Türk Telekom Süper Lig'e çıktı yayın hakkını Tivibu aldı

Türkiye’nin 3.büyük dijital platformu Tivibu 3 sezon boyunca Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının yayın hakkını alarak ciddi bir çıkış yapmış, yaptığı kampanyalarla da bir çok yeni abone kazanmıştı.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin yanı sıra İtalya Serie-A, Portekiz ve Hollanda Liglerini yayınlayan Tivibu, S Sport ve NBA Tv’yi platforma ekleyerek; İngiltere Premier Ligi, NBA, Formula 1 yayınlarını da izleyicisiyle buluşturmuştu. Basketbolda ayrıca İspanya ve İtalya Basketbol Ligleriyle, TBL’de Türk Telekom maçları başta olmak üzere, TBL Federasyon Kupası ve TBL Play-Off maçlarını da yayınlamıştı. Afyon takımının TBSL’ye çıkmasına Tivibu ekranlarında şahit olmuştuk. 

Geride bıraktığımız sezonda Tivibu’nun Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi yayın haklarına sahip olduğu son sezondu ve yeni sezonda bu organizasyonlar Tivibu’da yer almayacak, bu kaybı Tivibu alternatif yayınlarla en aza indirgemeye gayret ediyor.

Tivibu bildiğiniz gibi Türk Telekom grubunun bir markası; Türk Telekom takımı da geçen sezon bir alt lig olan TBL’yi 1.sırada bitirerek TBSL’ye yükseldi. Türk Telekom’un Süper Lig’e çıktığı sezon yeni yayın ihalesini Türk Telekom Tivibu aldı. 

Haberin Devamı

Türk Telekom Süper Lige çıktı yayın hakkını Tivibu aldı

Geçen sezon Digitürk bu işi hakkıyla yapmış, tüm maçlar, haftada 2 tanesi NTV üzerinden olmak üzere canlı yayınlanmış, güçlü bir basketbol kadrosu kurulmuştu.

Tivibu’nun da aynı başarıyı sürdürmesini beklemekle beraber, yeni sezonda Basketbol Süper Liginin Tivibu, Euroleague maçlarının Digitürk’de olacağını düşünürsek; hangi isimlerin hangi kanalda yer alacağını önümüzdeki hafta ve aylarda göreceğiz.

Tivibu’nun baketboldaki lokomotifi Kaan Kural olacak şüphesiz, bakalım İhsan Bayülken, Murat Kosova gibi isimleri de yeni sezonda Tivibu’da görecek miyiz?

Tivibu’nun Basketbol Süper Ligi haklarıyla beraber Kadınlar Basketbol Süper Ligi yayın haklarını da aldığını belirtelim. 

Resmi açıklamanın bugün (5 Temmuz Cuma) günü yapılması bekleniyor.


BEYAZLARIN EN GÖRKEMLİ GÖSTERİSİ BAŞLADI

Tenis Dünyasının iki zirve haftası yani Wimbledon Tenis Turnuvası geçtiğimiz Pazartesi günü başladı. 

Beyaz giymenin zorunlu olduğu; imajın, kıyafetlerin değil tenisin ön plana çıkması gerektiği ilkesine dayanan en prestijli turnuvada Federer geçen yıl şampiyon olarak, bu turnuvayı en çok kazanan erkek tenisçi olma ünvanını; Sampras ve Renshaw’dan almıştı. 

Haberin Devamı

Renshaw’ın tamamı Wimbledon’un kapalı yani ulusal turnuva olduğu dönemler olan 1880li yıllardaki şampiyonluklarına karşın, Sampras’ın 1993-2000 yılları arasında müthiş bir dominasyonu ve 7 şampiyonluğu vardı.

Türk Telekom Süper Lige çıktı yayın hakkını Tivibu aldı


Federer geçen sene kazandığı şampiyonlukla 8 tek erkekler şampiyonluğuna ulaştı, bakalım bu seneki turnuvada bu sayıyı daha da yukarılara taşıyabilecek mi? Yoksa Djokovic, Nadal, Cilic gibi isimler bu rekoru daha da fazla geliştirmesine izin vermeyecek mi? Cevabı 15 Temmuz Pazar günü alacağız.

1936’da Fred Perry’nin kazandığı turnuvadan sonra Britanya’nın tek erkeklerdeki makus talihini 2013’de yenen, 76 yıl sonra tek erkekler şampiyonluğuna getiren Andy Murray bu başarısını 2016 yılında tekrarlamıştı. Sakatlık nedeniyle kendisini bu sene izleyemeyeceğiz.

Haberin Devamı

Tek kadınlarda ise rekor 9 şampiyonlukla Birleşik Amerikalı efsane tenisçilerden Navratilova’nın elinde; aktif spor hayatına devam eden Williams kardeşlerden Serena 7, Venus 5 kere Wimbledon’u kazandı. Serena’nın 8.şampiyonluğa bu sene ulaşabileceğine inananların sayısı hiç de az değil, ona en büyük zorluğu geçen yıl Venus’u yenerek son şampiyon ünvanını kazanan Muguruza’nın çıkartacağı düşünülüyor.

Wimbledon Tenis Turnuvası maçları Eurosport 2’den canlı olarak yayınlanıyor.


DARISI DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA

Geçtiğimiz Pazar günü Milletler Ligi finalinde Kadın Voleybol Milli Takımımız ABD karşısında 2-1 öne geçtiği final karşılaşmasını 3-2 kaybederek, Milletler Liginde 2.oldu.

Haberin Devamı

Dünya Kupası zamanına denk gelen bu organizasyon, her ne kadar final karşılaşması S Sport’dan şifresiz canlı yayınlansa da basından gerekli ilgiyi görmedi.

Türk Telekom Süper Lige çıktı yayın hakkını Tivibu aldı

A Milli Takımın ilk 6’nın en iyi oyuncularından çok alternatif oyuncularla oynamayı tercih ettiği Milletler Ligindeki bu beklenenin üzerindeki başarı çok önemli ve ilerisi için umut verici.

Eylül ayı sonunda Japonya’da yapılacak ve 3 hafta sürecek Dünya Şampiyonasında, bu başarının devamını bekliyoruz, gelecek yıl 2019’da da ülkemizde Avrupa Şampiyonası olacak, Kadın Voleybol Takımımızın Avrupa’nın en büyüğü olma zamanı geldi de geçiyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları