Bursa’da ÅŸampiyon Trabzonspor kutlamaları 

Ä°stanbul’un futboldaki saltanatına baÅŸkaldıran, Anadolu’nun ilk ÅŸampiyon takımı Trabzonspor, yıllar sonra bir kez daha kupa kaldırmaya hazırlanıyor.Â

Haberin Devamı

Bursa’da şampiyon Trabzonspor kutlamaları

Kulübün resmi web sitesinde ( https://www.trabzonspor.org.tr/tr/arsiv/basarilarimiz ) 7 kez Türkiye Süper Lig Şampiyonluğu kazanıldığı yazıyor; 1975-76 1976-77 1978-79 1979-80 1980-81 1983-84 ile 2010-11 
* 
7 Mİ, 8 Mİ?  
Kulüp yöneticileri ve taraftarlar ‘şike davası’ diye bilinen sürecin yaşandığı 2010-2011 sezonu için, ‘şampiyonluk kupası bir gün kulübümüze gelecek’ diyorlar.  
* 
Tartışmalı bir konu ama halkımızın büyük bir kısmı o yılın şampiyonunun Trabzonspor olduğuna inanıyorlar. 
Türkiye Futbol Federasyonu’na göre 6 şampiyonluğu Trabzonspor, en son 1984 yılında hedefe ulaşmıştı. 
Yedi mi, sekiz mi onu zaman gösterecek ama kesin olan bir şey var; o da bu sezonunun şampiyonun Trabzonspor olduğudur.  

Haberin Devamı

* 
Futbol ile yatıp kalkan bir şehir, Türkiye’nin her kentinde on binlerce taraftarı olan bir takım yıllar sonra bir kez daha şampiyonluk kupası kaldıracak. 
Gün sayıyorlar. 
Hayırlı olsun. 
* 
BURSA’DA ŞAMPİYONLUK COŞKUSU 

Gelelim Bursa’ya… 
Bursa da büyük bir coşku var.  
Karadenizlilerin yoğun olduğu mahalleler kutlamalara erkenden başlandı.  
Aynı coşku Bursa’nın ilçelerinde de sürüyor. 
* 
Caddeler, sokaklar, direkler, evler, balkonlar ve pencereler bordo mavi bayraklarla, flamalarla süslenmiş.  
Dikkaldırım, Hüdavendigar, Beşevler, Konak, Emek, Vatan, Millet, Samanlı, Panayır, Küçük Balıklı ve daha birçok mahallede şampiyonluk sevinci meydanlara taşmış durumda. 
Şampiyonluk sevinci köylerimize de yansımış. 
Esnafıyla, genciyle, yaşlısıyla, halkıyla, Trabzonspor taraftarlarıyla mahalleler gelin gibi süslemiş, kutlamalar da erkenden başlamış.  
Bize her yer Trabzon der gibi, yer bordo, gök mavi. 

 Bursa’da şampiyon Trabzonspor kutlamaları

Çalışkan, gayretli, mahallesi ve mahalle sakinleri için koşuşturan Dikkaldırım Mahalle Muhtarı Mustafa Özderya’yı gördüm, ‘Hak ettik kazandık da. Çocuklar gibi şen ve sevinçliyim. Mahalle halkıma, tüm Trabzonspor taraftarlarına şampiyonluk kutlu olsun’ dedi. Belli oluyor, zaten yerinde duramıyordu. Bu sevincine ortak olup fotoğraf çektirdik. 
Huzurlu ve güvenli bir etkinlik için Muhtar Özderya’nın Dikkaldırım caddesinde kortej, şenlik ve kutlamalar hakkında Bursa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’ne başvurduğunu da ifade edeyim.  
* 
DALGA DALGA COŞKU 

Haberin Devamı

Sadece muhtarlar mı, değil tabii…  
Hemşeri dernekleri de bayrakları dalgalandırmaya başlamışlar. 
Bursa Trabzon ve İlçeleri Kültür Dayanışma Kalkınma Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Cifçi, Bursa Trabzon Dernekleri Federasyon Başkanı Mehmet Yetim bu günlerde şampiyon takıma yakışacak bir şekilde, kusursuz ve sorunsuz kutlama yapabilmek için coşkuyla koşuşturuyorlar. 
* 
Bursa da şenlik var. 
Trabzonluların, Karadenizlilerin yaşadıkları mahallelerde eğlence var. Trabzonlu olsun, olmasın Bursalı bu sevince ortak oluyor. 
Buradan videoları gösteremiyorum ama meşaleler altında kurulan ve halka halka büyüyen horonlar, şarkılar, türküler…  
Biraz da siz düşünün işte…  
* 
ANADOLU’NUN İKİ ŞAMPİYONU 

Haberin Devamı

Bursa’da şampiyon Trabzonspor kutlamaları

Hemen her ülkede ‘çılgın ve ateşli taraftarları’yla ülke futboluna renk katan Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamaları bu kez daha da ilginç olacak… 
* 
Elbette Trabzonspor, Türkiye de en çok taraftarı olan birinci takım değil. Fakat ülke dışında en fazla taraftarı olan takımın olduğuna da hemfikiriz. 
* 
Anadolu’nun ilk şampiyonu Trabzonspor taraftarları ile Anadolu’nun ikinci şampiyonu Bursaspor taraftarları arasında müthiş bir dayanışma var. 
Bursalılar kendi takımları şampiyon olmuş gibi seviniyorlar. 
Heyecan ve coşkuya ortak oluyorlar.  
* 
Büyük talihsizlikler yaşayarak bir alt lige düşen, 2009-2010 sezonunun şampiyonu Bursaspor’un kutlamalarında yeşil-beyaz, bordo-mavi bayraklar birlikte dalgalanıyordu. 
Trabzonsporlular, Anadolu’dan daha çok şampiyon takımın çıkmasını istiyorlar. 
*  
Bursaspor Taraftarlar Dernek Başkanı Kemal Gürmen Saruhan, ‘Trabzonspor büyük bir mücadele verdi. Ligin en iyi top koşturan takımı oldu. Kardeş Trabzonspor futbolseverlere seyir zevki verdi. Hak ettiği şampiyonluğa uzandı. Bursasporlu taraftarlar ve Bursalılar olarak camiayı kutluyoruz’ dedi. 
* 
Beşevler Mahallesi girişine, tek görsel haline getirilerek asılan Bursaspor ve Trabzonspor bayrakları iki şehrin, iki kulübün birbirlerine olan sempatilerini gösteriyor. 
*  
TRABZONSPOR’U KUTLUYORUM 

Haberin Devamı

38 yıl…  
2010-2011 sezonunu bir yana, doya doya şampiyonluk yaşamak için 38 yıl beklemiş. 
Demek ki asla pes etmemeli.  
Demek ki asla hedeften şaşmamalı.  
Demek ki zafer inananların ve mücadele edenlerin oluyor.  
* 
Bursa eğleniyor. 
Bursa da Trabzonspor’un şampiyonluğu kutlanıyor.

Yazarın Tüm Yazıları