Kilometrelerce sahil yolu

Önceki gün bir televizyon kanalında Tekirdağ ile ilgili tanıtım yapılırken sunucu, sahil yoluyla ilgili “kilometrelerce sahil yolu…” diye bahsetti…

Haberin Devamı

Gezinti alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, havuzlu yeşil alanlar, çocuk bahçeleri, luna park vb…
Ve kilometrelerce sahil yolu böyle uzayıp gidiyor…
Kulaklarıma inanamadım “Tamamlandığında İstanbul Tekirdağ’a akın edecek” diye de ilanlar vardı… Mutlaka başka yerlerde de böylesine kilometrelerce uzayan yollar vardır…

Fakat, “Kilometrelerce sahil yolu” deyince bizim Bandırma’da “metrelerce” olan sahil yolumuz gözümün önüne geldi…
Yani, balıkhaneden başlayıp Livatya’ya kadar giden sahil yolu…
1500 metreye yakın bir sahil yolu; ama bu sahil yolun yarısı parke döşeli, yarısı toz- toprak içinde…
Yani aslında asıl parke döşeli sahil yolu bin metre bile değil; kalanı taa 2004 yılından beri toz-toprak içinde… Yazımı yazdığım sırada toz- toprak içindeydi dün yağmur yağdı “çamur” oldu..

Haberin Devamı

Nerde Tekirdağ’daki gibi kilometrelerce sahil yolu, nerde bizim metrelerce sahil yolu…
Bir zamanlar Bandırmalıların denize girip yüzme öğrendikleri demirlitaş, martı kayaları, sıcak su gibi deniz olan yerler Livatya’ya kadar doldurulmuş ama bir türlü modern bir sahil yolu yapılamamıştı. Sonunda 2004 yılında göreve gelen Belediye Başkanı Cemal Öztaylan sahil yolu inşaatını başlattı. Sonra 2007 yılında milletvekili seçilince yerine gelen Recep Eraydın 2009 yılına kadar sürdürdü. Ardından gelen eski belediye başkanlarından Sedat Pekel ve Dursun Mirza da balıkçı barınağına kadar olan sahil yolunu tamamladı.
Balıkçı barınağından Livatya’ya kadar olan toprak yol ki alt tarafı 700-800 metrelik olan bir mesafe.
Şimdi bundan sonra yapılacak iş; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetkisindeki yolu en güzel şekilde sonuçlandırmak olmalıdır.

Yazarın Tüm Yazıları