Zeynep Oral'a saygı gecesi

TİYATRO eleştirmeni, Cumhuriyet gazetesi yazarı ‘Zeynep Oral’a Saygı Gecesi’ yarın akşam, Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde yapılacak.

Haberin Devamı

Faruk Şüyün’ün 12 yıldır hazırladığı “Ustalara Saygı” etkinliklerinin böylece 150’ncisi gerçekleştirilmiş oluyor.

Yıllardır, günlük gazete ve dergilerde tiyatro eleştirileri, sanat yazıları yazan Zeynep Oral, her zaman sanatın özgürlüğü, kadın yazarların başarısı için çalışmıştır.

Leyla Gencer’in yaşamını yazdığı ‘Tutkunun Romanı’ kitabı, dünyaca ünlü bir sanatçının bizim ülkemizde daha iyi bilinmesini sağlamıştır. Kitap yabancı dillere de çevrilmiştir. Oral’ın yirmiden fazla kitabı yayınlanmıştır.

Zeynep Orala saygı gecesi

Zeynep Oral, kaleme aldığı yazıları, yayımlanan kitaplarının yanı sıra sanatla ilgili sivil toplum kuruluşlarının, uluslararası derneklerin de yönetim kurulu üyeliğini, başkanlığını da yapmıştır.

Türkiye Tiyatro Eleştirmenleri Birliği, Nâzım Hikmet Vakfı, Türkiye-Yunanistan Dostluk ve Barış Derneği, KA-DER (Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği), Ana-Kültür Vakfı, “WINPEACE” (Türkiye ve Yunanistan Kadınları Barış Girişimi) gibi kuruluşların kurucularından olan, halen PEN Yazarlar Derneği Türkiye Başkanlığı’nı sürdüren Oral, toplumsal çalışmalardaki aktif rolüyle de simge isimlerden...

Yarın akşam Zeynep Oral için düzenlenecek gecede Fazıl Say ve Genco Erkal da etkinlikte yer alacaklar.

Zuhal Olcay, piyanist Saki Çimen eşliğinde bir şarkıyla, mezzosoprano Aylin Ateş de piyanist Paolo Villa eşliğinde bir arya ile konuk olacak.

Tiyatro eleştirmeni Zeynep Oral için tiyatronun efsane adı Gülriz Sururi de bir konuşma yapacak...
 
1972’de arkadaşlarıyla birlikte Milliyet Sanat dergisini kuran, birçok ödüle değer görülen Zeynep Oral gecesinde ayrıca Ali Sirmen, Arif Keskiner, Halil İbrahim Özcan, Hıfzı Topuz, Mine Kırıkkanat, Nazım Alpman, Yazgülü Aldoğan ve benim de olduğum isimler konuşmacı olarak yer alacaklar.

Joan Baez, Sunay Akın, Yekta Kara ve Zülfü Livaneli’nin video mesajlarının ve Oral’ın albümünden fotoğrafların gösterileceği Zeynep Oral’a Saygı Gecesi’ne ayrıca Müjdat Gezen de telefonla bağlanacak...

BU önemli geceyi kaçırmamalısınız.

Ustalara Saygı etkinlikleri yazın da sürecek. Takip edin.

Yazarın Tüm Yazıları