'Pedikürüm yeşilden olsun'

Amerikalı süper zenginlerin sayfiyesi Hampton’lara yolunuz düşer de kahvehanede, lokantada tesadüfen Hillary Clinton’la karşılaşırsanız ilk bakacağınız şey ayağındaki plaj terliği olmalı.

Haberin Devamı

Eski Başkan Bill Clinton, Hamptons tatilinde bir sabah uyandığında eşi Hillary’nin "Macera aradığımı hissettim, yeşil ojeyle ayak tırnaklarımı boyadım" dediğini kıdemli politikacı yakınına nakletmiş. "Ojeli tırnaklar" olayı yayımlandığında Clinton’ların sözcüsü "Dışişleri Bakanı'nın (Hillary) veya Başkan’ın (Bill Clinton) boyalı tırnaklarının yorumunu yapmıyoruz"şeklinde yanıt verdi.

Clinton’lar teflon gibi. Dedikodular üzerlerine yapışıp kalmıyor. Eski Başkan hala popüler. Beyaz Saray’daki ofisinde bir stajyer kızla seks kaçamağı unutuldu. Kimse hatırlamak istemiyor. İki yıl sonraki seçimlere başkan adayı olarak katılacağı garanti görülen Hillary’yi son haftalarda demokratların ağır topları ikaz etti: "Her yerde ismin geçiyor. Davet, konferans, sosyete partileri, sergi açılışlarında kameramanlar seni görüntülüyor. Basının odağı oldun. Herkes seçim kampanyasına başladığını söylüyor. Yıpranacaksın, geri planda kal, tazeliğini kaybetme."

Hillary akıllı; öğütlere sırt çevirmedi. TV’ler "Madam Dışişleri Bakanı" başlıklı bir diziyle Hillary’yi ekranlara getirdi. Eski Bakan şimdilerde "Güç Seçenekler" başlıklı kitabının tanıtım turlarına başladı. Ama ağzına kilit vurmasını bilmiyor. Beyaz Saray’dan meteliksiz ayrıldık diye yakınıyor. Muhaliflerine göre Hillary büyük şirketlerin konferanslarında 250 bin, kocasının milyon dolar ücretle danışmanlık yapıyor. Sosyete yazlığı Hampton’larda mevsimliği 400 bin dolarlık malikanede tatil geçiren Clinton’lardan ses yok.

Bu arada sonbaharda doğum yapması beklenen Chelsea Clinton NBC TV’de muhabirlik görevinden ayrıldığını amirlerine bildirdi. "Politica" ajansı gazetecilik tecrübesi olmadan 60 bin dolar aylıkla işe alınan Chelsea hakkında "NBC eski Başkan kızına çalıştığı her dakika için 26 bin724 dolar ücret ödedi" şeklinde yorum yapmadan haber verdi. Sağcı Senatör Rand Paul, Hillary’nin başkan seçilmesi halinde ABD'yi Ortadoğu’da harbe sokacağını ileri sürdüğü gibi eski Dışişleri Bakanı'nın opera divaları gibi kaprisli olduğunu söylüyor.

New York'ta siyahilerin yaşadığı bir mahallede ofis açan Clinton’ları savunan Harlem’in sakinleri "Eski Başkan ve ailesi mütevazı bir hayat sürüyor. Pop kraliçesi Madonna 200 personeliyle konser turuna çıkıyor. Jennifer Lopez beyaz badanalı dairesine Karayipler'den özel bakımlı leylak ve beyaz güller getirtiyor. Diana Ross’un otelinde hizmetçi ve garsonlarla göz temasını kesin yasakladığını duyduk. Hiphop’çu Dr. Dre, Suge Knight hepsi süper zengin Harlem kökenli müzik yapımcıları. Eski günlerde mahalleye Whitney Houston kurşun geçirmez BMW, Mercedes’ler ve düzinelerle koruma refakatinde gelirdi. Buradan çıkan siyahi müzisyenler paraya, şöhrete eriştikten sonra geride kalan yoksul yakınlarıyla ilişkilerini kestiler. Jay Z ve Beyonce, Hamptons'ta lüks malikaneye bir haftalık kira için 300 bin dolar ödemişler. Bu parayla yoksulların gıda-ilaç ihtiyaçları karşılanırdı" diye şikayet ediyor

Yazarın Tüm Yazıları