Yaz okumaları

Yaz tatiline girerken dergiler, kitap/sanat ekleri çeşitli yazarların tavsiyelerini yayımlarlar.

Haberin Devamı

Hürriyet’in Kitap Sanat ekinde de 10 yazarın seçtiklerini okudum.

Tatilde okunacak kitaplar hiç kuşkusuz okurun beğenisine göre çeşitlenir.

Sadece aile büyükleri için değil, çocuklar için de seçme yapılmalıdır.

Gerek büyükler gerek çocuklar için yapılan tavsiyelerde bilgi içeren kitapların da ihmal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Artık kitap evlerinde çocukların seçeceği zengin bir raf bulunuyor.

Bana kalırsa klasikler ile ödül kazananları listenin başına koymalı.

Belki de polisiye romanları okumanın tam zamanıdır.

Bu yılın ödüllerini anımsatayım:

‘Yok Yolcu’, Kamil Erdem (Sait Faik Hikâye Armağanı)

‘Ülker Abla’, Seray Şahiner (Duygu Asena Roman Ödülü)

‘Taş ve Gölge’, Burhan Sönmez (Orhan Kemal Roman Armağanı)

‘Ecel Çiçekleri’, Elçin Poyrazlar (Dünya Kitap Ödülü)

Haberin Devamı

‘Dünya Sonu Savaşı’, Mario Vargas Llosa, Çeviren: Süleyman Doğru (Talat Sait Halman Çeviri Ödülü)

Yaz okumaları

NURİ İYEM RESİM ÖDÜLLERİ BELLİ OLDU

BU yıl 16’ncısı Evin Sanat Galerisi tarafından düzenlenen ‘Nuri İyem Resim Ödülü 2022’nin sonuçları belli oldu. Kazananlara ödülleri 16 Haziran Perşembe günü Evin Sanat Galerisi’nde verildi ve kazanan yapıtlar 7 Temmuz akşamına kadar galeride görülebilir.

Yarışmaya 43 şehirden 293 katılımcı 449 resimle katıldı.

Öğrencilerin de yer aldığı katılımcılar arasında 55 farklı üniversiteden 146 öğrenci bulunuyor.

Prof. Rahmi Aksungur tarafından özel olarak hazırlanan ve Nuri İyem Resim Ödülü’nü temsil eden heykel ile 15 bin TL’lik resim ödülü, kazanan İbrahim Özsözgün’e verildi.

‘Evin İyem Özel Ödülü’nü temsil eden Nasip İyem heykeli röprodüksiyonu ve 7 bin 500 TL’lik ödülü ise Elif Akçay kazandı.

Bu yıl ayrıca seçici kurulun kararıyla jüri özel ödülü de verildi. Jüri özel ödülünün sahibi Zeynep Can oldu.

Yaz okumaları

Haberin Devamı

Eserleri sergilenen sanatçılar:

Ali Demirci, Ali Duman, Deniz Bayav, Didem Birkon, Eda Ege, Elif Akçay, Ferhan Yüksekbağ, Hilal Koçak, Hüseyin Çubuk, İbrahim Özsözgün, İlkay Günerli, Lale Yılmaz, Mehmet Tevfik Utku, Münevver Tuğçe Şahin, Numan Seven, Özgür Gündüz, Rumeysa Korkmaz, Sedat Baki, Serap Işık, Sevinç Çiftçi, T. Baran Kamiloğlu, Tansu Kırcı, Yüsra Dirik, Zeynep Can, Zeynep Merve Çiçek.

Yaz okumaları

Yaz okumaları
Yaz okumalarıNuri İyem Resim Ödülü Seçici Kurulu:

Fırat Arapoğlu

Gamze Büyükkuşoğlu

Cansen Ercan

Mehmet Güreli

Temur Köran

Erhan Karaesmen

Feyyaz Yaman

EBRU CEYLAN SERGİSİ

CONTEMPORARY İstanbul Vakfı, fotoğraf sanatçısı ve senarist Ebru Ceylan’ın kişisel sergisi ‘Dünyanın Gecesi’ni Fişekhane, Cocoon’da açtı. Sergi 29 Haziran – 29 Temmuz tarihleri arasında gezilebilir.

Haberin Devamı

Ebru Ceylan’ın Alman filozof Hegel’in ‘Tinin Fenomenolojisi’ adlı eserinde geçen bir metinden ilham alarak oluşturduğu fotoğraf seçkisi, varlık ve ontoloji öncesi olduğu var sayılan ve ‘gece’ metaforuyla kavramsallaştırılan bir boşluktan referans alıyor.

Ceylan, aynı zamanda, Hegel’in de köşe taşlarından birini oluşturduğu felsefe disiplininin kesinlikten uzak, açık uçlu doğasıyla, sanatın çağrışımlar, metaforlar ve sorularla dolu dünyası arasındaki yakın ilişkiyi, sergi aracılığıyla görünür kılmayı amaçlıyor.

Contemporary İstanbul Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, “Sanatın fotoğraf dalının önemini anlatmak ve yaygınlaşması için hem Contemporary İstanbul Vakfı hem de Contemporary İstanbul Fuarı’nda destek vermekteyiz” diyerek şunları söylüyor:

Haberin Devamı

“Türkiye’deki sanatçıların görünürlüğünü artırmak üzere 2023 yılında Contemporary İstanbul fuarında fotoğraf bölümü oluşturmayı planlıyoruz. Hem sanatçıları hem de koleksiyoncuları fotoğraf konusunda teşvik etmek için çalışmalar yürütmenin yanında yabancı çağdaş fotoğraf galerilerinin bu bölümde yer almalarını sağlamayı ve Türkiye’deki gelişmiş baskı teknolojilerini kullanarak burada eser üretimi yapmalarını öngörüyoruz.”

Yazarın Tüm Yazıları