Federer’in heykelini dikmek lazım

Otuz beş yaşında ‘’Genç Veteran’’  sayılacak İsviçreli Roger Federer  dizindeki sakatlığı nedeniyle takribi altı aydan beri resmi turnuva oynamadı.  Avustralya Açık başlamadan önce dört beş haftalık çok verimli bir antrenman dönemi geçirdi. Antrenman içeriğinde fitness ve ayak çabukluğu çalışmaları ön plandaydı.

Haberin Devamı

Federer bu süreçte yirmi beş antrenman seti oynadı. Bu maçlarda Federer sürekli arka çizgiye yakın oynayıp gelen toplara önde ve çabuk vurmaya çalıştı. Onun dışında yüzlerce servis attı. Avustralya Open’a dünya on yedi numara olarak geldi. Rakipleri fazla turnuva oynamamış  ve  on yedinciliğe düşmüş bir Federer’i bu sefer yenebiliriz düşüncesi ile karşısına çıktılar.

İlk turda Avusturyalı arka çizgi oyununda güçlü olan Jürgen Melzer’i dört sette yendi. Sonra adeta bir antrenman maçı havasında Amerikalı Noah Rubin’i  rahat bir şekilde üç sette eleyerek yoluna devam etti. Üçüncü turdaki rakibi Çek Cumhuriyetinden dünya on numara Thomas Berdych oldu. Berdych kaliteli bir oyuncu olmasına rağmen ve zirvede olan rakiplerini zorlamasına rağmen bir türlü istediği başarıyı elde edemiyor.

Haberin Devamı

KAYBETSE DE KAZANSA DA
Berdych; ‘’Bu sefer Federer’i yenebilirim’’ inancı ile kortta çıktı. Fakat hayal kırıklığına uğradı. Federer Berdych’i kendi oyununu oynamasına izin vermeden adeta sahadan sildi. Dördüncü turdaki rakibi kendisinden sekiz yaş küçük,  son zamanlarda çıkışta olan dünya beş numara Japon Kei Nishikori oldu.

Nishikori son elli iki hafta seksen bir turnuva maçı oynadı. Federer ise sadece yirmi dörtÂmaç . Ä°ki oyuncu daha önce altı kez karşılaÅŸmış olup dördünü Federer kazanmıştı.

Federer, 2016 Amerika Açık yarı finalisti Nishikori ’ye karşı servisleri ile 24 Ace attı. Ayrıca süratli ayak oyunları ve kararlılıkla baseline üzerinde vurduğu toplarla seksen üç direk puan kazandı. Nishikori ise yarısı ile yetindi.

Federer bu karşılaşmayı da beş sette kazandı Bugüne kadar on altı Grand Slam kupasını kaldırmış olan Roger Federer çeyrek finale çıkarak  sürpriz bir şekilde dünya bir numara Andy Murray’i deviren solak tenisçi  Alman  Mischa Zverev’e karşı yarı final şansı arayacak. Federer’bu muhteşem performansı ile bundan sonraki maçı/maçları kazansa da kaybetse de heykelini dikmek lazım……                  

Yazarın Tüm Yazıları