Paylaş
İŞKAD Başkanı Süheyla Gergin, projeyle kadınların yalnızca ürünlerini satışa sunmadığını, aynı zamanda girişimcilik yolunda önemli bir adım attığını söyledi.
Gergin, “Mottomuz; üreten kadından girişimci kadına yolculuk. Burada stant açan kadınlarımız ürünlerini satarken, aldıkları eğitimler sonucunda gerekli başvuruları yaparak kendi iş yerlerini açma imkanına da kavuşacaklar” dedi. Kadınların ekonomik hayatta daha güçlü yer almasının önemine dikkat çeken Gergin, İŞKAD olarak kadın emeğini görünür kılmaya devam edeceklerini ifade etti.
GERGİN: FESTİVALLE PAZARI BİRLEŞTİRDİK
İŞKAD’ın kadın emeğine yönelik çalışmalarını yıllardır sürdürdüğünü belirten Süheyla Gergin, “Beş yıl önce Üreten Kadın Festivali’ni başlatmıştık. Şimdi ise ‘Adana Girişimci Kadın Emeği Pazarı’nı oluşturduk. Festivalle pazarı birleştirdik. Kadınları her platformda desteklemeyi sürdürüyoruz” diye konuştu.
Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğin kadınlar açısından ayrı bir anlam taşıdığını vurgulayan Gergin, kadınların hem satış yapma hem de gelir elde etme imkanı bulduğunu kaydetti.
Gergin ayrıca projeye destek veren Adana Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Kadınların üretimde, istihdamda ve girişimcilikte daha fazla yer alması için iş birliklerimizi sürdüreceğiz. Tüm kadınlarımızın kısmeti bol olsun” ifadelerini kullandı.
Paylaş