Elif Zorlu Tapan

Elif Zorlu Tapan

‘Barbie 2’ Hollywood’un para savaşına takıldı

Para, ego, Hollywood pazarlığı “Barbie 2”nin peşini bırakmıyor.

Haberin Devamı

‘Barbie 2’ Hollywood’un para savaşına takıldı

Dünya çapında yaklaşık 1.45 milyar dolar kazanan ilk filmin ardından devam filmi neredeyse garanti gibi görünüyordu.
Ancak Warner Bros. hâlâ Margot Robbie, Ryan Gosling, yönetmen Greta Gerwig ve senarist Noah Baumbach’la anlaşamadı.
İddiaya göre stüdyo her birine altı ayrı teklif sundu, ancak hiçbiri kabul edilmedi.
Yine iddialara göre Ryan Gosling ‘Ken’ rolüne dönmek için 20 milyon dolar ve gişeden pay istiyor.
Robbie ile Gerwig de daha yüksek ücret ve daha fazla gişe payı talep ediyor.
Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav’ın ise istenen rakamları fazla bularak anlaşmayı onaylamadığı ileri sürülüyor. Bu arada zaman daralıyor.
Aralık 2026’ya kadar anlaşma sağlanamazsa, devam filminin hakları Barbie oyuncağını yaratan ve markanın sahibi olan Mattel oyuncak şirketine geri dönebilir.
Mattel filmi başka bir stüdyoya verebilir.
Gerçi bu durum gerçekleşirse yeni stüdyo Gerwig’in yarattığı hikâyeyi ve karakter dünyasını kullanamaz.
Bana tuhaf gelen şu: Hollywood’un en para odaklı CEO’larından David Zaslav, Paramount-Warner Bros. birleşmesi tamamlanırsa yaklaşık 900 milyon dolarlık ödeme alacak.
Buna rağmen sanatçıların istediği ücretleri yüksek bulup pazarlık yapıyor.

Haberin Devamı

Beyoncé kandırılmış galiba

‘Barbie 2’ Hollywood’un para savaşına takıldı

10 Ağustos 2026’da Hirose Enterprise ve müzik yapımcısı Shuji Hirose, Beyoncé’ye, şirketi Parkwood Entertainment’e, Sony Music’e ve müzisyen John Holiday’e telif davası açtı.
Davanın merkezinde Beyoncé’nin “Renaissance” albümündeki “Alien Superstar” şarkısı var.
Şarkının girişinde John Holiday’in “Moon-Raker” müzik kaydından bir bölüm kullanılıyor. Beyoncé’nin şirketi, şarkıdaki ses örneği için John Holiday’e 10 bin dolar ve yüzde 0.5 telif payı veriyor.
İşte sorun burada başlıyor. İddiaya göre Holiday “Moon-Raker”ın master haklarını yıllar önce devretmiş ve lisans verme yetkisine sahip değil. Yani Beyoncé, şarkının iznini yanlış kişiden almış ve yanlış kişiye ödeme yapmış.
Parayı alan John Holiday’in gerçekten hak sahibi olup olmadığı belirsiz. Galiba şarkının haklarını daha önce satmış, şimdi de Beyoncé’ye satıyor.

Haberin Devamı

Met Gala’nın ev sahipleri Amal ve George mu

‘Barbie 2’ Hollywood’un para savaşına takıldı

Kulislerde konuşulanlara göre, Met Gala 2027’nin eş başkanlığını üstlenmeleri için George-Amal Clooney çiftine teklif götürüldü.
Tam bu fısıltıların üstüne Amal Clooney, bu hafta Lake Como’da düzenlenen Clooney Foundation for Justice yemeğinde Galliano 2004 vintage elbise giydi.
Met Gala 2027’nin teması tasarımcı John Galliano. Tesadüf mü, yoksa Amal şimdiden Galliano ufkuna mı giriyor?

Yazarın Tüm Yazıları