe nedir diye sorulursa; böylece İnönü Caddesi’ndeki sıkışık olan trafik rahatlayacakmış… Hâlbuki bu cadde tek yönlü olduğu için bazı saatler hariç öyle önemli bir sorun yaşanmıyor…
Konuyla ilgili çıkan haberlerden sonra özellikle sosyal medyada tepkilerini dile getirenler ‘Bu düzenleme vatandaşa eziyetten başka bir şey getirme’ diyerek tepki göstermekte bana göre haklıydı.
Halk otobüsleri ana durağına gitmenin pek kolay olmadığını görmek lazım. Oraya gitmek için araç trafiği çok yoğun olan Menderes Meydanı’na 4 ayrı istikametten gelen motorlu araçların arasından geçmek gerekecek.
*
Evet, vatandaşın teşhisi doğru.
Bu durak başka duraklara benzemez.. Yani öyle sıradan bir durak değil.
Bandırma’nın neredeyse yarıdan fazla nüfusunun yer aldığı tam 8 mahallenin kent merkezindeki en önemli otobüs durağıdır burası.
Bu durak; 600 Evler, Hacıyusuf, Çınarlı, 100. Yıl, Günaydın, İhsaniye, Kayacık, Levent mahalleleri ile TOKİ evleri halkının en önemli ulaşım durağıdır.
Halk otobüsleri durağına geçmek için ise; Ordu, İnönü, Cumhuriyet ve M. Akif Ersoy caddelerinden gelen motorlu araçların arasından cambazlık yaparak geçmek gerekecek.
Yaya yoğunluğu çok artacak ve yayaların güvenliği ne olacak? Yaşlısı var, çocuklar var, elleri dolu insanlar var, özürlüsü var…
Hava şartlarını da unutmayalım…
*
Çok iyi araştırma ve gözlem yapılması gerekir.
Böyle konular için oturduğun yerden karar verilmez…
Eğer buna rağmen durak kaldırılırsa uygun yerlere mutlaka trafik lambalarının konulması gerekecek.
Bu durumda eminim çok daha başka sorunlar ortaya çıkacak…

Yazarın Tüm Yazıları