En parlak galibiyet

GÜZEL bir havada ve çok kalabalık bir taraftarın maç sonuna kadar desteklediği Bandırmaspor çok önemli bir galibiyet kazandı.

Haberin Devamı

Haftanın maçı diyebileceğim Süper Lig’de 45 puanı olan ve averajla lider konumundaki Ümraniyespor eli boş gidince Bandırmaspor puanını 39’a çıkarmış oldu.
Aynı gece liderin arkasında averajla 2. sırada olan Ankaragücü, Gençlerbirliği galibiyetiyle liderliğe yükselmiş oldu.
Bir yerde Bandırmaspor’un galibiyeti 22. haftanın liderini de belirlemiş oldu ve 39 puanla 4. sırada “zirve yarışında ben de varım” dedi.
*
Bandırmaspor’un 15 gün Antalya kampı yaramış gördü. Hem de çok yaramış...
Normal süre 90 dakika yetmedi, 7 dakika uzatma dakikalarında bile hırsından, azminden ve enerjisinden bir şey kaybetmediğini gördüğüm Bandırmaspor 2-0’lık galibiyeti formasını sırılsıklam terleterek aldı.
Kaliteli oyun taraftarları da coşturdu.

Bandırmaspor’un ilk golünü atan Keny sadece gol atmadı. Profesyonel bir oyuncu nasıl olmalı onu da gösterdi.
Başından yaralanan Keny başı sarılı maça devam ederken bile hırslı ve azimliydi.
Sedye ile dışarı alındı, herhalde devam edemeyecek diye düşündüm ama tedavi olduktan sonra başı sarılı oyuna devam edince o sırada Fenerbahçe’nin efsane oyuncusu “Mehmetçik” lakaplı Basri Dirimlili geldi aklıma...
Bir maçta başına aldığı darbe sonunda başına 3 dikiş atılmış, başı sarılı oyuna devam etmişti.
*
Kerim’in serbest vuruştan attığı gol de Keny’in attığı gol kadar estetikti. Averajla lider olan konuk ekip zaman zaman etkili olmaya çalıştı ama Bandırmaspor buna enerjik oyunuyla izin vermedi.
Maçın sonunda liderlikten olan Ümraniyespor maçın ilk dakikalarında özellikle sağ kanadı kullanıyordu ama bunu bir ara fark etmeyen bordo beyazlı oyuncular geç müdahale etmelerine rağmen Ümraniyeli oyuncular bu fırsatı değerlendiremedi.
*
Bandırmaspor ikinci yarıya ilk yarıya göre daha fazla hareketli ve hücumda etkili olarak başladı...
Konuk ekip ise önlem olarak sık sık sert hareketlere başvurmak zorunda kaldı. Nitekim ilk 3 sarı kartı ilk kez Ümraniyespor oyuncular gördü..
2-0 sonrası bitime 4 dakika kala oyuna giren Bandırmaspor’un yeni transferi Osmanjic normal süreye 7 dakika ilave edilince 11 dakika oyunda kalmış oldu ve bu 11 dakikada gösterdiği performansı çok isabetli bir transfer olarak değerlendirdim.
Sonraki maçlarda Bandırmaspor’a çok faydalı olacak diye tahmin ediyorum.
Şimdi sıra haftaya oynanacak Eyüpspor maçında...

Yazarın Tüm Yazıları