Bayram sonrası ne olacaktı?

29-07-2019 tarihinde, yani yaklaşık 1 ay önce yazdığım “Bayram Sonrası Ne Olacak” köşe yazımdan 1 ay sonra görüldü ki korona konusu hiç iç açıcı değil.Yazımın bir yerinde; “9 gün gibi uzun bir bayrak tatili sonrası inşallah yeniden kapanma günlerine dönmeyiz.

Haberin Devamı

“Bayram sonrası geldiğim Bandırma’da ise baktım; maskeler ya çene altında, ya kolunda, ya elinde, ya da hiç yok!
Denetimler ne oldu?
Cumhuriyet Meydanı’nda ise şenlik şenlik üzerine… Belediye “Yaz Şenlikleri” adı altında Cumhuriyet Meydanı “lepalep…”Onun için bayram sonrası inşallah yeniden kapanmayız… Bekleyip göreceğiz…” demiştim.
*
Evet, 9 gün süren Kurban Bayramı sona erdi ve gevşetilen önlemler kaldırılınca dediğim gibi, “bekledik ve gördük” ki vakalar yükselmeye başlamış, ölümler artmış…
Yaz tatili derken, bayram tatili derken aradan “sere serpe” bir ay geçiverdi.
Ve derken Balıkesir Valisi Hasan Şıldak beklenen ve ne söyleyeceğini tahmin ettiğim açıklamada bulundu.
Vali Hasan Şıldak, vaka sayılarının yükselişe geçtiğini ve ciddi şekilde tedbir gerektiğini söyledi. Maske ve mesafe kuralını uygulamamızın zorunlu olduğunu hatırlatarak tedbirler ve aşıdan başka bir gücümüzün olmadığını da belirttiğine göre ki, bunu Balıkesir ilinin en yetkili makamı Vali Hasan Şıldak söylüyor. Madem tehlikeyi haber veren ilimizin en yetkilisi Vali olduğuna göre ne duruyoruz!
*
Bayramdan önce olduğu gibi başta maske ve mesafe olmak üzere hangi tedbirlerin alınması gerekiyorsa, ne yapılması gerekiyorsa gereği de herhalde ivedilikle yapılması gerekir.
Özellikle kapalı alan toplantıları, düğünler, çarşı ve pazar yerlerinde önce olduğu gibi sıkı tedbirler…
Ama tedbirlerin etkili olması için denetimlerin de tıpkı Kurban Bayramı öncesi olduğu gibi etkili olması gerekiyor. Bunu da Vali Bey’in talimatlarıyla gerçekleşmesi gerekiyor. Sadece sesli anonslarla denetim olmaz.
Özetle Vali Bey; ne yapılması gerekiyorsa yetki sizde…
20 gün önceki 60-70 ölüm sayısı son günlerde 230’a yükseldiğini unutmayalım.

Yazarın Tüm Yazıları