Bilim, eğitim ve el ele gastronomi için güç birliği

Yüreğir Belediyesi ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen “Bilim, Eğitim ve Gastronomi İçin Güç Birliği” programının tanıtım toplantısı, Yüreğir Gastronomi Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

 

Gastronomi alanında kariyer yapmak isteyen gençlere ilham vermeyi ve onları sektöre hazırlamayı amaçlayan program kapsamında, alanında uzman isimler Yüreğirli gençlerle bir araya geldi. Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın ev sahipliği yaptığı etkinliğe Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

ÜNLÜ ŞEFLER KATILDI

Etkinliğe katılan ünlü şefler Somer Sivrioğlu ve Türev Uludağ, tecrübelerini paylaşarak genç şef adaylarına yol gösterdi. Adana’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Şef Somer Sivrioğlu “Dünyanın en güzel şehirlerinden birinde, dünyanın en güzel işlerinden birini yapıyorsunuz. İnanılmaz bir gastronomi cennetinde yaşıyorsunuz. İyi ki Adana var, iyi ki sizler varsınız” diye konuştu.

Bilim, eğitim ve el ele gastronomi için güç birliği

Haberin Devamı

GASTRONOMİ KÜLTÜREL MİRAS

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ise “Gastronomi, sadece bir meslek değil, aynı zamanda kültürel bir mirasın yaşatılmasıdır. Gençlerimizi bu alanda desteklemekten gurur duyuyoruz. Üniversitemizle kurduğumuz bu iş birliği sayesinde Gastronomi Merkezi’mizde bilimsel altyapısı güçlü, vizyon sahibi şefler yetiştirmeyi hedefliyoruz,” dedi.

Bilim, eğitim ve el ele gastronomi için güç birliği

SÖZEN: İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen de üniversitenin eğitim ve araştırma alanındaki birikimini topluma aktarmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, bu iş birliğinin gençlerin mesleki gelişimine katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

Bilim, eğitim ve el ele gastronomi için güç birliği

PRATİĞİ ÖĞRENECEKLER

Yüreğir Belediyesi ile Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında yapılan iş birliği ile Yüreğir Gastronomi Merkezi, Üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerinin kullanımına tahsis edilecek. Haftanın iki günü Gastronomi Merkezi'ni kullanacak olan öğrenciler, teorik bilgilerini profesyonel bir mutfak ortamında pratiğe dönüştürme ve sektöre hazırlanma imkânı bulacaklar. Program kapsamında Gastronomi Merkezi’nde uygulamalı eğitimler, atölye çalışmaları, seminerler ve yarışmalar düzenlenerek gençlerin aktif katılımı teşvik edilecek.

Haberin Devamı

Bilim, eğitim ve el ele gastronomi için güç birliği

Yazarın Tüm Yazıları