Tanrılığını ilan etti, kolej arkadaşlarını öldürdü

"Biz de alıştık artık" diyeceğim ama bu sözcüğü kullanmaya hala dilim varmıyor.

Haberin Devamı

ABD kıta ülke, her şey ‘aile boyu’ bu ülkede. Çevremize göz attığımızda, kendine aşık, 'en büyük ben, başka büyük yok' havasında pek çok insan görüyoruz.

Son iki haftadır toplum gündemini Elliot Rodger işgal ediyor. Elliot narsist bir katil, aile boyu olanından. Pasifik sahilinde varlıklı kesimin Santa Barbara’sından. Evinde üç okul arkadaşını bıçakla öldürdükten sonra üç silahıyla 400 kurşunu alarak kız öğrencilerin birlikte yaşadığı evlerine gitti. İki kız ögrenciyi Smith Wesson tabancasıyla öldürdü. Kurşun yağmuruna tuttuğu bir kafede tanımadığı bir adam da Elliot’un otomatik tabancasına kurban gitti. Kolej kampusunda arabasıyla turlarken karşısına çıkan 14 kişiyi kanlar içinde bıraktı.

Siyah BMW arabasıyla aile boyu cinayetlerini tamamlayan Elliot son olarak 141 sayfalık ‘Günah Cezası Günü’ başlıklı YouTube video bandını geride bırakıp başına bir kurşun sıktı, 'çarpık dünyam' dediği hayatına son verdi.

22 yaşındaki narsist cani "Ben, yaşayan bir tanrıya en yakın Elliot Rodger’ım" diye büyüklüğünü ilan ederek muhteşem, yüce, seçkin, üstün, ilahi sıfatlarla süsledi. Ardından insanlığın iğrenç bir safhaya geçtiğini, güçlü bir tanrı olarak kirli olan herkesi cezalandıracağını söyledi.

Elliot altı dakikalık kayıtta ‘çarpık dünyam’ manifestosunda şimdiye kadar hiçbir kadınla yatmadığı gibi, öpüşmediğini de açıkladı. İlgisizliğinden şikayet ettiği kızları da, kendisine yaklaşmalarına mani olan erkekleri de pişman edeceğini vurguladı.

Pahalı bir kolejde okuyan, babasının Mercedes’i yanısıra annesinin hediyesi spor BMW kullanan Armani, Gucci markalarına alışveriş yapan Elliot çocuk yaşından bu yana ruhsal sorunları ve Asperger hastalığı için tedavi görmüş. Babası Hollywood’da popüler bir film yapımcısı.

Elliot’un cinayetleri ABD'de silah kontrolü yasalarının bir kez daha tartışılmasına yol açtı. Dünyada 875 milyon ateşli silahın 270 milyonu Amerikalılarda. Her yıl üretilen 8 milyon silahın 4,5 milyonu ABD'de satın alınıyor. Güçlü silah lobisi "Elliot’un oda arkadaşlarının silahı olsaydı bunca insan ölmezdi" diye savunmaya geçtiler. Politikacılar büyük silah sanayiini hasım yapmaya bu kez de cesaret edemeyecekler.

Yazarın Tüm Yazıları